Skip to content

Az 5 legjobb autós kamera

Az autós menetrögzítő kamera, más néven fedélzeti kamera, egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez a praktikus készülék már nemcsak taxi- és buszsofőrök, rendőrök vagy vezetési oktatók számára kulcsfontosságú, hanem bármely rendszeres járművezető számára. A legjobb autós kamera által készített felvételek ugyanis számos célra felhasználhatóak, míg a modern autós kamerák már olyan kényelmi funkciókkal is fel vannak szerelve, melyek sokkal élvezetesebbé teszik az autózást.

Téged is érdekelnek az autós kamerák, de nehezedre esik kiigazodni a kínálatban? Alábbi cikkünkben bemutatjuk az idei felhozatal legjobb modelljeit, ismertetjük veled az autós kamerák előnyeit, valamint arra is kitérünk, hogy milyen szempontokat érdemes vásárlás előtt figyelembe venned.

Az 5 legjobb autós kamera – Autós kamera teszt

Ha sikerült rászánnod magad egy menetrögzítő kamera beszerzésére, akkor lehet, hogy tanácstalannak érzed magad a bőséges kínálat láttán. Mivel az autós kamerák piaca az utóbbi években egyre telítettebbé vált, nem egyszerű megtalálni a legjobb választást. Éppen ezért utánajártunk az idei év legjobb modelljeinek, és összegyűjtöttük azok legfontosabb tulajdonságait.

Autós- és fedélzeti kamera tesztünk alapján az idei felhozatal legjobb márkái a Mio, a Lamax, a Navitel, a Gogen és a Pioneer. Nézzük is, hogy melyek az említett márkák legjobb autós kamerái.

1. Mio MiVue 826

Memóriakártya: micro SD, micro SDXC, micro SDHC | Formátumok: JPEG, H.264, MP4 | Max. kapacitás: 256 GB | Tömeg: 102 g | Méretek: 8,75 cm × 6,23 cm × 4,2 cm | Képszög: 150° | Kijelző mérete: 2,7″ | Felbontás: Full HD (1920 × 1080) | Energiaellátás: szivargyújtó

A legjobb autós kamera

A Mio MiVue 826 fedélzeti kamera kétségtelenül a legjobb Mio autós kamera az idei felhozatalból. A készülék 3 tengelyes G-szenzorral büszkélkedhet, amely automatikusan lezárja a rögzített felvételeket baleset esetén. A 48 órás készenléti mód figyelemmel kíséri a jármű körüli szokatlan mozgásokat, és veszély esetén elindítja a riasztást. A praktikus Smart Alert funkció pedig felhívja a figyelmedet a megengedett sebességre, így megakadályozhatja a sebesség túllépése által okozott esetleges bírságokat.

A beépített WiFi-nek hála akár össze is kapcsolhatod az autós kamerádat az okostelefonoddal, így könnyedén készíthetsz biztonsági mentéseket, melyeket a készüléked automatikusan tárol a felhőben. Ha szeretnéd, akkor a két készülék közötti szinkronizáció beállításával akár meg is oszthatod a felvételeidet közvetlenül a kamerádról. A készülék ezen felül egy ún. OTA technológiával is el van látva, mely lehetővé teszi a kamera adatainak folyamatos frissítését.

A Mio Mivue 826 a legjobb autós kamera a számodra, ha egy magas kategóriás autós fedélzeti kamerával szeretnéd egyszerűbbé varázsolni életedet. Nemcsak hihetetlenül nagy kapacitása miatt érdemes a Mio autós kamera mellett döntened, hiszen a kijelző minősége és az extra funkciók is elég okot adnak arra, hogy megfontold a készülék megvásárlását.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

2. LAMAX T10 4K GPS

Memóriakártya: micro SD, micro SDXC, micro SDHC | Formátumok: JPEG, H.264, MOV | Max. kapacitás: 128 GB | Tömeg: 70 g | Méretek: 7,4 cm × 4,7 cm × 3,8 cm | Képszög: 170° | Kijelző mérete: 2,45″ | Felbontás: 4K (4096 × 2160) | Energiaellátás: akkumulátor

