Skip to content

A legjobb hoverboard

A hoverboard, vagy más néven légdeszka, szórakoztató és csodálatos élményt nyújt. Egyedülálló érzés ezt a járművet úgy működtetni, hogy egyszerűen előre, hátra vagy oldalra mozgatod a tested, miközben a keze szabad, és úgy mozog, mintha lebegne. Természetesen vásárláskor a piacon kapható legjobb hoverboardot szeretnéd megvenni, viszont a helyes választás jelentős idő- és erőfeszítés-befektetést jelenthet. Ezért készítettük el ezt az útmutatót, amelyben bemutatunk pár hoverboardot, és leírjuk mikre kell odafigyelni vásárlás előtt.

Tartalom mutasd

Néhány a legjobb hoverboard közül

Standard Hoverboard

Max. sebesség: 15 km/h | Megtehető távolság: 20 km | Terhelhetőség: 120 kg | Tömeg: 12 kg

Standard Hoverboard

Eljet Offroad – terep hoverboard

Max. sebesség: 16 km/h | Megtehető távolság: 15 km | Terhelhetőség: 120 kg | Tömeg: 14 kg

terep hoverboard

Offroad crazy – terep hoverboard

Max. sebesség: 16 km/h | Megtehető távolság: 20 km | Terhelhetőség: 120 kg | Tömeg: 14 kg

Offroad crazy - terep hoverboard

Colonel Carbon – terep hoverboard

Max. sebesség: 16 km/h | Megtehető távolság: 20 km | Terhelhetőség: 120 kg | Tömeg: 14 kg

Colonel Carbon - terep hoverboard

Graffiti Offroad – terep hoverboard

Max. sebesség: 16 km/h | Megtehető távolság: 20 km | Terhelhetőség: 120 kg | Tömeg: 14 kg

Graffiti Offroad - terep hoverboard

Standard Pink – hoverboard lányoknak

Max. sebesség: 15 km/h | Megtehető távolság: 20 km | Terhelhetőség: 100 kg | Tömeg: 12 kg

gyerekeknek, lányoknak

Segway hoverboard

Max. sebesség: 16 km/h | Megtehető távolság: 22 km | Terhelhetőség: 85 kg | Tömeg: 12,8 kg

Segway hoverboard

Mi az a hoverboard és miért érdemes venni egyet?

A légdeszka vagy hoverboard eredetileg egy lebegő deszka, ami a föld felett lebegve juttatja el utasát a kívánt célba, csakúgy mint egy gördeszka, csakhát annak kerekei vannak. Azonban még nem sikerült ezt a technológiát kifejleszteni, de ha van valami ami a legközelbb áll hozzá az a kerekes hoverboard, ami egy gördeszka és egy Segway keresztezéséből jött létre. 

Ez egy olyan típusú sporteszköz, amely az egyensúlyt és a test finom dőlését használja az irányításhoz. Ez a közvetlen kapcsolat a deszkával kifejezetten élvezetes élményt nyújt. Főleg a gyerekek szeretik nagyon. 

A giroszkópnak köszönhetően ez a testünkkel gyakorolt tehetetlenséggel működik (a testsúly elmozdulása egyik vagy másik irányba). A hoverboard nagyon könnyen megtanulható beltéren vagy kültéri sík területen. Fontos, hogy sík terület legyen, ugyanis ez nem egy olyan eszköz, amely könnyen alkalmazható göröngyös felületeken. A járdaszegélyeket például kifejezetten nem szereti.

Aránylag nagy kerekei vannak: 5,5; 6,5 vagy 8,5 col között, amelyek a termék teljes átmérőjét lefedik. Tele van elekrtomos alkatrésszel, még Bluetooth-on keresztül az okostelefonodhoz is csatlakoztathatod.

Hoverboard tartozékok

Szállítótáskák

A szállítótáska alapvető tartozék, nem kell külön megvásárolni, a legtöbb hoverboardhoz ingyen jár. Természetesen ha elveszted, vagy nem tetszik a légdeszkádhoz adott szállítótáska, külön is megveheted. 

A szállítótáska azért is fontos, mert ezeken a járműveken nincs fogantyú, amivel cipelni lehetne.

Ülés

Vannak modellek, amikhez ülést is lehet venni, hogy egyfajta gokarttá alakítsd. Ilyenkor az egyensúly megtartása érdekében kap egy harmadik kereket is, így ülve vezetheted a hoverboardodat. 

