Skip to content

Az 5 legjobb WiFi jelerősítő

Az internet mindennapos használata a mai világban szinte elengedhetetlen. Már ugyanis nem csak szórakozásra, kikapcsolódásra, információszerzésre, vagy az ismerőseinkkel való kapcsolattartásra használjuk a webes felületeket. Az utóbbi időben az otthoni munkavégzés is egyre elterjedtebbé vált, az oktatás pedig csaknem teljes mértékben áthelyeződött a digitális térbe. Így tehát nem kérdés, hogy a mindennapokban való boldoguláshoz szükségünk van egy megbízható internet-hozzáférésre. Talán veled is előfordult már, hogy az otthonod egyes helyiségeiben nem működött megfelelően a WiFi, és emiatt nem tudtad elvégezni internetes teendőidet, esetleg lekéstél egy határidőt, vagy éppen az online-vizsgád közben szakadt meg az internetkapcsolatod. Ha szeretnéd kiküszöbölni az ilyen, és ehhez hasonló kellemetlen helyzeteket, akkor egy WiFi jelerősítő jelentheti a megoldást számodra. A legjobb WiFi jelerősítő kiválasztása azonban nem egyszerű feladat, ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk minden fontos információt, amire a vásárláshoz szükséged lehet.

Melyik a legjobb WiFi jelerősítő? – Az 5 legjobb WiFi jelerősítő 2022-ben

Ha az eddig elhangzottaknak még nem sikerült megkönnyíteniük a vásárlást számodra, akkor se aggódj, hiszen mi már utánajártunk mindennek, és össze is gyűjtöttük az idei felhozatal legjobb modelljeit. A 2022-es kínálat legjobb WiFi jelerősítő márkái közé tartozik a TP-Link, a D-Link, a Zyxel és a Strong. Hogy miért éppen ezen márkáknak a készülékei kerültek fel a listánkra, arra hamarosan kitérünk. Az alábbiakban igyekeztünk úgy összeválogatni a legjobb WiFi jelerősítőket, hogy mindenki megtalálhassa a saját felhasználási céljának megfelelő készüléket, és persze arra is ügyeltünk, hogy a termékek a lehető legjobb ár-érték arányt képviseljék.

TP-Link M3W Deco

Típus: dual band | Átviteli sebesség: WiFi: 1 167 Mbps | Szabványok: 802.11a (5GHz), 802.11b (2.4GHz), 802.11g (2.4GHz), 802.11n, 802.11ac | WiFi típus és sávok: WiFi 5 (2,4 Ghz, 5 Ghz) | Titkosítás: WPA-PSK, WPA2-PSK | Antennák: 2 db | Méretek: 124 mm (magasság) × 69 mm (szélesség) × 35 mm (mélység) | Szín: Fehér

TP-Link M3W Deco - a legjobb wifi jelerősítő

Listánkat az idei kínálat egyik legjobb WiFi jelerősítő készülékével, a TP-Link M3W Deco lefedettségnövelővel indítjuk. Ez a korszerű WiFi range extender garantálja a gyors és stabil internetezést az otthonod teljes területén. A TP-Link Deco készüléke kompatibilis az úgynevezett Mesh-rendszerekkel, és lehetővé teszi az egy vezeték nélküli hálózati azonosító alatti böngészést. Nem számít, hogy a lakásodban, az udvarban, vagy az irodában szeretnél jobb kapcsolatot, a TP-Link egyedülálló jelerősítője szinte bárhová eljuttatja a jelet, és újra gondtalanná teszi számodra a böngészést. Segítségével kiküszöbölheted az úgynevezett holt zónákat is, amelyek normál esetben a lefedettségen kívülre esnének.