Autós kamera: Lamax

A Lamax T10 egy tökéletes útitárs és asszisztens is egyben. A készülék az első és a hátsó szélvédőre egyaránt felszerelhető, így igényeidtől függően tolatókameraként, vagy normál fedélzeti kameraként is használhatod. A készülék mágneses tartója nemcsak praktikus, de maximális védelmet is nyújt, hiszen a két mágnes olyan erősen tartja helyben a kamerát, hogy az még akkor sem fog elmozdulni, ha rossz minőségű úton vezetsz.

A felhasználóbarát kamera olyan extra funkciókkal is el van látva, mint a sebességmérés vagy a helymeghatározás, melyeket a beépített GPS végez. A készülék a sebességmérő radarokat is érzékeli, ráadásul az automatikus felvételindítás, a fényképező üzemmód, és a G-szenzor is mind integrálva vannak. A beépített WiFi segítségével a Lamax kameráját is könnyedén szinkronizálhatod az okostelefonoddal. Ezen felül a készülék automatikus be- és kikapcsolást kínál, így nem kell aggódnod a felvételindítás elmaradása miatt sem. A Lamax T10 a legjobb autós kamera azoknak, akik egy többfunkcionális menetrögzítő kamerát keresnek, amely számos biztonsági és kényelmi funkciót nyújt egyaránt. Az elképesztő képfelbontás, a beépített GPS és WiFi, az automatikus felvételindítás, a parkolási készenléti üzemmód és a radarjelzés mind ideális választássá teszik a Lamax legújabb modelljét.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

3. NAVITEL AR250 NV

Memóriakártya: micro SD, micro SDHC | Formátumok: H.264, MOV | Max. kapacitás: 64 GB | Méretek: 6,4 cm × 4,8 cm × 3,3 cm | Képszög: 140° | Kijelző mérete: 2″ | Felbontás: Full HD (1920 × 1080) | Energiaellátás: mikro USD-lábel

NAVITEL AR250 NV

A Navitel AR250 NV szintén az egyik legjobb autós kamera az idei kínálatból, hiszen a Navitel éjjellátó modellje több módon is kiérdemelte helyét a listánkon. A kiváló minőségű autós menetrögzítő kamera full HD felbontású felvételeket készít, így az utazásaid legkisebb részleteit is megörökíti. 140°-os látószöge mindkét sávot belátja, így a lehető legnagyobb biztonságban tudhatod magad a készülékkel.

A fedélzeti kamera autóba való rögzítése miatt sem kell aggódnod, hiszen a készülék praktikus kialakítása megkönnyíti az egyszerű és biztonságos felhelyezést. A 30 fps képfrekvenciájú videofelvételek az éjszakai üzemmódnak köszönhetően a sötétben is éles felvételeket rögzítenek. De a Loop felvételmód sem elhanyagolható tulajdonság, hiszen segítségével a kamerád akkor sem áll le a felvételrögzítéssel, ha a memóriád betelt; helyette felülírja az addigi videókat új képsorokkal. A Navitel AR250 NV a legjobb autós kamera azoknak, akik nem szeretnének nagy összegeket kiadni egy autós kameráért, ugyanakkor minőségi és megbízható terméket szeretnének vásárolni. A Navitel termékcsomagja a kamerán kívül USB kábelt, töltőt, kameratartót és védőfedelet is tartalmaz, így a kamera megvásárlása esetén az összes szükséges kellékre szert tehetsz.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

4. Gogen CC 380 SUPER HD

Memóriakártya: micro SD, micro SDXC, micro SDHC | Formátumok: JPEG, MOV | Belső memória: 0 MB | Max. kapacitás: 64 GB | Tömeg: 180 g | Méretek: 5,5 cm × 6,5 cm × 3 cm | Képszög: 150° | Kijelző mérete: 2″ | Felbontás: 2560 × 1440 | Energiaellátás: akkumulátor

