Skip to content

A legjobb kontakt grill

Amikor a kertben vagy az erkélyen a barátokkal egy jó grillezést készítünk, a fő gondunk az, hogy milyen grillsütőt vegyünk a sütögetéshez. Összeállítottuk, hogy mit kell figyelembe venned kontakt grill vásárlása előtt, és hogy megkönnyítsük a dolgod, bemutatjuk a legjobbakat is. 

A legjobb kontakt grill: Tefal Optigrill XL

A Tefal Optigrill XL elektromos grill az egyik legjobb a piacon. Akár húst, szendvicseket, kolbászt, zöldséget is tudsz vele könnyedén grillezni. A vásárlók véleményei magukért beszélnek, ugynis mind az Amazonon mind az Alzán csak jókat írnak a termékről.  

A Tefal Optigrill jellemzői

 • 2,000 W teljesítmény
 • 4 hőmérsékleti beállítás
 • Kivehető tálcák mosogatógépben való használathoz
 • 9 főzőprogram
 • A főzési folyamatot jelző fény- és hangjelzés
 • Automatikus vastagságérzékelő, amely a hússzelet vastagságának megfelelően állítja be a hőmérsékletet.
 • A főzés során keletkező szaft könnyű lecsöpögtetése
 • Zsírgyűjtő tálca a kiömlések megelőzésére
 • Könnyen tisztítható alumínium lemezek
 • Súlya 5,2 kilogramm
 • Működési feszültség 230 V
 • Méretek: 44,5 x 32 x 15,5 cm
 • Grillfelület 400 x 200 mm
Legjobb kontakt grill

Az OptiGrill XL grill előnyei

Automatikus beállítás: úgy van kialakítva, hogy a grill automatikusan a ráhelyezett húsdarab vastagságának megfelelően állítsa be a hőmérsékletet. Fedelének köszönhetően képes meghatározni a hús méretét, és ezért az automatikus érzékelője alapján alkalmaz hőkezelést.

Hangérzékelő: Aggódsz, hogy nem tudja, mennyi ideig kell főzni? Az elektromos grillsütő hangérzékelővel rendelkezik, amely a legjobb mikrohullámú sütő stílusában apró figyelmeztető jelzéseket ad ki, hogy a hús vagy bármely más programozott étel készen van.

Színes fényjel: az étel sütése közben a fényjel sárgáról narancssárgára, majd pirosra vált, így jobban ellenőrizheted, hogy mennyire szeretnéd, hogy az étel közepesen vagy jól átsüljön.

9 főzési program: 9 előre telepített beállítással rendelkezik a grillen, amelyek lehetővé teszik, hogy szabályozd a hőmérsékletet attól függően, hogy hamburgert, húst, halat, zöldséget, vagy egyéb ételt szeretnél grillezni.

A gyümölcsök és zöldségek programozása: mivel ezek főleg folyadékból állnak, hajlamosak nagyon gyorsan megfőni, és eközben sok levet veszítenek. A Tefal Optrigrill grillsütő speciális programozással rendelkezik, amelyet úgy terveztek, hogy a gyümölcsök és zöldségek megégés és kiszáradás nélkül süljenek meg.

Elhelyezés: Egyszerre akár négy adag húst is könnyedén megsüthetsz, így időt takaríthatsz meg, amikor az egész család számára ízletes sültet készítesz.

Gyűjtőtálca dőlésszöggel: a grill pontosan 7°-os dőlésszögű, így az ételek sütéséből visszamaradó szaftok lefolynak a grillről, nem gyűlnek össze és nem kerülnek egy további tálcába, amely összegyűjti a hús vagy más ételek sütéséből származó zsírokat és folyadékokat.

Tisztítás: Kiemelve az előző minőséget, tisztítása szupergyors, elektromos rostélyai is kivehetők, így mosogatógépbe helyezheted őket.

Fedél: Sokoldalúan használható fedéllel rendelkezik, amely lehetővé teszi a húsdarabok vagy ételek mindkét oldalán történő sütését, így az elkészítési idő lerövidül.

Kültéri: Különösen kültéri használatra tervezték, mivel a fedél bezáródik, és az étel anélkül fő meg, hogy a szél és a szellő azt lehűtené.

Ahogy említettük, vásárlók ezrei elégedettek ezzel a modern készülékkel. A többi grillsütőt felülmúló okos készülék, ami a legjobb mesterséges intelligencia stílusában megkímél a főzés közbeni aggodalmaktól.