A lefedettségnövelő szakember segítsége nélkül is rendkívül könnyedén telepíthető és azonnal használható, hiszen csak csatlakoztatnod kell a készüléket egy szabad aljzatba, majd egy jelzőfény jelezni fogja számodra, hogy a beüzemelés sikeresen megtörtént. A TP-Link Deco modelljéhez egy mobilalkalmazás is tartozik, ráadásul egy szülői felügyeleti funkcióval is fel van szerelve. A készülék olyan haladó funkciókkal is el van látva, mint az Amazon Alexa, illetve a Google Assistant szolgáltatásokon keresztüli hangvezérlés. A TP-Link M3W Deco a legjobb WiFi jelerősítő a számodra, ha egy minőségi középkategóriás készüléket keresel, mellyel kiküszöbölheted a gyenge jelű területeket, a késedelmes kapcsolatot, és az akadozással teli böngészést.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Strong Meshkit 1610

Típus: dual band | Átviteli sebesség: WiFi: 1 300 Mbps, LAN portok: 1 Gbit | Szabványok: 802.11a (5GHz), 802.11b (2.4GHz), 802.11g (2.4GHz), 802.11n, 802.11ac | WiFi típus és sávok: WiFi 5 (2,4 Ghz, 5 Ghz) | Titkosítás: WPS, WPA-PSK, WPA2-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise | Antennák: 5 db | Méretek: 100 mm × 41,5 mm × 108,5 mm | Súly: 185 g | Szín: Fekete

Strong Meshkit 1610

A Strong Meshkit 1610 WiFi lefedettségnövelő kétségtelenül az egyik legjobb WiFi jelerősítő az idei felhozatalból. Ez a kétsávos rendszert használó készülék szintén támogatja a Mesh-technológiát, mely biztosítja egy egységes hálózatnak a létrehozását. A Strong legújabb modellje elképesztő átviteli- és csatlakozási sebességet nyújt, és hatalmas területeket képes lefedni. Az úgynevezett intelligens roaming-nak köszönhetően pedig automatikusan válthatsz az egyes egységek között. Ha ez még nem lenne elég, a Strong Meshkit 1610 lefedettségnövelő számos haladó funkcióval van felszerelve, így többek között vendéghálózatok létrehozására is képes. A titkosítást lehetővé tevő WPS gomb segítségével könnyedén kezelheted a hálózatot akár egy gombnyomással.

A Strong Meshkit range extender nemcsak az interneted sebességét növeli, de a lefedettséget is jelentősen kibővíti, így az internet garantáltan eljut az otthonod minden zugába. Magas teljesítményének köszönhetően a Strong Meshkit 1610 a tökéletes választást jelentheti azok számára, akik nagyobb méretű családi házban élnek, vagy az udvarban, illetve a teraszon is szeretnének megbízható internetkapcsolatot. De céges használatra is ideális a készülék, hiszen olyan nagy lefedettséget képes produkálni, hogy akár egy irodaházban is problémamentesen alkalmazható. A Strong Meshkit 1610 a legjobb WiFi jelerősítő lehet a számodra, ha egy csúcskategóriás készülékre szeretnél beruházni, mely az elképesztő teljesítményen túl a hosszútávon tartó megbízhatóságot is garantálja.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Zyxel WRE6505V2

Típus: dual band | Átviteli sebesség: WiFi: 733 Mbps, Lan portok: 100 Mbit | Szabványok: 802.11a (5GHz), 802.11b (2.4GHz), 802.11g (2.4GHz), 802.11n, 802.11ac | WiFi típus és sávok: WiFi 5 (2,4 Ghz, 5 Ghz) | Titkosítás: WPS, WEP 64bit, WEP 128bit, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK | Méretek: 77,8 mm × 54,8 mm × 45,2 mm | Súly: 88.6 g | Szín: Fehér

