Skip to content

A legjobb konyhai robotgép

A legjobb konyhai robotgép kiválasztása nem könnyű, mivel sokféle lehetőség áll rendelkezésre, sokféle áron. Hogy segítsünk, elkészítettünk egy vásárlási útmutatót és egy válogatást az általunk legjobbnak tartott konyhai robotgépekről.

A legjobb budget konyhai robotgép – BOSCH MUM4405

Keverő fajtája: Bolygóműves keverés | Teljesítmény: 500 W | Keverőtál űrtartalma: 3,9 l

A legjobb budget konyhai robotgép - BOSCH MUM4405

Ha pénztárcakímélő megoldásra vágysz, ezt a Bosch modellt ajánljuk figyelmedbe. A tipikus dagasztáson és habverésen kívül másra is alkalmas, például aprításra, vágásra és a szükség esetén turmixolásra.

Tökéletes kenyértésztához, pitékhez, süteményekhez, homogén, csomómentes krémekhez, tejszínhabhoz, és tojásfehérjéhez is. 

Diszkrét fehér színével nagyon elegáns és higiénikus megjelenésű, lágy íveinek köszönhetően friss és meleg hangulatot teremt a konyhában. 

Ezenkívül könnyű és aránylag kicsi, tehát ideális ahhoz, hogy egyik helyről a másikra mozogj vele, vagy egyszerűen csak tartsd hazsnálat közben. Méretének é színének előnye még, hogy bárhol tárolhatod, jól megbújik a konyhádban.

Sajnos az árából következik viszont, hogy a készülék műanyagból van, ami egyébként nem nagy probléma, hisz a legfontosabb tartozék, a tál rozsdamentes acélból készült, így a tisztítás során nem okoz gondot. 

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

BOSCH MUM48R1

Keverő fajtája: Bolygóműves keverés | Teljesítmény: 600 W | Keverőtál űrtartalma: 3,9 l

Bosch konyhai robotgép

A Bosch MUM48R1 noha nem rendelkezik a legnagyobb sebességválasztékkal, mindössze négy sebesség közül választhatsz. Van azonban impulzus funkciója, és a motor teljesítménye 600 W, ami árához képest teljesen elfogadható. A gép egy 3,9 literes tállal rendelkezik. Mérete viszonylag kompakt, de a 4,7 kg-os súlya nem teljesen elhanyagolható.

Ez a gép azonban nem csak konyhai asszisztensként használható. A habverő- és dagasztószár mellett tartalmaz olyan tartozékokat és kiegészítőket is, amelyek lehetővé teszik, hogy a gépet széles körű konyhai tevékenységekben tudd használni. Többek között akár szeletelhetsz és reszelhetsz zöldségeket és gyümölcsöket is.

A vásárlók átlagos értékelése a gépre vonatkozóan magas. Többek között azért dicsérik, mert nagyon jól működik és kompakt méretű. A gépet könnyen kezelhetőnek és sok tartozéka miatt sokoldalúnak tartják.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

SENCOR STM 6350WH

Keverő fajtája: Bolygóműves keverés | Teljesítmény: 1000 W | Keverőtál űrtartalma: 4,5 l

SENCOR STM 6350WH

Kicsivel drágább, bár még nem pénztárcapukkasztó, ennek a Sencor modellnek az ára. Számtalan tartozék jár hozzá, beleértve a turmix, daráló, és kolbásztöltő feltéteket is. Azoknak akiknek az esztétika ugyanolyan fontos, értékelni fogják, hogy 12 szín közül lehet választani, hogy igazán egyedivé tudd tenni ezzel a készülékkel a konyhádat. 

A maga 9,6 kg tömegével közel sem nevezhető könnyűnek, de ez a kiváló minőségű, robosztus anyagoknak köszönhető. A keverő tál 4,5 l, ami azért lehetne nagyobb is, de közel sem mondható kicsinek. 

Ez az egyik olyan termék, amit a legtöbb felhasználó értékelt: 4,6 csillagot kapott az 5-ből. Ebből is látszik, hogy ezzel a termékkel nem zsákbamacskát veszel. 