Többé nem kell aggódnod a hús vastagsága vagy az ideális sütési hőmérséklet miatt, a 9 telepített modern programmal könnyen be lehet állítani a megfelelő feltételeket minden ételre. 

Legjobb kontakt grill

És ha te azok közé tartozol, akiknek könnyen elterelődik a figyelmük, elveszítik az időérzéküket, majd az étel megég, a fény- és hangjelzők ott lesznek, hogy felkeltsék a figyelmed, így nem fogod elfelejteni, hogy épp ízletes hamburgert készítesz barátaidnak. 

A vásárlók által kiemelt fő jellemzője az automatikus főzési programozás. Egy olyan funkció, amely semmi máshoz nem hasonlítható, hisz csúcstechnológiás mesterséges intelligencia  gondoskodik arról, hogy az ételek tökéletesen süljenek meg.

Méretéből adódóan könnyű hordozni, akár batáodhoz is elviheted, ha inkább ott sütögetnétek. A kis mérete viszont nem jelent hátrányt, egy teljes értékű sütőeszközről van szó.

Ez a legjobb kontakt grill?

Ez inkább személyes döntés, hisz számos tényezőt kell elemezni. Ami valószínűleg a vásárlók túlnyomó többségét aggasztja, az az ár.

Köztudott, hogy messze nem ez a legolcsóbb elektromos grill a piacon, de az érte fizetett ár megéri. Ne feledd, hogy a többi olcsóbb készülék általában kevésbé ismert gyártóktól származik, nincsenek magas hőmérsékletet támogató vezetékek, alacsony a főzési teljesítmény, nem beszélve a hőmérséklet-szabályozók hiányáról.

Egy másik tényező, ami miatt a legtöbb vásárló aggódik egy készülék megvásárlásakor, az a lehetőség, hogy esetleg később jobbat talál. Emiatt e készülék esetében nem kell aggódni, hisz nem könnyű felülmúlni ezt a technológiát és minőséget. Ez nem egy mobiltelefon, amit évente vagy kétévente cserélni kell. 

Könnyen lehet, hogy találsz jobb modelleket, nagyobb funkcionalitással, de sokkal magasabb áron, szezonális ajánlatok nélkül, vagy akár a Tefal grillsütővel azonos jellemzőkkel.

A Tefal márkáról

A Tefal vezető szerepet tölt be a konyhai eszközök és készülékek fejlesztésében és gyártásában a hagyományos termékeken túl, amelyeket minden más márka fejleszt.

Van egy kutatási és fejlesztési részlegük, amely a vásárlók igényeinek kutatásával és vizsgálatával foglalkozik. A legjobb ár-érték arányú termékeket kínálja, és segít modernizálni a főzés módját, időt és pénzt takarít meg. A cég igyekszik technológiai fejlesztések kivitelezésében, érdeklődnek a hagyományos otthoni főzés művészetében, amelyet most modernizálnak. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy finom ételeket főzzünk anélkül, hogy a szükségesnél több időt töltenénk el a konyhában.

A kontakt grillek teljes listája

Nézd meg a kontakt grillek teljes listáját, és használd útmutatónkat a számodra legmegfelelőbb kiválasztásához.

Hogyan válasszunk?

Mielőtt a végére érnénk, van néhány kritérium, amelyet érdemes figyelembe venni, hogy a számodra legmegfelelőbb modellt tudd választani.

Méret

Az elektromos grilleknek végtelen számú modellje és mérete létezik, ezért a választás előtt vedd figyelembe az otthonodban tartózkodó személyek számát, a telepítés helyét és a lehetséges tárolási lehetőségeket.

Vannak olyan modellek, amelyek akár 12 adag étel egyidejű főzésére is képesek, ami például tökéletes összejövetelekhez. Ha egy kompaktabb modellt szeretnél, akkor viszont be kell érned egy kevesebb embert kiszolgáló grillel. Persze, sokaknak nem hátrány ha 12 helyett, például csak 8 embert tudnak egyszerre kiszolgálni.

Teljesítmény

A teljesítményértékek szorosan kapcsolódnak az elektromos grillek méretéhez. Míg a háztartási modellek teljesítménye 1000 és 2400 watt között van, a kisebb modellek teljesítménye általában nem haladja meg az 1500 wattot.