Szilikon védőburkolatok

Egy légdeszka sok ütésnek és karcolásnak van kitéve. Ez az a probléma, amelyet a légdeszkára szánt védőburkolatok megoldanak. Különösen fontos lehet, ha olyan hoverboardod van, aminek különleges dizájnja van. 

Hogyan működik a hoverboard

Bármilyen közhelyesen hangzik is, a legfontosabb dolog, amikor a légdeszkán egyensúlyozol, hogy nyugodt legyél.

Alapvető mozgás

Dióhéjban: ha mozdulatlanul akarsz maradni rajta, akkor a testedet egyenesen kell tartanod, ha pedig mozogni akarsz, akkor előre kell hajolnod.

Fordulások

A jobbra forduláshoz a bal lábaddal előre kell lépned. Ha balra akarsz fordulni, akkor a jobb lábaddal kell előre lépned. Természetes, hogy eleinte nehéznek találod, de ne feledd, hogy minden csak gyakorlás kérdése!

Mire valók a hoverboard?

A hoverboardot elsősorban nem hosszú utazásokra tervezték, de nem is haszonjárműnek szánták, hanem sokkal inkább szabadidős, játékos és szórakoztató használatra fejlesztették ki őket, inkább gyerekeknek és tinédzsereknek, mint sem felnőtteknek.

Ha megnézzük az egyes tulajdonságait, láthatjuk, hogy nem olyan robusztusak és kényelmesek: rövidebb akkumulátor-élettartam, alacsonyabb végsebesség; kényelmetlenebb hordozni, mint például egy elektromos rollert. 

Tehát inkább szórakozásra jók, akár gyerekeknek, akár felnőtteknek. Különböző trükköket is be lehet rajtuk mutatni, tulajdonképpen elektromos gördeszkának tekinthetőek. 

Fontos megjegyezni, hogy nem veszi az akadályokat, mivel nem lehet vele átugratni  3-4 centiméternél magasabb lépcsőfokokat, legalábbis nem könnyen. Vannak offroad hoverboardok is, amikkel göröngyösebb felületen is lehet menni, ezek azonban drágábbak. 

Mennyibe kerül egy hoverboard? 

Az árak 60,000 ft-tól egészen a terep (offroad) hoverboardokig terjednek, amik akár a 200,000 ft-ot is elérhetik. Mindenesetre egy 60-100,000 ft közötti hoverboard elég jó minőségű.

Ha valami rendkívül megfizethetőt keresel, nem javasoljuk, hogy 60,000 ft-nál kevesebbet fizess egy légdeszkáért, mivel a minősége kérdéses lehet. Ez különösen fontos egy ilyen eszköz esetén, hisz bármilyen meghibásodás balesetet eredményezhet. 

A hoverboardok előnyei

A Hoverboardok tulajdonságai miatt bizonyos előnyökkel rendelkeznek. Ezeket az előnyöket a többi jármű által kínált tulajdonságokhoz viszonítjuk. 

Könnyen karbantarthatóak

A Hoverboardokat sokkal könnyebb karbantartani, mint a versenytársaikat. Miért van ez? Elsősorban az alkatrészeik szerkezete és az anyaguk miatt. Mindkét tényező megkönnyíti a megőrzésüket.

Következésképpen a kerekeket és a burkolatot egy egyszerű nedves ronggyal lehet tisztítani. Nagyon egyszerű, és nem vesz el sok időt. Ugyanakkor nem generál többletkiadást, így az eredeti befektetésünk megmarad. Ez az előny lehetővé teszi számunkra, hogy a Hoverboardunk szinte mindig fényes és csillogó maradjon. És az sem számít, ha poros terepen haladunk, mert utána könnyen leporolhatjuk, hogy újra tiszta legyen.

Javítja a koordinációt és az egyensúlyt

A Hoverboard megköveteli, hogy a vezetője stabilan tudjon rajta maradni. Hosszú távon így fejleszti a felhasználó egyensúlyát. A vezetőjétől azt is megköveteli, hogy koordinálja a mozgását. Ennek egyszerre két kedvező eredménye van: az első a koordináció javítása, ami nyílván más területen is jól jöhet. A második pedig az, hogy az izmok aktiválódnak a hoverboard használata közben, így fejlődnek is. Egy elektromos rolleren vagy segwayen sokkal kevésbé van szükség izommunkára és koordinációra. 