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Legjobb multifunkciós konyhai robotgép – Tefal Double Force

Keverő fajtája: Bolygóműves keverés | Teljesítmény: 1000 W | Keverőtál űrtartalma: 4,5 l

Legjobb multifunkciós konyhai robotgép

Ez a multifunkciós robotgép annyiban különbözik a többi bolygóműves társától, hogy zárható a meglehetősen csekély méretű, 3 l-es edénye. A méret persze a különböző stílusa miatt ekkora, ez a gép ugyanis szeletelő és reszelő feltéteket is tartalmaz, ami leginkább a turmixok kedvelőinek jöhet jól, hisz ezzel a géppel kiválható egy turmixgép, ráadásul megkapjuk a robotgépekre jellemző funkciókat is: dagasztó, vágó, habverő.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Klarstein Bella Argentea

Keverő fajtája: Bolygóműves keverés | Teljesítmény: 1200 W | Keverőtál űrtartalma: 5,2 l

Klarstein Bella Argentea

A Klarstein Bella Argentea egy multifunkcionális konyhai robotgép, amely tökéletes keverést és dagasztást biztosít, mivel a keverőfelszerelések a bolygókeverő rendszernek köszönhetően egyszerre forognak a saját tengelyük körül és a tál mentén. A készüléket gumilábak tartják biztonságosan a helyén, és nagy, 1200 W-os teljesítménye ellenére csendesen működik.

Két, egyenként 5,2 literes rozsdamentes acél tállal rendelkezik, amelyekben akár 2 kilogrammos keverékeket is készíthet, továbbá három szerszámot tartalmaz a gyúráshoz és a normál vagy habveréshez. 6 sebességfokozattal rendelkezik, amelyek manuálisan állíthatók, hogy megfeleljenek az Ön igényeinek.

Biztonsági zárrendszerrel és speciális mechanizmussal rendelkezik, amely a terhelésérzékelővel ellátott elektronikus fordulatszám-szabályozásnak köszönhetően állandó teljesítményt garantál.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Kenwood KWL90.124SI

Keverő fajtája: Bolygóműves keverés | Teljesítmény: 1400 W | Keverőtál űrtartalma: 7 l

Kenwood KWL90.124SI

A Kenwood félprofi modellek hatalmas választékával rendelkezik. Ezek egyike ez a modell, amelynek további funkciói és rengeteg továbbfejlesztett alkatrészei vannak.

Színes, testre szabható digitális érintőképernyője van, amely tele van automatikus előbeállításokkal az olyan mindennapi feladatokhoz, mint a tésztagyúrás, vagy a tojásfehérje felverése.

Árából ítélve is ez egy kétségtelenül prémium kategóriás robotgép, de az árcédula tükröződik a funkcióiban, a felépítésáben és a tartozékaiban.

Nemcsak digitális érintőképernyője, tálmelegítője és beépített mérlege van, hanem a keverőgép is jól néz ki a sima íveivel ebben az ezüst kivitelben. 

Egyszerűen minden része, beleértve a tartozékokat, a sebességtárcsát, a bekapcsológombot mind hihetetlenül robusztusnak tűnik. A keverőfejen egy gyűrűs lámpa is található.

Két mosogatógépben mosható rozsdamentes acél tál jár hozzá: egy alap ötliteres, csiszolt acél tála és egy hétliteres tükrözött acél változat, amely kompatibilis a keverő melegítő funkciójával.

Mivel ez egy prémium modell, a szintén acélból készült és mosogatógépben mosható tartozékok is az átlagosnál jobb minőségűek. A a tejszínhabverő, a tésztakampó és a gömbhabverő mind nagyobbak és robusztusabbak, mint más márkák modelljei.

A keverőgép jelentős, 1400 W-os motorral, valamint tíz sebességfokozattal és kilenc tálmelegítési szinttel rendelkezik a tészta kelesztéséhez, a svájci habcsók készítéséhez vagy a csokoládé megolvasztásához.

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Vásárlási útmutató: Melyik a legjobb konyhai robotgép?

Amikor egy konyhai robotgép megvásárlásáról van szó, sok mindent figyelembe kell venni, mivel elég összetettek géepkről van szó. Sajnos azonban a legtöbb ember nem szánja rá az időt arra, hogy kiderítse, melyik a legjobb a számára és miért. Így sokan nem a legmegfelelőbb robotgéppel kénytelenek beérni. Mi megmutatjuk ebben a cikkben, hogy miket kell figyelembe venni, és bemutatunk néhányat a legjobb konyhai robotgépek közül.

