Skip to content

A legjobb babakocsi újszülöttek és kisgyermekek számára 2023

Egy gyermek rendkívül nagy örömet jelent egy család számára, viszont sajnos sok gonddal is jár. Egyik ilyen a babakocsi vásárlása, ami elég nagy fejtörést jelenthet a fiatal szülőknek. A sok fajta közül nem könnyű eldönteni, hogy melyiket is érdemes megrendelni. Döntésünknek viszont nagy jelentősége van, hisz egy babakocsi meglehetősen drága lehet, viszont gyermekünk biztonságával nem akarunk játszani. Ezért bemutatjuk hogyan érdemes babakocsit választani, és megmutatjuk melyik a legjobb babakocsi jelenleg a piacon.  

Legjobb multifunkciós babakocsi – 3in1

A 3in1 babakocsik természetesen drágábbak mint a sima sport babakocsik, de nagyon megérik az árukat, ugyanis a sport babakocsi mellé egy mózes kosárral kaphatunk egy hagyományos mély babakocsit, valamint adnak hozzá egy autós ülést is.

Kinderkraft

A Kinderkraft elérhető áron kínál kiváló minőségű 3in1 (három az egyben) kombinált babakocsikat. Az összes legjobb babakocsi, amit kínálnak 22 kg súlyig használhatók, felfújható gumi kerekei vannak, és ötpontos biztonsági öv is segít picinyed testi épségét megóvni. 

Kinderkraft Prime - legjobb 3in1 babakocsi

Kinderkraft Prime:
Terhelhetőség: 22 kg Súly: 12 kg Méret összecsukva: 89 × 46 × 46 cm

KinderKraft XMOOV

Kinderkraft XMOOV:
Terhelhetőség: 22 kg Súly: 17,5 kg Méret összecsukva: 75 × 52 × 46 cm

Petite&Mars

A Petite&Mars egy kifejezetten stílusos babakocsival állt elő, ami rendkívül strapabíró szerkezettel van ellátva. Ennek ellenére vegyük figyelembe, hogy terhelhetősége mindössze 15 kg, így sokkal jobban működik mint hagyományos mély babakocsi, amikor a kisbaba fekszik a mózeskosárban. 

Petite&Mars Grand II

Petite&Mars Grand II
Terhelhetőség: 15 kg Súly: 12,3 kg Méret összecsukva: 69 × 66 × 35,5 cm

Legjobb multifunkciós babakocsi – 2in1

Ha van már autósülés, akkor elég egy 2in1 babakocsi, ami ellátja a sport babakocsi és a hagyományos mély babakocsi szerepét is. Ez a babakocsi ezen kívül könnyen lapra csukható, így befér akár a csomagtartóba is. Kiegészítőként italtartót és esőköpenyt is adnak hozzá.  

Legjobb multifunkciós babakocsi

JOIE Versatrax
Terhelhetőség: 22 kg Súly: 18,13 kg Méret összecsukva: 82,8 × 58 × 42 cm

Legjobb sport babakocsi

Ha gyermeked már kinőtte a mózeskosarat, érdemes befektetni egy sport babakocsiba, amiben kényelmesen, ülő helyzetben nézelődhet kicsinyünk.

Zopa

Ha egy kiváló ár-érték arányú sport babakocsit keresel, akkor a Zopa babakocsiai számodra a legjobb választás. 22 kg-ig használhatóak, felfújhatók a kerekeik, és állítható háttámlával és ötpontos biztonsági övvel is felszereltek. Emellett lapra vagy esernyőre csukhatók és italtartó és esőköpeny is jár hozzájuk. 

Lapra csukható babakocsi

Legjobb lapra csukható babakocsi

ZOPA Cyrrus Air
Terhelhetőség: 22 kg Súly: 10,6 kg Méret összecsukva: 72,5 × 57,5 × 32,5 cm

Esernyőre csukható babakocsi – golf

Legjobb golf babakocsi

Zopa Micra Butterflies
Terhelhetőség: 15 kg Súly: 7,6 kg Méret összecsukva: 80,5 × 61,5 × 52 cm

Baby Jogger

A Baby Jogger háromkerekű babakocsiai már drágábbak, viszont a többlet kiadásért 28 kg-ig terhelhető kocsit kapunk sokkal divatosabb megjelenéssel. Mindkét modell meglehetősen kicsi és jól irányítható, így városi szűk utcás közlekedésre nem találhatunk alkalmasabb választást. 