Könnyű a használatuk

Másik lényeges különbség például egy gördeszkával szemben, hogy sokkal könnyebb rajta menni, tulajdonképpen már pár perccel a hoverboarddal való megismerkedés után mehetünk vele. A gördeszka azonban sokkal trükösebb, nehezebb, így inkább egy sporteszköz, mintsem egy játékszer. 

Környezetvédelem

Mivel teljesen elektromos, használata közben nem szennyezzük a környezetet. Ugyanakkor az is fontos, hogy vállaljuk a felelősséget a készülék megfelelő ártalmatlanításáért, ha azt ki kell dobni vagy újrahasznosítani kell. Mindig az elektronikai cikkek és akkumulátorok speciális gyűjtőhelyein szabaduljunk meg tőle, hogy már akkor se szennyezze a környezetet, ha már nincs rá szükség.

Alacsony fogyasztás

Amikor telefont vagy laptopot veszünk, nem szoktuk a potenciális modellek fogyasztását összemérni, nem aggódunk azon, hogy mennyivel fog egy ilyen eszközzel nőni a villanyszámlánk. A hoverboard szintén ilyen eszköz, csak egy akkumulátort kell feltölteni hozzá, ami jóllehet nagyobb mint egy telefon akkumulátora, nem fogja észrevehetően megnövelni a villanyszámlánkat. 

Ár

Az ára egészen elfogadható lehet. Mint ahogy említettük már 60,000 ft körül jó minőségű hoverboardot lehet kapni. Aki ezt az eszközt járműként használja, annak ez nem egy akkora nagy összeg, főleg ha biciklivel vagy elektromos rollerrel akarjuk összevetni. 

Gyerekjátéknak azonban ez elég sok lehet, úgyhogy ebben a kategóriában az ára egyértelműen hátrány.

Használatuk nem korlátozott

Magyarországon egyelőre nem korlátozza a KRESZ használatukat, de még csak nem is ismeri ezeket az eszközöket. Ez annak tudható be, hogy még nagyon újak, ezért lehet, hogy a jövőben ez megváltozik. Mindenesetre a segwayeket és elektromos rollereket már több helyről kitiltották Budapesten belül, az utóbbit pedig segédmotorkerékpárnak minősítették.

A hoverboard hátrányai

Természetesen nem minden jó a hoverboardokkal kapcsolatban. Mint mindennek, ennek is megvannak a maga hátrányai, amelyek egy kicsit vonnak le az érdemeiből. De vajon elégségesek-e ahhoz, hogy ne vegyük meg őket? Nos, előbb meg kell ismernünk mik is azok. Ahogy említettük, ha gyereknek vesszük a hoverboardot, akkor lehet, hogy kissé drága, főleg, ha a gyerek hamar megunja.

Tűzveszély

Tényleg tűzveszélyes egy hoverboard? Nyilvánvalóan nem túl gyakori, de előfordult már ilyen eset. Mindez a túlterheltség miatt következhet be. Valójában ez csak silány minőségű eszközöknél lehetséges, a minőségi akkumulátort használó modelleknél nem. Ezért is fontos, hogy mindig jó minőségű eszközt vásároljunk, főleg ha egy járműről van szó.

Ár

Ahogy említettük, ha gyereknek vesszük a hoverboardot, akkor lehet, hogy kissé drága, főleg, ha a gyerek hamar megunja.

Hoverboard gyerekeknek

A gyerekeknek szánt hoverboardok valamivel másak, mint egy tényleges járműnek szánt modell. Nézzük meg a egy gyerekeknek szánt hoverboard tulajdonságait:

 • Nem nagy a végsebessége, max 12 km/h
 • A teljesítmény általában nem haladja meg a 300 wattot
 • Nem bírják el a 70 kilogrammnál nagyobb súlyt
 • A gumiabroncsok legfeljebb 6,5 col méretűek

Mindenesetre nincs olyan hoverboard, ami 6 év alatti gyermekek számára ajánlott. 

A Hoverboard esetében legalább 20 kilogramm súly szükséges ahhoz, hogy a kormányzásérzékelők megfelelően reagáljanak.

Érdemes a gyermekek számára bukósisak és a védőfelszerelés viselése.