A kisebb telejsítményű készülékek esetén tovább kell várni a felmelegedésre, de kevesebbet fogyasztanak. Ez olyasmi, amit neked kell eldöntened a választásnál. 

Fűtőlemezek

Egy jó minőségű és jó sütési képességű elektromos grillnek néhány percig melegednie kell. Ez általában úgy öt és tíz perc között mozog. Felemelegedés után pedig nem szabad túl sokáig várni az ételek elkészítésével.

Vannak olyan modellek, amelyek egyszerre két különböző tányért tudnak használni, így használhatod a klasszikus hullámos tányért, amely tökéletesen alkalmas a különböző húsdarabok és zöldségek szaftjának felszabadítására, vagy választhatsz egy sima tányért a finomabb ételek, például a tojás, a pirítós és szalonna elkészítéséhez.

Jellemzők

Az elektromos grillek számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyeket most megmutatunk, beleértve a hőmérséklet-szabályozókat és a hőmérséklet-visszanyerést.

Hőmérséklet szabályozó

A legtöbb elektromos grillsütő rendelkezik hőmérséklet-szabályozóval. Ez nagyon hasznos, így nem kell kinyitni a fedelet, és ellenőrizni, hogy készen áll-e a sütés megkezdésére.

Hőmérséklet

Az elektromos grillek különböző modelljei mindenféle étel elkészítésére alkalmasak, de a húsok esetében a 300 Celsius-fokos hőmérsékletű modelleket ajánljuk.

Hőmérséklet helyreállítás

Számos kontakt grill modell nagyon könnyen visszaállítja a hőmérsékletet, miután a fedelet kinyitották, így elkerülhető az energiaveszteség és az ételek nemkívánatos textúrája és főzési szintje.

A kontakt grillek előnyei

A sokoldalúság és a praktikusság az első szavak, amelyek meghatározzák a kontakt grillt, de még sok más érv is szól amellett,, hogy megvásárold valamelyik modelljüket. Az alábbiakban bemutatunk néhány példát:

Biztonság

Ezek rendkívül biztonságos elektromos készülékek, csak meg kell akadályozni, hogy a háztartás legfiatalabb tagjai a közelükbe kerüljenek, mivel megéghetnek, vagy bizonyos baleseteket okozhatnak.

Sokoldalú

A kontakt grillek kül- és beltéren egyaránt felszerelhetők, egyetlen hátrányuk, hogy működésük az elektromos csatlakozástól függ. Ezen kívül viszont bármit lehet velük hatékonyan grillezni, jól szállíthatók, és könnyen használhatóak.

Tisztítás

Amikor ezeket a készülékeket használod, felejtsd el a tisztítást, mivel nem koszolódnak úgy, mint más elektromos készülékek, csak a tányérokat kell tisztítani, és egyes modellek mosogatógépben is tisztíthatók.

Hogyan kell tisztítani az elektromos grillsütőt?

Az elektromos grill karbantartásához és tisztításához a következőket kell tenni:

 • Húzd ki az elektromos grillt a csatlakozóaljzatból, ahová telepítetted.
 • Ha a berendezés forró, javasoljuk, hogy a tisztítási folyamat megkezdése előtt várj, míg a berendezés szobahőmérsékletű nem lesz.
 • Távolítsd el a régi olajat a tálcáról, és tisztítsd meg szappannal és vízzel.
 • Kerüld a kemény szálak használatát a felesleg lesikálásához, mivel ez károsíthatja a berendezést.
 • A berendezés modelljétől függően a tálcát a gyorsabb és könnyebb tisztítás érdekében mosogatógépbe teheted.
 • A grill többi részét elég nedves ruhával megtisztítani.
 • Mindenestre, ellenőrizd az utasításokat a használati útmutatóban, ott mindig le van írva, hogy pontosan hogy lehet és mi a leghatékonyabb módja a tisztításnak.

Jobbak a kontakt grillek, mint a gázgrillek?

Minden modellnek megvannak az előnyei és hátrányai az egyes vásárlók ízlésétől és a felhasználástól függően. Itt összeszedtük a kontakt grill  előnyeit és hátrányait a gázgrillekkel szemben: 

Előnyök

Elhelyezés: A kontakt grillek kültéren és beltéren egyaránt használhatók, feltéve, hogy van hálózati aljzat, amelyhez csatlakoztathatod őket. A gázgrillt mindig szellőztetett helyen, azaz a szabadban kell használni, mindenki biztonsága érdekében, a gáz ugyanis veszélyes lehet zárt térben..