Baby Jogger City Elite 2

Baby Jogger City Elite 2
Terhelhetőség: 28 kg Súly: 12,13 kg Méret összecsukva: 82 × 68 × 36,5 cm

Baby Jogger City Mini

Baby Jogger City Mini
Terhelhetőség: 28 kg Súly: 11,9 kg Méret összecsukva: 52 × 10 × 10 cm

Baby Monsters

A Baby Monsters babakocsijai többféle színben kaphatók, még az általuk elnevezett Milkshake színben is, ami a rózsaszín babakocsira vágyóknak tetszhet igazán. Ez a babakocsi viszont nem csak a színeiben büszkélkedhet. Könnyített szerkezetének köszönhetően súlya mindössze 8,4 kg. Ráadásul mindez nem megy a terhelhetőség rovására, hisz 24 kg nagyon jónak számít. 

BABY MONSTERS Alaska

BABY MONSTERS Alaska
Terhelhetőség: 24 kg Súly: 11,9 kg Méret összecsukva: 55 × 30 × 6,4 cm

Britax Römer

Ha nem szeretnénk olyan sokat költeni, akkor alternatívát jelenthet ez a Britax Römer modell, ami tudja mindazt, ami nem sokkal marad le a Baby Monstertől, csak 2 kilóval nehezebb és 2 kilóval kevesebb a terhelhetősége. Viszont stílusát tekintve ez is a modell is nagyon tetszetős, a szokásos színeken (bézs, navy kék) kívül megjelenik a lila (wine) is. Egy lila babakocsi nemcsak egy hasznos eszköz, de egy divat kiegészítő is egyben. 

Britax Römer

Britax Römer B-Agile
Terhelhetőség: 22 kg Súly: 10 kg Méret összecsukva: 69 × 55 × 36 cm

Valco Trend

Ezt a babakocsit az összes vásárló eddig kiválóan értékelte. Nagyon könnyű, mindössze 7,7 kg, amihez 20 kg-os terhelhetőség párosul. Ára közepes, így kiváló kompromisszumot jelent egy luxus babakocsi és egy olcsó babakocsi közt.  

Valco Trend

Valco Trend
Terhelhetőség: 20 kg Súly: 9 kg Méret összecsukva: 74 × 53 × 28 cm

Legjobb futóbabakocsi

Thule

A Thule márkát nem kell bemutatni a kültéri sportok kedvelőinek. Az amerikai cég jó hírnevére a nagyon magas minőségű termékeivel tett szert. Ez a babakocsi sem kivétel ez alól. Ha gyermekeddel szeretnél sportolni vagy csak egy megbízható belvárosi cirkálót keresel, akkor a Thule Urban modellje a legjobb választás számodra. Ára kissé húzós, de a csúcs minőséget meg kell fizetni, és cserébe ez a babakocsi generációkon keresztül meg fogja állni a helyét.  

legjobb futóbabakocsi

THULE URBAN GLIDE 2
Terhelhetőség: 34 kg Súly: 11,4 kg Méret összecsukva: 87 × 69 × 34 cm

Legjobb lapra csukható babakocsi

Kinderkraft Grande

Ez a hihetetlenül olcsó babakocsi a Kinderkraft terméke. Ára ellenére egyáltalán nem szűkölködik jónak minősíthető specifikációkban. Gumis kerekek, ötpontos biztonsági öv, zárható kerekek, és 15 kg-os terhelhetőség. Mindene megvan, ami miatt megérdemli az egyik legjobb babakocsi címet. A specifikációkon kívül a stílust sem kell feláldozni, a babakocsi hat színben is megvásárolható, beleértve a rózsaszínt is.  

Legjobb lapra csukható babakocsi

Kinderkraft Grande
Terhelhetőség: 15 kg Súly: 9,5 kg Méret összecsukva: 83 × 57 × 27 cm

Zopa Cyrrus Air

Szintén egy olcsó babakocsi, ami 22 kg-ig terhelhető. Ez semmiképp sem elvetendő adat, sokszor a drágábbak sem büszkélkedhetnek ennél többel. Három színben is kapható: kék, világos és sötét szürke.

Zopa Cyrrus Air

ZOPA Cyrrus Air
Terhelhetőség: 22 kg Súly: 10,6 kg Méret összecsukva: 72,5 × 57,5 × 32,5 cm

Legjobb esernyőre csukható babakocsi – golf

Ez egyben a legolcsóbb babakocsi és az egyetlen esernyőre csukható babakocsi is a listánkon. Csak 17 kg-ig terhelhető,de minden másban kielégíti a legjobb babakocsi kritériumait. Két színben is kapható, szürkében, valamint a kissé nagyobb feltűnést keltő rózsaszínben is. 