Hoverboardok jellemzői felnőttek számára:

 • 55 x15 X 17 cm
 • 10-14 kg súly
 • 18-20 km-es hatótávolság
 • Egy vagy kétmotoros, 350w és 1000w teljesítmény között
 • 4400mAh akkumulátor
 • 2-4 óra töltési idő
 • Maximális sebesség, 10km/h – 20Km/h között
 • LED állapotjelző lámpák
 • Nagyon gyors, 180 és 360º-os fordulat a saját tengelyén

A hoverboardok tulajdonságai

Terhelhetősége és mérete

Az egyik tényező, amelyet a modell megvásárlása előtt figyelembe kell vennie, az az, hogy mekkora a maximális terhelhetősége, ugyanis ez meghatározhatja, hogy milyen célra fogod használni, és természetesen azt is, hogy ki lesz a megfelelő személy a használatára.

A legtöbb modell 100 és 120 kilogramm közötti súlyt bír el; ez lehetővé teszi, hogy a család bármely tagja használhassa, de jegyezzük meg, hogy mivel ez egy elektromos készülék, nem ajánlott felnőtt felügyelete nélkül használni.

Ami a méreteket illeti, az ilyen típusú eszközöknek szinte mindig van egy szabványos méretük, amely 50 centiméter hosszú és körülbelül 18 centiméter széles, illetve magas lehet, míg a súlyuk elérheti a 10 kg-ot vagy annál is többet.  

Mekkora a Hoverboard sebessége?

Az egyik legfontosabb pont a hoverboard megvásárlása előtt az a maximális sebesség, mivel ettől függ az, hogy megfelel-e a te igényeidnek. Akár szórakozásra, sportolásra, akár járműként szeretnéd használni légdeszkádat, a sebessgé fontos tényező-

A hagyományosabb modellek óránként 10 kilométert kínálnak; ezek viszonylag gyorsak és nagyon könnyen kezelhetők, csak a test enyhe dőlése szükséges. Vannak más modellek is, amelyek gyorsabbak, és akár 20 km/h sebességet is biztosíthatnak.

Mekkora a Hoverboard hatótávolsága? 

Mivel elektronikus berendezésekről van szó, beépített akkumulátorokkal működnek, ezek működtetik az őket mozgató motort. Nyílván ezek újratölthetőek, és a legjobb hoverboardok esetén szinte mindig lítiumionból készülnek, mivel ezek a leghosszabb élettartamúak és a legjobb teljesítményűek.

Általában legalább 8-10 km-es, de legfeljebb 15-20 km-es hatótávolsággal rendelkeznek, de ahhoz, hogy ténylegesen megkapjuk ezt atávolságot, az akkumulátort maximálisan fel kell tölteni. A töltési idő általában 1 és 4 óra között van. 

A maximális távolság mindig közelítő értékek, mivel függ a légdeszkával szemben támasztott igénybevételtől: töltés, emelkedőn vagy lejtőn megyünk-e velük, a sebesség, valamint a gyorsítások és fékezések tekintetében. Minél többet akarunk kisajtolni légdeszkánkból, annál kevesebb lesz a megtehető kilométer, a gyártók ugyanis mindig ideális körülményeket vizsgálnak, és emiatt egy nagyon optimista számot kapnak a tesz végére.

Milyen teljesítményű legyen a hoverboardnak?

A légdeszkák két motorjának összetett teljesítménye általában 400 és 500 watt (W) között van a gyermekek számára gyártott, legfeljebb 50 kg-os súlyt támogató modellek esetében, a felnőttek számára gyártott, legfeljebb 120 kg-os súlyt támogató modellek esetében pedig 700 és 800 W között mozog. Listánkon többnyire 2×350 W-os (tehát 700 W) modellek találhatók, amik tökéletesek felnőttek számára is.

A teljesítmény nagyon fontos, mivel nagymértékben meghatározza a hatótávolságot, a megmászható lejtők meredekségét, a sebességet és a gyorsulást. Minél nagyobb teljesítményű, annál több kilométert tudsz megtenni anélkül, hogy fel kellene tölteni az akkumulátort. Ezenkívül nagyobb lesz a gyorsulása, nagyobb a végsebessége, és meredekebbek lesznek a megmászható lejtők is.

Ha rendszeres közlekedési eszközként szeretnéd használni, keress egy nagy teljesítményű légdeszkát. Ha szórakozni szeretnél, játszani a gyerekekkel, vagy csak egy kört tenni, válassz egy kisebb teljesítményű hoverboardot, így spórolni tudsz egy kis pénzt, és nem marad kihasználatlanul.