Zyxel WRE6505V2

Ha nem érzed elegendőnek a WiFi routered hatótávolságát, és már elbúcsúznál az otthonodban levő holt zónáktól, akkor a Zyxel WRE6505V2 lefedettségnövelő készülékkel nem lőhetsz mellé. A dual band típusú jelerősítő átviteli sebessége meglehetősen gyors, de a telepítési folyamat is olyannyira magától értetődő, hogy biztosan nem lesznek vele nehézségeid. A range extender könnyedén beüzemelhető a konnektorodba való csatlakoztatással. A Zyxel korszerű technológiája szinte az összes szabványt támogatja, és lehetővé teszi az adatok kettős sávban zajló átvitelét. Ennek köszönhetően a hálózatok az egész lakásra vagy házra kiterjednek, és még a nehezebben elérhető helyeken is zökkenőmentesen működnek.

Nem kell többé türelmetlenül várnod, hogy a kedvenc zenéd végre betöltsön, és egy Youtube-videóra sem kell majd percekig várakoznod, de még csak másodpercekig sem. Sőt amiatt sem kell majd aggódnod, hogy a film, amit éppen nézel, pont a legizgalmasabb jelenetnél kezd el akadozni. Csupán egy olyan praktikus készülékre van szükséged, mint a Zyxel WRE6505VZ range extender, és máris búcsút inthetsz a lassú internetnek. Ha egy rendkívül korrekt ár-érték arányt képviselő készüléket keresel otthoni használatra, és az extra funkciók helyett inkább csak arra vágysz, hogy jobb legyen az interneted, akkor a Zyxel lefedettségnövelő terméke jelentheti a legjobb választást a számodra.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

TP-Link RE505X WiFi6

Típus: dual band | Átviteli sebesség: WiFi: 1 500 Mbps, LAN portok: 1 Gbit | Szabványok: 802.11a (5GHz), 802.11b (2.4GHz), 802.11g (2.4GHz), 802.11n, 802.11ac | WiFi típus és sávok: WiFi 5 (2,4 Ghz, 5 Ghz) | Titkosítás: WPS, WEP 64bit, WEP 128bit, WPA-PSK, WPA2-PSK | Antennák: 2 db | Méretek: 124,8 mm × 74 mm × 46 mm | Szín: Fehér

TP-Link RE505X WiFi6

Ha te is előszeretettel nyitsz meg egyszerre több ablakot a böngésződben, de emiatt rendszeresen lefagy az interneted, akkor jó hírünk van. A TP-Link RE505X Wifi6 extender a rendkívüli átviteli sebességével az összes internetes problémádat megoldja. Segítségével olyannyira megnövelheted az interneted sebességét, hogy többé az sem jelent majd problémát, ha egyszerre hallgatsz zenét, töltesz le filmet, és mellette még böngészel is. A TP-Link RE505X WiFi6 ráadásul a lefedettséget is jelentősen megnöveli, így a WiFi hálózatod hatóköre a teljes lakásra, a teraszra, és még az udvarra is kiterjedhet. A dual band típusú jelerősítő kettő frekvenciasávban dolgozik, tehát 2,4 GHz-es és 5 GHz-es sávokban funkcionál.

A készülék csomagjában egy Ethernet kábel is található, a jelerősítő pedig 2 db külső antennával is rendelkezik. Természetesen a TP-Link RE505X Wifi6 range extendernek is egyszerű a beüzemelése, így segítség nélkül is könnyen elbánsz majd vele. A TP-Link WiFi jelerősítője ráadásul MU-MIMO technológiával is fel van szerelve, mely a „Multiple-User, Multiple-Input, Multiple-Output” rövidítése, azaz több felhasználót, többszörös kimenetet és többszörös bemenetet támogat. A különféle titkosítások pedig megfelelően gondoskodnak adataid biztonságáról. A TP-Link RE505X Wifi6 range extender a legjobb WiFi jelerősítő azoknak, akik egy kiváló minőségű és magasabb teljesítményű lefedettségnövelőt keresnek otthoni használatra.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