Bomimi BEFI

Bomimi BEFI
Terhelhetőség: 17 kg Súly: 5,8 kg Méret összecsukva: 106 × 29.5 × 25 cm

Legjobb luxus babakocsi

Baby Jogger City Elite

Aki tényleg nem szeretne kompromisszumot kötni, annak ajánljuk ezt a babakocsit, aminek a kivitelezése egy luxusautó szintjével vetekszik. Ez azt is jelenti, hogy minőség kiváló, valamint gyermeke olyan kényelemben részsülhet, amiről ön csak álmodni bír. Maximalis terhelhetősége 28 kg, így nagyon sokáig használható, gyermeke nem fogja egyhamar kinőni. Utána viszont ez a babakocsi továbbra is képes szolgálatba állni. 

Baby Jogger City Elite

BABY JOGGER City Elite ANNIVERSARY
Terhelhetőség: 28 kg Súly: 11,73 kg Méret összecsukva: 82 × 68 × 36,5 cm

Legjobb rózsaszín babakocsi

Bár számos babakocsi a listán kapható rózsaszínben, ez az egyetlen, ami tényleg rózsaszín majdnem tetőtől talpig. Ez egy esernyőre csukható babakocsi golf kivitelben, ami azt jelenti, hogy elöl teljesen nyitott, a gyermeke szabadon érezheti magát a séta alatt. Ez persze nem azt jelenti, hogy veszélyes lenne, természetesen ez a babakocsi is, mint minden legjobb babakocsi ötpontos biztonsági övvel van felszerelve.Tökéletes választás egy kislány számára. 

Legjobb rózsaszín babakocsi

Topmark MIKA
Terhelhetőség: 15 kg Súly: 7 kg Méret összecsukva: 107 × 67 × 45 cm

Hogy válasszunk babakocsit

A legjobb babakocsik kiválasztásakor sok szülő időt szakít rá, és rengeteg kutatást végez annak feltárására, hogy melyik modell felel meg legjobban az igényeinek. Van néhány gyakorlati kérdés, melyeket érdemes feltenni vásárlás előtt: 

• Milyen nehéz összecsukni?
• Elfér az autóm csomagtartójában?
• Mekkora helyet foglal el otthon?
• Képes leszek használni a következő gyermekem számára?
• Van előre és szülő felé néző pozíciója?

Fontos azt is megkérdezni, hogy hogyan fogod használni a babakocsit. Fitnessztudatos szülő vagy, aki futni fog a babájával a parkban? Vagy inkább a város körüli kirándulások megkönnyítése fontos számodra? Használd praktikus útmutatónkat, ami segít kiválasztani az igényeidnek leginkább megfelelő babakocsit.

1. Összecsukható babakocsi

Fontos, hogy a babakocsi megkönnyítse a szülő életét, ne csak egy kellemetlenség legyen az ember életében. Vásárlás előtt döntsd el, hogy egy összecsukható babakocsira van-e szükséged. A legtöbb esetben igen, hisz autóba csak összecsukható állapotában fér be. Az összecsukható babakocsik között is érdemes megkülönböztetni a lapra, illetve az esernyőre csukható babakocsikat.     

2. Megfelelő tárhely

A csecsemőknek, főleg az újszülötteknek sok mindenre lehet szükségük egy kirándulás során. Vannak pelenkák, törlőkendők, palackok, takarók és játékok, hogy csak néhányat említsünk. Fontos megbizonyosodni arról, hogy babakocsid rendelkezik-e elegendő tárolóhellyel az összes alapvető dolog tárolásához, valamint néhány bevásárló táskához.

3. Fog nőni a család? 

Amennyiben hamarosan újabb gyereket terveztek, érdemes többgyermekes babakocsit vásárolni. Vannak olyanok, amik könnyűszerrel kettő vagy akár 3 gyermekessé is válhatnak. Ha nem vagy biztos benne, hogy lesz-e még több gyerek, akkor is lehet, hogy érdemesebb egy strapabíróbb modellbe fektetni, amit megörökölhet egy családtag.

Babakocsi útmutató

A babakocsi egyike azoknak az elengedhetetlen tárgyaknak, amelyeknek minden szülőnek szerepelnie kell a bevásárlólistán, vagy legalábbis az ajándékok nyilvántartásában. A babakocsik sokkal könnyebbé és még szórakoztatóbbá tehetik a babákkal való utazást! Ha gyermeket vársz, vagy egy kisbabával még mindig a tökéletes babakocsit keresed, akkor a következő útmutató segít a számodra legmegfelelőbb babakocsi kiválasztásában.