Milyen nehéz egy hoverboard? Hogyan kell szállítani egy hoverboardot?

A súly meghatározó tényező lehet a megvásárolt hoverboard esetében, ugynis egy bizonyos ideig magadnak kell cipelned, akár azért, mert felszállsz a buszra vagy a metróra, akár azért, mert vannak olyan területek, amelyek felülete nem alkalmas erre az eszközre. 

A súlya általában körülbelül 5 és 15 kg között van, tehát elég nagy a különbség az egyes modellek között. 

Mindenesetre, ha magaddal kell vinned a hoverboardot, a legjobb, ha hordtáskát használsz, amit, ahogy már említettük, a gyártók ingyen adják hozzá.

Milyen kapcsolódási lehetőségeket kínálnak a hoverboardok?

Azok számára, akik szeretik élvezni kedvenc zenéjüket, miközben munkába mennek, sétálnak, szórakozni mennek vagy elintéznek valamit, vannak olyan légdeszkák, amelyek Bluetooth-on keresztül csatlakoztatható hangszórókkal rendelkeznek, és kompatibilisek mobiltelefonokkal és más mobil eszközzel, így le tudod játszani a kedvenc zenédet. Így amikor a deszkádon siklasz az aszfalton, hallgathatod a kedvenc zenédet, és az érzés verhetetlen lesz.

Egyes modellek és márkák, amelyek Bluetooth-on keresztül csatlakoznak, rendelkeznek olyan alkalmazásokkal, amelyekkel megtekintheted a megtett távolságot, az akkumulátor állapotát, az útvonalakat, a maximális sebességet, az átlag sebességet, és még sok minden más adatot.

Mit az amit ne csináljunk a hoverboarddal?

A jó minőségű légdeszkák élettartama meghosszabbítható. Ez nagyon kényelmes számunkra, mivel nagyobb értéket ad a befektetésünknek. Viszont vannak bizonyos dolgok, amik jelentősen csökkenthetik azt. Ezért tudnunk kell, hogy mik ezek, hogy megelőzhessük őket.

Csak addig töltsd, ameddig kell

Ez nem csak a légdeszkáknál, hanem minden másnál, aminek ekkora akkumulátora van, ajánlatos. Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy bedugva hagyjuk a berendezéseinket. Ez szinte végzetes hiba, mivel a végén túlterhelést okozhat, ami tűzben végződhet. Más elektromos eszközeinket egész éjjelre bedugva hagyhatjuk, de csak azért, mert sokkal jobban vannak biztonságilag ellátva. A hoverboard viszonlag új termék, és rengeteget úgy dobnak piacra, hogy nem teljesen biztonságosak. 

Ezért fontos, hogy mindig jó hírnevű gyártótól vegyél ilyen eszközt, aki garanciát is ad a termékeire. A listánkon levő hoverboradok esetén nem kell tűzveszély miatt aggódnod. 

Mindenestre figyeljünk oda, hogy mennyi ideig töltjük a légdeszkánkat. Vagyis ha a hoverboardunknak két órára van szüksége a feltöltéshez, ne hosszabbítsuk meg, és főleg na hagyjuk egész éjszakára fent a töltőn.

Minimális karbantartás

Ez nem mindig a mi mulasztásunk. Néha előfordul, hogy túl elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy megálljunk és megtisztítsuk a hoverboardunkat. Ez a hátránya annak, ha sok házi feladat halmozódik fel, vagy ha napi szinten kell elvégezni a dolgokat.

A karbantartás azonban többről szól, mint a tisztításról. Fontos továbbá, hogy gyakran ellenőrizd a hoverboard alkatrészeit. Miért? Mert egy sérült alkatrész megakadályozhatja, hogy a lehető legjobban működjön, illetve a karbantartás hiánya miatt meghibásodhat a készülék. 

Ne használd a nem megfelelő helyeken

Ez a nem megfelelő terepen való alkalmazásra vonatkozik. A légdeszkák nagyszerű kialakításúak, bár nem minden tereptípusra alkalmasak. Aszfalton és járdán elég jól mennek, de nem mindig tudnak jól haladni füvön vagy homokon.