D-Link DAP-1325

Típus: single band | Átviteli sebesség: WiFi: 300 Mbps, LAN portok: 100 Mbit | Szabványok: 802.11b (2.4GHz), 802.11g (2.4GHz), 802.11n | WiFi típus és sávok: WiFi 4 (2,4 Ghz) | Titkosítás: WPS, WPA, WPA2 | Antennák: 2 | Méretek: 97,9 mm × 50,7 mm × 48,7 mm | Súly: 97 g | Szín: Fehér

D-Link DAP-1325

Listánkat végül egy olyan készülékkel zárjuk, mely bár kevesebb funkcióval rendelkezik, mint az előzők, mégsem okoz csalódást, hiszen kifogástalanul végzi a dolgát, és nem utolsó sorban az ára is kedvező. A D-Link DAP-1325 single band típusú range extender hatékonyan képes bővíteni a már meglévő WiFi hálózatodat. Egy egyszerű csatlakoztatás után már élvezheted is a gyorsabb vezeték nélküli kapcsolatot az otthonodban és az irodádban egyaránt. Kialakításának köszönhetően a D-Link jelerősítője a régebbi típusú vezeték nélküli eszközökkel is kompatibilis. A termék egy LAN-csatlakozót is tartalmaz, ha pedig beépítesz egy Fast Ethernet portot, akkor az intelligens TV-det, illetve a játékeszközeidet is csatlakoztathatod.

A D-Link DAP-1325 jelerősítői lehetővé teszik a késedelem nélküli internetes kapcsolatot, és az internetmentes zónák megszüntetését is. A WPS gomb segítségével automatikusan konfigurálhatod a D-Linket. Ha iOS vagy Android operációs rendszerű mobiltelefonod van, akkor pedig egy mobilalkalmazást is kínál számodra a készülék. A jelerősítő ezen felül egy LED fénnyel is fel van szerelve, mely praktikussá válhat a legjobb pozíció megkeresésénél. A D-Link DAP-1325 a legjobb WiFi jelerősítő a számodra, ha nem szándékozol túl sok pénzt költeni egy WiFi lefedettségnövelőre, de mégis szeretnéd megtapasztalni a gyors internetezés élményét.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Milyen előnyökkel jár a WiFi jelerősítő használata?

Az akadozó internet, a gyenge jelerősség, és a bizonytalan internetkapcsolat igencsak meg tudják nehezíteni a mindennapjainkat. Különösen igaz ez akkor, ha a munkahelyünk megköveteli tőlünk az internetes munkavégzést, vagy ha a főnökünk elvárja tőlünk, hogy folyamatosan elérhetőek legyünk. A diákok és az egyetemisták pedig pontosan tudják, hogy mennyire bosszantó az, amikor nem tudják időben leadni a munkájukat, mert éppen a legrosszabb pillanatban szakad meg az internetkapcsolatuk. Ha ezt a cikket olvasod, akkor talán azt is észrevetted már, hogy csak bizonyos helyiségekben, vagy egy helyiségnek csak bizonyos pontjain működik megfelelően a WiFi. Egy jó minőségű WiFi jelerősítő azonban megszüntetheti ezeket a problémákat, és újra zavartalanná és stressz-mentessé teheti számodra az internetezést.

A WiFi jelerősítő, más néven WiFi booster vagy WiFi repeater, kiterjeszti a WiFi hálózat lefedettségét a meglévő jelek növelésével vagy erősítésével. Ez azt jelenti, hogy többé nem kell keresgélned azt a pontot a szobádban, ahol a legerősebb a jel. Mindegy, hogy az íróasztalodnál, az ágyadban, a nappaliban, vagy akár a konyhában szeretnél dolgozni, vagy csak egyszerűen böngészni; mindenhol egyformán tudod élvezni a gyors és zökkenőmentes internetezés élményét. A WiFi jelerősítők lehetővé teszik a kibővített lefedettségen belül az összes vezeték nélküli eszköz csatlakozását az internethez, vagy más WiFi hálózathoz. Ez egy egyedülálló megoldás, amely úgy működik, hogy a készülék felerősíti a már meglévő, gyenge WiFi jelerősségét, majd továbbítja az adást a többi szükséges helyre. Így a WiFi jelerősítő nemcsak az internet sebességét javítja, de lehetővé teszi, hogy a jelenlegi WiFi hálózatod az épületed több emeletére, az otthonod minden sarkába, sőt akár az udvarra is eljusson.