Gogen CC 380 SUPER HD

A Gogen CC 380 Super HD szintén nem maradhatott ki a legjobb autós kamerák listájáról. A magas kategóriás autó kamera 150°-os látószögben és 60 képkocka/másodperc sebességgel készíti a kiváló minőségű, Super HD felbontású felvételeket. A kijelző a méretéből adódóan jól olvasható, míg az objektív a prémium kialakításának köszönhetően lehetővé teszi az éles, fókuszált felvételek készítését akár rossz fényviszonyok mellett is. A minőségi objektív nemcsak a sötétséggel birkózik meg, de a vakító fénynek is könnyedén ellenáll.

A fedélzeti kamera autóba való felszerelhetősége miatt a Gogen esetében sem kell aggódni, hiszen a készülék meglehetősen könnyedén telepíthető a szélvédőre. Kompakt méreteinek és kialakításának köszönhetően nem fog belelógni a látóteredbe sem. A készülék egyik legpraktikusabb tulajdonsága a végtelenített felvételi mód, mely lehetővé teszi, hogy a kamera folyamatosan felvételeket készítsen és mentsen a memóriakártyára. A beépített G-szenzor azonban felismeri a veszélyes helyzeteket, így például ütközés vagy hirtelen fékezés esetén leállítja a végtelenített felvételt. A készüléken SOS gomb is található, valamint az állóképrögzítési lehetőség és a HDR mód is elérhetőek.

A Gogen CC 380 a legjobb autós kamerát jelentheti számodra, ha egy középkategóriás készüléket szeretnél, mely kifogástalan minőségű felvételeket és képeket készít, és mellyel azonnal nagyobb biztonságban tudhatod magad. A menetrögzítő kamera az egyik legkisebb méretű modell, így azoknak is ideális lehet, akik nem szeretnék a kilátásukat megakadályozni, vagy nem áll rendelkezésükre elegendő hely.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

5. Pioneer VREC-DZ700DC

Memóriakártya: micro SD, micro SDXC, micro SDHC | Formátumok: H.264, MP4 | Tömeg: 138 g | Méretek: 108,5 mm × 7,5 cm × 40,5 mm | Képszög: 160° | Kijelző mérete: 2″ | Felbontás: Full HD (1920 × 1080) | Energiaellátás: szivargyújtó

Pioneer VREC-DZ700DC

A Pioneer VREC-DZ700DC csúcskategóriás autós kamerája felbecsülhetetlen segítséget nyújthat utazásaid során. A dupla tolatókamerával rendelkező készülék az összes irányból rögzíti az úton történő eseményeket. 160°-os látószögével, full HD maximális felbontásával és 27,5 fps képfrekvenciájával a Pioneer autós kamerája a lehető legjobb minőségű videók felvételét teszi lehetővé. Legyenek akármilyen rosszak a látási viszonyok, a Pioneer autós kamerája mindig tiszta, világos és éles képminőséget biztosít.

A beépített WiFi-t úgy tervezték, hogy segítségével a kamerádat és az okostelefonodat a Pioneer egyik alkalmazásán keresztül csatlakoztatni tudd. Így a kamera beállításait az Android vagy iPhone készüléked képernyőjén is kezelheted, a rögzített videókat pedig közvetlenül az okostelefonodon ellenőrizheted. A beépített 3 dimenziós G-szenzor tökéletesen érzékeli a járműved gyorsulását, míg a GPS vevő lehetővé teszi a tartózkodási pontod megállapítását vészhelyzetek esetén. A készenléti parkolási mód pedig a legnagyobb biztonságot és védelmet nyújtja akkor is, amikor az autód nincs használatban.

A Pioneer VREC-DZ700DC a legjobb autós kamera azok számára, akik nem szeretnék autós kamerájuk minőségét a véletlenre bízni, és szívesen vásárolnának egy olyan készüléket, melyről tudják, hogy hosszú évekig működni fog. A Pioneer, mint az egyik legmegbízhatóbb márka, garantálja a kifogástalan minőséget és a vásárlói elégedettséget, így a VREC-DZ700DC modelljük sem fog csalódást okozni.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Mire jó a legjobb autós kamera?