Igaz, hogy egyes modellek kivételt képeznek ez alól a szabály alól. Ezek azonban a piac kisebbségét képviselik. A hoverboardok túlnyomó többségét jól betonozott terepre tervezték. Ha te úgy gondolod, hogy terepen is használnád, akkor egy terep hoverboardot vegyél, aminek a kerekeit erre a célre alakították ki.

A legjobb, ha nem tesszük ki az időjárásnak

A légdeszkák strapabíróak, de nem elpusztíthatatlanok. Az időjárás viszontagságai mindent rongálnak, ez pedig a hoverboard esetén duplán fonts, hisz nem szabad elfelejtenünk, hogy elektromos árammal működik. Tehát eső vagy magas páratartalom a végén rövidzárlatot okozhat, vagy még ennél is nagyobb bajt okozhat. Hasonlóképpen, ha túl sokáig hagyod a napon, az olyan alkatrészek, mint az akkumulátor, felmelegedhetnek és károsodhatnak.

Felügyeljük a gyerekeket

Semmilyen körülmények között ne hagyjuk, hogy kisgyerekek felügyelet nélkül használják a hoverboardot. Igaz, hogy a hoverboardok nagyon intuitívak és könnyen kezelhetőek, de ez nem jelenti azt, hogy senki sem szenvedhet balesetet rajtuk. Különösen a gyerekek, akik hajlamosak arra, hogy elessenek vagy megbotoljanak mindenben, ami körülöttük van. Ez az oka annak, hogy ha vannak gyerekeink, akkor a hoverboard használata közben felügyelni kell őket. 

Hogyan válasszunk hoverboardot

Kinek lesz? Felnőttnek vagy gyereknek vesszük?

Ez az egyik olyan rész, amit a leginkább figyelembe kell vennünk. Kinek szánjuk a hoverboardot? Ezt előzetesen tudnunk kell, mivel az általunk választott modellt ez fogja meghatározni. Végül is a mi ízlésünk nagyon eltérhet másokétól. Ezenkívül egy gyereknek más specifikációval rendelkező hoverboardot érdemes venni mint egy felnőttnek. Például nem valószínű, hogy egy felnőttnek olyan fontos, hogy legyen rajta zenelejátszó funkció. 

Hoverboard gyerekeknek: Standard Pink

A hoverboard célja

Ez a pont azt jelenti, hogy tudnunk kell, mire fogjuk használni a hoverboardot: hogy szórakozzunk a parkban vagy a gördeszkásokkal? Járműként használnánk napi szinten? Kutyátsétáltatni mennénk vele? Számos felhasználási lehetőség van, mivel a lehetőségek nagyon széles skálán mozognak. De tisztában kell lennünk azzal, hogy mi a fontos számunkra.

Ha messzire akarunk menni, akkor megtehető távolság lesz a legfontosabb szempont a választásnál. Ha csak egy rövid kirándulásra vágyunk, egy egyszerű is megteszi, például egy 12 km-es hatótávolságú. A legtöbb viszont 20 km-re is képes elvinni minket.

Tehát mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket, ezt mindenképp fejben kell tartanunk. Csak amint ezt kidolgoztuk, tehetjük meg a következő lépést. Ha elébe megyünk önmagunknak, akkor a végén olyasmire költünk, ami nem biztos, hogy meghozza a várt eredményt.

Terep hoverboard

De nemcsak a meghető távolság a fontos szempont. Érdemes egy terep hoverboardot választanunk, ha rusztikusabb helyen élünk. Mit tudna nekünk nyújtani ez a típus? Először is, amit maga a név is jelez, a különböző tereptípusokon való utazás lehetőségét.

Másodszor, a terepjáró Hoverboard általában vastag gumiabroncsokkal rendelkezik. Ez a tulajdonság nagyobb stabilitást és szilárdságot biztosít, így sokkal biztonságosabb és könnyebben vezethető durvább terepeken. 

Egy másik plusz pont, hogy néha szélesebb vázzal rendelkeznek, ami segít a jobb egyensúly fenntartásában. Végül, ez a hoverboard fajta egy integrált intelligens rendszerrel is rendelkezhet. És hogy ez utóbbi mit csinál?

Nos, tájékoztat az akkumulátor állapotáról, a megtett út hosszáról, és sok más dologról. Az általunk tárgyalt modelleket agresszívabb kialakításuk és valamivel nagyobb méretük különbözteti meg.