A jobb internet-használati sebesség és a nagyobb lefedettség mellett ráadásul egyéb extra előnyökkel is számolhatsz, amennyiben egy WiFi jelerősítő mellett döntesz. Azt már tudjuk, hogy egy ilyen készülék lehetővé teszi a problémásabb területeken is az otthoni WiFi kapcsolatod javítását, természetesen az internetcsomagod lehetőségeihez mérten. Ha jó a már meglévő vezeték nélküli lefedettség a lakásodban, akkor a környéken lévő területeket is megfelelő erősségű jellel tudod ellátni egy WiFi booster segítségével. A modernebb példányok gyakran az Ethernet kábeles csatlakozást is lehetővé teszik, könnyedén telepíthetőek és kezelhetőek, és sokszor az aktuális jelerősséget is kijelzik. Számos WiFi jelerősítőhöz egy saját mobilalkalmazás is tartozik, melyet letölthetsz, és olyan célokra használhatsz, mint a vezeték nélküli hálózatnak az eszközeidről való optimalizálása, vagy akár egy vendéghálózat létrehozása.

Mi okozhatja a lassú és akadozó internetet?

Vásárlás előtt érdemes annak utánajárni, hogy pontosan milyen jellegű probléma akadályozhatja az interneted megfelelő működését. Számos tényező befolyásolhatja az otthonodban található WiFi hálózat jelerősségét. Szóba jöhet a WiFi router, azaz a vezeték nélküli útválasztó elhelyezkedése, hiszen a falak vastagsága, vagy akár azok típusa is megnehezítheti a jelek zavartalan átadását a lakás többi helyiségébe. Ezen felül számos olyan hétköznapi apróság is szerepet játszhat az adatátviteli sebességben, mint a lakásodban lévő vízfelületek, fémtartalmú tárgyak, vagy akár a mikrohullámú sütőd elhelyezkedése. A legtöbb korszerű vezeték nélküli útválasztót éppen ezért úgy gyártják le, hogy egy beépített jelerősítő antennával legyen ellátva, melynek a megfelelő beállításával javítható a hálózati lefedettség. Sok esetben azonban mindez még nem garantálja a kifogástalan, szakadozástól mentes internetkapcsolatot.

Előfordulhat az is, hogy maga a WiFi router egy rossz WiFi csatornán, azaz frekvenciaszinten üzemel. Ha ugyanis egy adott helyiségben vagy épületben több router, illetve az ahhoz kapcsolódó készülékek próbálnak egymással kommunikálni ugyanazon a frekvencián, akkor a jelek nagy valószínűséggel zavarhatják egymást. Ez a hálózat lassulását, bizonytalanságát, és az internet akadozását idézheti elő. Ha társasházban, panellakásban, vagy bármilyen egyéb sűrűn lakott környezetben élünk, akkor célszerű ellenőriznünk, hogy a közeli vezeték nélküli hálózatok a sajátunkhoz képest milyen csatornákon, frekvenciaszinten üzemelnek. Szükség esetén egyszerűen elvégezhető a csatornaváltás az eszközünk beállítási felületén. Ideális esetben lehetőségünk van arra, hogy a saját hálózatunk, és a közelünkben lévő hálózatok közötti távolságot növeljük, mely szintén kiváló megoldást jelenthet a WiFi hálózatunk jelerősségének növelésére.