A babakocsi fajtája

A leggyakoribb babakocsi fajta mostanában a kombinált vagy sport babakocsik. A kombinált (multifunkciós) babakocsik vagy 2in1 vagy 3in1 babakocsik, azaz átalakíthatók sport babakocsiból hagyományos babakocsivá egy mózeskosárral, és még autósülést is tartalmazhatnak a 3in1 esetében. 

Ezen kívül léteznek még hagyományos, vagy más néven, mély babakocsik, amik csak csecsemőknek vagy újszülötteknek megfelelőek, hisz ezekben a kocsikban csak feküdni lehet. Az ilyen kocsik nagyon kényelmesek a nagy kerekük és jól rugózó futóművük miatt.  

A babakocsi ára

Először meg kell határoznia a költségkeretet. Az újszülött babakocsi költségvetésének elhatározása nehéz lehet, különösen, ha nem vagy biztos abban, hogy pontosan mennyit érdemes költeni. Főleg nehéz, hisz a babakocsik ára egy széles skálán mozog. A legalapvetőbb szabály, hogy ha gyakran kívánod használni a babakocsit, és valami olyasmit szeretnél, ami tartósan készül, akkor ennek megfelelően kell növelnie a költségkeretét. A legjobb minőségű babakocsiknak nem feltétlenül kell a legdrágábbnak lenniük, de “a drágább jobb” korreláció igaz a legtöbb esetben.   

A babakocsi mérete

A babakocsi méretét tekintve legfőbb szempont a szélesség. A széles babakocsikkal nehezen lehet manőverezni, különösen ha keskeny járdákkal és ajtókkal rendelkező város utcáin szeretnél sétálni. Ilyen esetben kompaktabb babakocsira lesz szükséged. 

Utazás babakocsival

Milyen utazási terveid vannak a babakocsival? Gyakran tennéd be kocsiba a babakocsit? Ha a válasz igen, akkor mindenképp egy összecsukható babakocsira lesz szükséged. Ezek közül két fajtát különböztetünk meg, a lapra és az esernyőre csukható babakocsi. A lapra csukható kicsit szélesebbre, de rövidebbre csukódik, az esernyőre csukható pedig keskenyebbre, de hosszabbra csukódik össze. Az alábbi videón kiválóan demonstrálják a különbséget:

Jövőbeli szempontok

Ha több gyereket is vállalnál, és nem akarsz új babakocsit vásárolni, akkor tartós, kiváló minőségű babakocsit érdemes választanod, amit később is használhatsz. Érdemes fontolóra venni egy ikerbabakocsit is, ha a két gyermek születése időben nem tér el annyira egymástól. 

Hagyományos (mély) és sport babakocsik

A babakocsikat két fő csoportra oszthatjuk, hagyományos és sport babakocsikra. Az alábbiakban megnézzük, hogy mi a különbség a kettő közt, és kinek melyiket ajánljuk. 

Design

A hagyományos, mély vagy újszülött babakocsik széles, lapos ággyal rendelkeznek, amely lehetővé teszi a gyermekek számára, hogy lefektessék őket. Ezeknek a babakocsiknak nagyméretű baldachinuk van, amely lefedi a kocsiágy nagy részét, hogy megvédje a babákat a napfénytől és az időjárástól. A legmodernebb hagyományos babakocsiknak mózes kosaruk van, amit el lehet távolítani a vázról, sőt egy multifunkciós változat még sport babakocsivá is alakítható.

A sport babakocsik függőleges ülésekkel rendelkeznek, hámokkal vagy hevederekkel, amelyek függőlegesen tartják a gyermeket. A babakocsik általában összecsukható baldachinnal vagy napfényvédővel rendelkeznek, amely lehúzható, hogy megvédje a gyermeket a napfénytől és az időjárástól.

Hagyományos, mély, újszülött babakocsi
Hagyományos/mély/újszülött babakocsi

Sport babakocsi

Golf/esernyőre csukható babakocsi

Korosztály

A hagyományos babakocsikat inkább fiatal csecsemőknek tervezték, az újszülöttektől kezdve egészen addig, amíg a gyerekek nem lesznek elég nagyok ahhoz, hogy önállóan ülhessenek. Mivel a hagyományos babakocsiknak nincs támaszuk, csak olyan gyerekeknek ajánlott, akik még egyedül nem képesek felülni. 