Méret: A kontakt grillek kompaktabbak, tökéletesen elhelyezhetők bármelyik asztalon, és készen állnak a sütésre. Ha jobban tetszik, és van otthon egy fém polc a készülékek számára, ez is kiváló lehetőség, hogy mindig szem előtt legyen. A gázgrillek általában nagyobbak, és elhelyezésük sokkal körülményesebb a gázpalack miatt.

Súly: A kontakt grillek sokkal könnyebbek, gond nélkül szállíthatóak egyik helyről a másikra, így tökéletesen alkalmasak arra, hogy elvigyük őket egy piknikre vagy egy barátunkhoz.

Ár: Ha mindkét esetben a legjobb modelleket hasonlítjuk össze, az elektromos grillek kompaktabbak és ezért olcsóbbak, mint közvetlen gázüzemű versenytársaik, amelyek általában sokkal nagyobbak és nehezebbek.

Könnyebben használható: A grillsütőket könnyebb használni, mint a gázgrilleket. Csak be kell kapcsolni őket, és be kell állítani a teljesítményt a sütés megkezdéséhez. A gázgrillnél különös gondot kell fordítania a gázkivezetésre, el kell kerülnie az esetleges szivárgásokat, és gondolni kell arra lehetőségre, hogy grillezés alatt kifogy a gáz.

Hátrányok

Íz: A gázgrillek intenzívebb és áthatóbb ízt adnak az ételnek, ami hagyományosabbá teszi az ételek ízét. A kontakt grillek azonban lehetővé teszik, hogy egészségesebb recepteket készíts kevesebb zsírral.

Hőmérséklet: Könnyebb szabályozni az ételek főzéséhez szükséges hőmérsékletet, bár mindkettőnél vannak gombok a hőmérséklet beállítására. A gázgrillek esetén egy gomb kis fordulatával állandó alacsony hőmérsékleten főzhetjük az ételt.

Karbantartás: Az elektromos grill nagyobb gondosságot igényel, mint a gázgrill, mivel ez egy elektromos meghajtású készülék, és olyan elektromos alkatrészeket tartalmaz, amelyek egyrészt nem ázhatnak be, másrészt amúgy is könnyebben meghibásodnak.

Kontakt grill típusok

Beltéri grillsütő 

Az elektromos kontakt grilleknek lapos sütőfelületük van egyenletes hőeloszlással. A vezérlőkkel a sütési hőmérsékletet a modelltől függően alacsony, közepes, magas vagy meghatározott hőmérsékletre állíthatja. A beltéri grillsütőkkel nem kell az időjárást ellenőrizni az optimális grillezési hőmérséklethez, mivel lehetővé teszik, hogy kedvenc szabadtéri ételeidet és még sok mást is elkészíthess otthonod kényelmében. További bónuszként az egészséges, zsírszegény sütés előnye is megvan, mivel sok elektromos beltéri grillmodell úgy van kialakítva, hogy a hús zsírját egy csepegtető tálcába engedi le. Az olyan funkciókkal, mint a cserélhető és mosogatógépben mosható tányérok, az állítható termosztát, és programozhatósági lehetőség biztosítja, hogy a legegyszerűbb grillező készülékről van szó.

Panini grillek

A panini grillek grillezett, préselt szendvicsek készítésére szolgálnak. A Panini grill sütőlapjai laposak vagy enyhén bordázottak, és sok más elektromos grillsütőhöz hasonlóan mindkét oldalukon sütnek. Sok Panini grillsütő már hamburgerek és steakek grillezésére is alkalmas. Ezek a grillek általában kisebbek, mint más elektromos grillek, és remek választás kis konyhák számára.

Szendvicskészítő

A szendvicskészítő egy egyszerű elektromos készülék, amely főként szögletes kenyérdarabok pirítására szolgál. Csak helyezz bele egy szendvicset, kapcsold be a készüléket, és a főzőlap megpirítja a szendvicset. Szendvicskészítő készüléket az egydarabos és a négydarabos modelltől kezdve lehet kapni. A szendvicskészítő a modern konyha nélkülözhetetlen készülékévé vált, és jelentősen csökkentheti a reggeli elkészítésére fordított időt és energiát.

Ami még érdekelhet:

Dyson porszívó

Gőztisztító

Konyhai robotgép