Mint minden más elektronikai eszköznél, így a routereknél is elkerülhetetlen az elavulás, amortizálódás, mely sajnos a túlzottan lassú kapcsolatért felelős lehet. Ha már évek óta ugyanazt a routert használod, akkor lehet, hogy a készüléked még nincs felszerelve egy nagyobb teljesítményű jelerősítő antennával. De az is előfordulhat, hogy a jelenlegi routered még nem támogat olyan internetcsomagot, mely több személy kiszolgálását lehetővé teszi. Az újabb modellek rendszerint jobb lefedettséget, gyorsabb internetkapcsolatot, és gyárilag nagyobb teljesítményt nyújtanak, mint a régiek. Ha pedig úgy gondolod, hogy nem a készülékeddel van a probléma, akkor a konfigurációnál lehet még keresni a megbízhatatlan internet kiváltó okát. Ha ugyanis nem megfelelőek a beállításaid, akkor nemcsak a kapcsolat akadozásával és a hatótávolság csökkenésével számolhatsz, de számos biztonsági- és adatvédelmi problémával is szembe kell nézned.

Kinek lehet szüksége egy WiFi jelerősítőre?

Ha az interneted annak ellenére sem működik kifogástalanul, hogy egy korszerű routerrel rendelkezel, valamint a hálózati beállításokat is ellenőrizted, akkor valószínűleg egy WiFi jelerősítő fogja megoldani a problémádat. Az említettek alapján bárki számára jó befektetést jelenthet egy WiFi jelerősítő, aki úgy érzi, hogy nem elég nagy a jelenlegi vezeték nélküli hálózatának a lefedettsége, vagy gyengének találja a vezeték nélküli kapcsolatot az otthonában, az irodájában, vagy az üzleti helyiségében. Így a WiFi jelerősítők nemcsak otthoni célokra jelenthetnek praktikus megoldást, hanem a munkahelyen is elősegíthetik a gyorsabb munkavégzést, és ezáltal növelhetik a produktivitást. Cikkünkben igyekeztünk úgy összeválogatni a legjobb WiFi jelerősítőket, hogy mindenki megtalálhassa a saját felhasználási céljának megfelelő készüléket.

Hogyan működik a WiFi jelerősítő?

Ha szeretnéd megtalálni a számodra legideálisabb WiFi jelerősítőt, akkor érdemes lehet vásárlás előtt egy kicsit utánaolvasni annak, hogy hogyan is működnek ezek a készülékek. A WiFi booster azután kezd el működni, hogy létrejött a kapcsolat a WiFi router, vagy a hozzáférési pont, és a vezeték nélküli eszközök, például egy laptop vagy egy mobiltelefon között. Ha a mobiltelefonodon úgy szeretnél internetezni, hogy közben ne használj el sok adatot a kijelölt adatcsomagodban, akkor értelemszerűen érdemes bekapcsolnod a routert, vagy a hozzáférési pontot, mely azonnal elküldi az átvitelt. Ilyenkor persze gyakran előfordul, hogy az átvitel nem éri el a készülékedet a szobádnak egy bizonyos sarkában. Szerencsére egy WiFi jelerősítő kiváló segítséget nyújt az ilyen helyzetekben.

A WiFi jelerősítők működése egyszerű, és rendkívül praktikus. Az adást a jelerősítő, vagy a booster rögzíti, és visszaküldi azt a mobiltelefonodnak, vagy egy másik készülékednek, miközben a WiFi funkció bekapcsolt állapotában van. A vezeték nélküli készülék továbbítja az információt, mielőtt a router, vagy a vezeték nélküli útválasztó megkapná az adást. Miután a router elfogadta az információkat, továbbítja azokat a webszervereknek. Ezt követően a folyamat újra megismétlődik, melynek gyorsasága tulajdonképpen a routertől és az általad kiválasztott WiFi jelerősítő típusától, valamint az egyes készülékek szabványától is függ.