A sport babakocsikat idősebb csecsemőknél, valamint olyan kisgyermekeknél használják, akik maguk is fel tudnak ülni, és akiket a babakocsi belsejében lévő hevederek vagy biztonsági övek támogathatnak.

Méret

Kialakításuk miatt a hagyományos babakocsik általában nagyobbak. Nem túl kompaktak, és nem könnyű velük sétálni keskeny járdákkal vagy folyosókkal rendelkező helyeken. A hagyományos babakocsik méretében nincs sok eltérés, mivel a nagyobb ágy mindenképp szükséges.

A sport babakocsik különböző méretűek lehetnek, a vékonyaktól és a kompaktakon túl az egészen nagyokig. Ez nagyban függ a márkától, a babakocsik sajátos vonalától és a babakocsi tervezett felhasználásától.

Kényelem

A hagyományos babakocsik nagy méretük és nagy súlyuk miatt nem túl kényelmesek. Ezeket a babakocsikat nagyobb járművekkel kell szállítani, vagy csak az otthontól járható távolságra lehet őket használni.

A sport babakocsikat gyakran úgy alakítják ki, hogy összecsukhatóak legyenek, ami lehetővé teszi a szülők számára, hogy könnyedén tárolhassák őket az autó hátsó ülésén vagy csomagtartójában. Számos babakocsi olyan dizájnnal is rendelkezik, melyek azoknak a szülőknek hivatott segítséget nyújtani, akik menet közben szeretnék használni a babakocsikat, akár bevásárlóközpontba mennek, akár nyaralni utaznak.

További babakocsi fajták

Kombinált / multifunkciós babakocsi

A kombinált vagy multifunkciós babakocsik minden esetben átalakíthatók hagyományos babakocsivá egy elválasztható mózeskosárral vagy sport babakocsiként is funkcionálhatnak. Ezen kívül a 3in1 babakocsik mellé egy autósülés is jár.

Futóbabakocsi

A futóbabakocsiknak csak három kereke van, de azok sokkal nagyobbak a hagyományos társaikénál, így könnyebb velük futni, és jobban bírják a göröngyösebb felületeket. Ezek a babakocsik viszont sokkal drágábbak és nagyobbak is.

Golf babakocsi

Az esernyőre csukható babakocsik másik neve a golf babakocsi, ami a sport babakocsik egy fajtája. Fogantyújuk mindenképp kettős, összehajtva meglehetősen hosszúak, de csrébe sokkal könnyebbek mint a lapra csukható társaik.

Paraméterek, kiegészítők

Teherbírás

A babakocsik általában 15-28 kg-ig terjedő gyermeket lehet biztonságosan hordozni. Nem ritka, hogy a nagyobb kerékkel rendelkező sport babakocsik teherbírása 30 kg fölé is mehet. Az elsősorban hagyományos babakocsik viszont csak 15 kg-ot bírnak el. 

Kerék

A babakocsi kerekei vagy tömör műanyagból vannak vagy felfújható gumiból. A gumi hátránya, hogy kilyukadhat, és időnként fel kell fújni, viszont sokkal jobban csillapítják az út hibáit, ezért kényelmesebb neked és a gyermeked számára is. 

A babakocsi lehet négy vagy háromkerekű. A háromkerekű mozgékonyabb, sportosabb, viszont kevésbé stabil mint a négykerekű. 

Az is fontos, hogy mekkorák a kerekek. A kisebb kerekűekkel könnyebb manőverezni, viszont annyira nem nyelik el jól az út hibáit mint nagyobb kerekűek. A futóbabakocsiknak például ezért ilyen nagyok a kerekei.

Tolókar és fogantyú

A babakocsiknak attól függően, hogy hogy lehet őket összecsukni, vagy tolókaruk van vagy két külön fogantyújuk. Az esernyőre csukható babakocsiknak például csak fogantyújuk lehet. Ha mindenképp egy könnyebben irányítható tolókaros babakocsit szeretnél, akkor akkor ki kell egyezned azzal, hogy azt csak lapra lehet csukni. 

Fék

Az összes legjobb babakocsi rendelkezik fékkel, ami arra szolgál, hogy ne guruljon el magától, főleg ha egy dombon állunk meg vele. 

Kiegészítők

A legjobb babakocsi természetesen kiegészítővel is rendelkezik. A leggyakoribb és legfontosabb kiegészítők az alábbiak: 

  • Napernyő
  • Szúnyogháló
  • Esővédő

Ami még érdekelhet:
Legjobb autós kamera
Legjobb elektromos roller