Ha eddig még nem foglalkoztál az autós kamerák témájával, akkor felmerülhet benned a kérdés, hogy vajon miért is szükséges az autóba kamera. A menetrögzítő kamerák elsődleges célja, hogy gondosan rögzítsenek minden olyan részletet, amely mind az úton, mind az autó belsejében történik. A műszerfalra vagy a szélvédőre felszerelhető kamerák kulcsfontosságú szerepet játszanak minden olyan szituációban, amikor az általuk készített felvételek bizonyítékként visszanézhetőek. Ilyen helyzetek lehetnek például az olyan autóbalesetek, amelyeknél a videofelvételek megkönnyítik a meggondolatlan járművezető megállapítását, illetve a biztosítási csalások elkerülését.

Bár a vezetés közbeni felvételek készítése már önmagában is elengedhetetlen lehet közlekedési balesetek esetén, a modern autós kamerák számtalan biztonsági funkciót is betöltenek. Egyes autó kamerák például figyelmeztetnek, ha véletlenül letérsz a sávodról, míg a duál autós kamerák – melyek a hátsó szélvédőre felszerelhető kamerát is biztosítanak – segítenek a parkolási balesetek megakadályozásában. A fejlettebb készülékek akár segélyhívásokat is kezdeményeznek, amennyiben balesetet szenvedtél, és a beépített GPS segítségével automatikusan megadják tartózkodási helyedet.

Mivel az autós kamerák technikája folyamatosan fejlődik, különösen a képminőség terén, így a legújabb modellek már kifogástalan minőségű videofelvételeket képesek készíteni. Sokan nemcsak közlekedési baleseteket örökítenek meg a magas felbontású felvételekkel, hanem bármilyen ritka, érdekes eseményt, vagy akár utazásokat, kirándulásokat is. Ezen felül számos autós kamera rendelkezik éjjellátó funkcióval, radarjelzéssel, vagy akár hangvezérléssel is, melyek mind kényelmesebbé teszik a járművezetés élményét. Fontos azonban azt is megemlíteni, hogy az autós kamerák által rögzített felvételeket nem használhatjuk fel bármilyen célra, hiszen azoknak nyilvánossá tétele esetén sértenénk a videón látható felek személyiségi jogait. Ezen felül a felvételünkön szereplő félnek joga van hozzáférni személyes adataihoz, így szükség esetén kötelezhet minket arra, hogy másolatot készítsünk az anyagról, és azt megosszuk vele.

Milyen szempontok alapján érdemes autós kamerát választani?

Ha nem vagy biztos benne, hogy mely típusú autós kamera jelentheti az ideális választást számodra, akkor érdemes az alábbi 10 szempontot figyelembe venned vásárlás előtt:

  1. Képfelbontás: A felvétel minősége talán az egyik legfontosabb szempont, melyet figyelembe kell vennünk, hiszen nem sokat ér az autós kameránk, ha az alacsony videófelbontás miatt nem tudjuk megállapítani a balesetet okozó fél rendszámát.
  2. Kétcsatornás rendszer: A duál autós kamerák a fedélzeti kamerán kívül egy második kamerát is kínálnak, melyet a hátsó szélvédőre kell felszerelnünk. Mivel az úton történő veszélyhelyzetek bármely irányból jelentkezhetnek, érdemes lehet egy olyan készüléket választanod, mely hátsó kamerával is el van látva.
  3. Energiaellátás: Az elemmel működő autós kamerák kényelmes megoldásnak tűnhetnek, azonban nem bírják túl sokáig. Ha szeretnéd, hogy menetrögzítő kamerád folyamatosan üzemeljen, érdemes akkumulátoros vagy kondenzátoros kamera mellett döntened, melyek közül az utóbbi nagyjából 24 órán át működig akkor is, amikor a jármű nincs használatban.
  4. Kijelző: Bár a kijelző nélküli autós kamerák jóval olcsóbbak, egy kijelzős készülékkel vitathatatlanul jobban járhatsz. A kijelzős autós kamerák ugyanis lehetővé teszik a felvételek azonnali visszanézését, így nem szükséges őket előbb a számítógépedhez csatlakoztatnod.
  5. Kapacitás: Mivel a Full HD felbontással készült videók esetén egy órányi anyag akár 6 GB-ot is elfoglalhat, kiemelten fontos, hogy csak olyan eszközt válassz, melyet SD kártyával bővíteni tudsz. Ennek hiányában ugyanis hamar megtelhet a kamerád belső memóriája, és előfordulhat, hogy készüléked nem fog tudni rögzíteni, amikor éppen szükséged lenne rá.
  6. Automata be- és kikapcsolás: A leghatékonyabb autós kamerák érzékelik a motor elindulását és leállását, és ennek megfelelően automatikusan be- és kikapcsolnak. Ez a tulajdonság azért kulcsfontosságú, mert így elkerülheted az olyan kellemetlen helyzeteket, amikor szükséged lenne a videofelvételre, de utólag kiderül, hogy elfelejtetted bekapcsolni a kamerát, vagy az éppen lemerült, mert korábban elfelejtetted kikapcsolni.
  7. Éjszakai felvétel: Ha maximális biztonságot szeretnél, akkor egy olyan készülékre lesz szükséged, amely éjjellátó móddal is rendelkezik. Közlekedési balesetek ugyanis bármely napszakban történhetnek, azonban ha kamerád nem készít jó minőségű éjszakai felvételt, akkor az éjszakai baleseteket nem fogod tudni dokumentálni.
  8. Parkoló funkció: A parkolás közbeni felvételrögzítés kiemelten fontos, hiszen segítségével elő tudod keríteni az elkövetőt, aki nekiment a járművednek, illetve azt is bizonyítani tudod, ha parkolás közben feltörték és kirabolták az autódat.
  9. Ütközésérzékelés: A minőségibb modellek egy beépített G-szenzor segítségével érzékelik az ütközéseket. Amennyiben a szenzor egy bizonyos erőhatásnál magasabb ütközést érzékel, úgy a kamera azonnal zárolja a felvételt, ezzel garantálva a bizonyítékként szolgáló felvétel meglétét.
  10. Egyéb funkciók: Az említett funkciókon kívül bizonyos magas kategóriás autós kamerák rendelkeznek még beépített WiFi-vel, GPS-szel, vagy akár hangrögzítő funkcióval. Bár a hangfelvétel rögzítése kevés haszonnal jár, a beépített GPS segélyhívások esetén létfontosságú lehet, míg az internethez való csatlakozási opció lehetővé teszi az értesítések vagy a helykövetés beállítását az okostelefonodról.

Mennyibe kerül a legjobb autós kamera? – Autós kamera árak

Az említett szempontok mellett természetesen döntő szerepet játszhat még az általad kiválasztott menetrögzítő kamera árkategóriája is. Ha az autos fedélzeti kamera számodra egy hosszú távú befektetést jelent, akkor nem érdemes spórolnod, hiszen az olcsóbb készülékek funkciói meglehetősen limitáltak lehetnek.

A fedélzeti kamera árak pár ezer forinttól akár 150 ezer forintig is terjedhetnek, így talán nem meglepő az sem, hogy a teljesítményük is nagyban eltérhet. Bár az alacsonyabb árkategóriás készülékek között is találhatsz minőségi terméket, a rendkívül olcsó autós kamerák gyakran nagyon alacsony képfelbontással rendelkeznek.

Fedélzeti kamera tesztünkben árkategóriák szerint mutatjuk be a legjobb autós kamerákat, így bármennyit is szándékozol költeni a következő útitársadra, tesztünk elolvasása után biztosan megtalálod a számodra ideális készüléket.

Ami még érdekelhet:
Legjobb elektromos rollerek
A legjobb okosóra
A legjobb Wifi jelerősítő