A legtöbb WiFi booster esetén a vezeték nélküli N (802.11n) számít szabványnak, mely maximum 300 Mbit-s hálózati sávszélességet támogat. A szabvány önmagában kiváló sebességet és hatótávolságot biztosít, és lefedettségben is interferenciaálló. Ezen felül olyan vezeték nélküli szabványok is léteznek, mint a 802.11ac, az egyik legújabb generációs szabvány, amely lehetővé teszi, hogy a WiFi booster az 5 GHz és 2,4 GHz sávokat is támogassa. Ezenkívül 450 Mbps sávszélességet biztosít a 2,4 GHz-es sávhoz, és 1300 Mbps-t az 5 GHz-es sávhoz. Természetesen a 802.11ac és a 802.11n szabványok beavatkozhatnak a sávszélességük csökkentésének folyamatába. Ugyanakkor az internetszolgáltató korlátozhatja a sebességet, megakadályozva ezzel, hogy a szabványok elérjék a legnagyobb potenciáljukat.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt?

Mivel nem csak egy fajta WiFi jelerősítő létezik, célszerű utánajárni annak is, hogy melyik típus hogyan működik, illetve mely célokra a legalkalmasabb. Az úgynevezett WiFi range extender és a WiFi repeater sok tekintetben hasonlóak, de viselkedésükben mégis eltérnek egymástól. Az előbbi olyan módon továbbítja a vételt a routerről egy eszközre, hogy közben nem ugyanolyan típusú hálózati nevet használ, mint az eredeti vezeték nélküli hálózat. Az utóbbi pedig megismétli a kapott jelet, még akkor is, amikor az adást továbbítja egy vezeték nélküli eszközre. Ez azt jelenti, hogy hasonló vezeték nélküli hálózati azonosítót fogsz használni, mint amit eredetileg használtál. Hogy melyik WiFi jelerősítő jelentheti az ideális választást számodra, az azonban nagyrészt a lakásod méretétől, illetve a falaid vastagságától függ. Egy WiFi extender kiválóan alkalmazható vékonyabb fallal rendelkező, kisebb méretű lakások vagy házak esetében. Vastagabb falú, illetve többszintes épületek, esetleg irodaházak esetében már indokolt lehet egy powerline rendszeren alapuló vezeték nélküli hálózat kiépítése egy powerline adapter segítségével.

Összegzés – Melyik WiFi jelerősítőt válasszam?

A modell megnevezése Előnyök Hátrányok
TP-Link M3W Deco– Hangvezérlési lehetőség
– Szülői felügyeleti funkció
– Kompatibilitás csak Mesh-rendszerrel
– Alacsonyabb fokú titkosítás
Strong Meshkit 1610– Magas átviteli sebesség
– Legtöbb extra funkció
– Inkompatibilitás régi eszközökkel
– Magasabb ár
Zyxel WRE6505V2– Magas fokú titkosítás és biztonság
– Összes szabvány támogatása
– Közepes átviteli sebesség
– Mobilalkalmazás hiánya
TP-Link RE505X WiFi6– Legjobb átviteli sebesség
– MU-MIMO technológia
– Extra funkciók hiánya
– LAN-csatlakozó hiánya
D-Link DAP-1325– Kompatibilitás régi eszközökkel
– Kedvező ár
– Alacsonyabb átviteli sebesség
– Single band típus

Összegezve tehát a WiFi jelerősítő használata és beüzemelése nagyon egyszerű, és a legtöbb esetben megoldja a lassú és szakadozó internet problémáját. Akár az otthonodban, akár az irodádban szeretnéd javítani az internet sebességét, vagy a vezeték nélküli hálózat lefedettségének mértékét, egy WiFi jelerősítővel nem lőhetsz mellé. Reméljük, hogy hasznosnak találtad cikkünket, és segítségével sikerült megtalálnod az igényeidnek leginkább megfelelő WiFi jelerősítőt.

Ami még érdekelhet:
Legjobb autós kamera
Legjobb okosóra