Hoverboard ár

A hoverboard ára, ahogy melítettük, kb. 60,000 ft-tól 200,000 ft–ig is terjedhet. Érdemes olyat választani, amit egyszerűen meg tudunk engedni magunknak. Főleg azért, mert a specifikációk nem különböznek annyira a különböző árkategóriákban. A magasabb árú modellek inkább jobb anyagokból vannak és általában terep modellek. Mi igazából azt javasoljuk, hogy ne költs sokkal 100,000 ft felett egy hoverboardra, mert efölött nagyon rossz árérték arányt kapunk.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyi ideig bírja a hoverboard akkumulátora?

Általánosságban elmondható, hogy a légdeszkák akkumulátora egy teljes feltöltéssel 2-4 óra alatt körülbelül 10-15 km-t tesz meg. Ez azonban nagyban függ a felhasználó súlyától, a használat típusától és a terepviszonyoktól.

Hogyan lehet hoverboardozni?

A légdeszkát nagyon könnyű vezetni. Ezért csak annyit kell tenned, hogy felállsz a légdeszkára. Ezután használd a lábad mozgását a légdeszka egyensúlyozásához és az irányváltoztatáshoz.

Mekkora egy légdeszka?

A légdeszka mérete a kerekeitől függ. A piacon különböző típusú hoverboardok kaphatók különböző kerékmérettel, amelyek 6,5 hüvelyk és 10 hüvelyk között változnak. A kis kerékmérettel rendelkező légdeszkák nem mozognak zökkenőmentesen, és minél nagyobb a kerék, annál jobb terepre.

Felrobbanhatnak a légdeszkák?

Igen, a légdeszkák felrobbanhatnak, ha sokáig tartják őket töltés alatt. Ezenkívül ez a légdeszka akkumulátorának minőségétől is függ. Néha a gyártók a költségcsökkentés érdekében rosszabb minőségű akkumulátorokat használnak a légdeszkákban. Ezért fontos, hogy megbízható terméket vásároljunk, a listánkon található légdeszkák ilyenek.

Lebegnek a légdeszkák?

Nem, a légdeszkák valójában nem lebegnek, mint a Vissza jövőbe filmben. Ezt a technológiát még nem sikerült létrehozni. A légdeszkákat csak a marketing miatt hívják így, valójában kereken guruló eszközök.  

Mennyi ideig használható egy feltöltéssel a hoverboard?

Egy teljesen feltöltött légdeszka akkumulátora 2-6 órát bír ki. Ha tehát hosszú utazást tervezel a légdeszkával, akkor ne felejtsd el teljesen feltölteni.

Mennyi ideig tart egy hoverboard teljes feltöltése?

Normális esetben egy légdeszkának körülbelül 2-3 órát vesz igénybe a teljes feltöltése. Ez a légdeszka márkájától is függ, és az akkumulátor teljesítményétől.

Minden hoverboardban van Bluetooth?

Igen, a légdeszkák rendelkeznek Bluetooth-szal. Ez olyasvalami ami szinte kihagyhatatlan egy hoverboardból. A Bluetooth-szal ellátott légdeszkák vevőkészülékkel és egy pár hangszóróval rendelkeznek. Bekapcsolt állapotban csatlakoztathatod a légdeszkát a telefonodhoz.

Kell sisakot viselni a légdeszkán?

Ne csak sisakat, hanem teljes védőfelszerelést érdemes viselni, tehát sisakot, térd-, könyök- és csuklótámaszt. Volt, hogy eltört pár ember farokcsontja a hoverboardokról való hátraeséstől, ezért a hát alsó részének kipárnázása is jó ötlet.

Mi az a giroszkóp a hoverboardban?

A légdeszkák giroszkópjai lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy automatikusan fenntartsák az egyensúlyt, miközben előre, hátra mozognak, de lényegében oldalirányú mozgást is lehetővé tesznek. 

Azonban, mint mindenféle modern technológia, a légdeszka is előbb-utóbb cserére szorul. A legtöbb dezskát nem hosszú távra tervezik, 4-5 évnél tovább valószínű, hogy nem fog működni. A giroszkóp problémái a leggyakoribbak, ezeket persze ki lehet cserélni, de kérdés, hogy megéri-e, és nem jobb-e egy teljesen újat venni. 

Ami még érdkelhet:

Elektromos rollerek

Babakocsik

Autós kompresszorok