Többek között fontos, hogy milyen funkciókat kell figyelembe vennie attól függően, hogy milyen típusú felhasználó vagy, és mire fogod használni a konyhai robotgépet. A konyhai robotgép megvásárlása előtt megfontolandók az alábbiak:  

A tál kapacitása

Ami taláb a legfontosabb, az a tál kapacitása, sajnos gyakori ugyanis, hogy túl kicsi főleg, ha sok embernek szeretnénk főzni, vagy több napra szeretnénk előre elkészíteni egy ételt. 

 Nos, ez a legtöbb konyhai robotgép esetében meglehetősen bonyolult, mivel a kapacitásuk általában 3-7 liter körül van.

Egy-két embernek megfelelő lehet a kisebb méret is, de minél nagyobb, annál jobb. A nagyobb tálméret azért is jobb, mert így jobban össze tudod dolgozni az ételt, anélkül, hogy az a konyhapultra kerülne.  

Tisztítás  

A tisztaság minden elektromos készülék esetében alapvető fontosságú, a konyhai robotgépek esetében pedig még inkább, mivel az általunk elkészített recept íze gyakran függ tőle.

A tál és a tartozékok tisztán tartása elengedhetetlen ahhoz, hogy az elkészített receptek a legjobb minőségűek legyenek. Egyes tálak mosogatógépben moshatók, mások nem. Ez nyílván prioritást képez sokak számára, mivel a mosogatógépet gyakran használják az emberek, és ki az aki szeret mosogatni egyébként is? 

Bár a legtöbb tál mosogatógépbe tehető, vannak olyanok, amelyek nem, például az olyanok, amelyek kerámiabevonattal rendelkeznek. Az ilyen típusú kancsó tisztításához ideális egy puha szappanos szivacs. A műanyag és rozsdamentes acél tálakat viszont nyugodtan tegyük a mosogatógépbe, semmi bajuk nem lesz.   

A szárak tisztítását érdemes megnézni, különösen egyes sütési recepteknél, amelyek túlzottan elszínezhetik őket. Vannak olyan konyhai robotgépek, amelyek lehetővé teszik a szárak eltávolítását a tál eltávolítása nélkül, és vannak olyanok, amelyeknél előbb el kell távolítani ahhoz, hogy hozzáférjünk a szárakhoz.

A szárak és egyéb tartozákok általában rozsdamentes acélból készülnek, de vannak műanyag alkatrészek is. A műanyag idővel jobban kopik, mint a rozsdamentes acél, ezért ha azt szeretnéd, hogy tovább tartsanak a műanyagból készült tartozékok, jobb, ha kézzel tisztítod őket. 

Teljesítmény 

A teljesítmény fontos mind az ételek aprítási módja, mind az aprítás sebessége szempontjából. Ezért fontos különbséget tenni a motor teljesítménye között, mert ez felelős az ételek aprításáért. Ez a szempont, valamint a pengék minősége az, amivel a legjobb textúrát lehet elérni, például pürékben. Tehát legalább 500 W-ot javasolnánka, amit valójában a legtöbb robotgép túllép, sőt a legtöbb már így is 1000W vagy még nagyobb telejesítménnyel rendelkezik.  

Tartozékok 

A legtöbb felsőkategóriás konyhai robotgép a konyhában leggyakrabban használt tartozékokkal is van felszerelve.

Célszerű azonban külön megnézni néhány tartozékot, ha már előre tudod, hogy egy bitonyos tartozékot különösen sokat fogod használni.  

Egy másik példa az lenne, ha szeretsz sütni. Ilyenkor nem csak vágótartozékokat érdemes figyelembe venni, hanem pl. dagasztószárat is, melyek nem vágják a tésztát, így sokkal jobb eredményt lehet velük elérni.  

Funkciók

A közép- és felsőkategóriás konyhai robotgépek többsége a leggyakoribb funkciókat végzi, amelyeket mindannyian napi szinten használunk. Másrészt vannak más modellek, amelyek fejlettebb funkciókkal rendelkeznek az ínyencek számára, pl. a húsdaráló, amivel az ETA Gratus Retro rendelkezik.   

A konyhai robotgép előnyei 

Ritkán hallani, hogy valaki, aki konyhai robotgépet vásárol, elégedetlen lenne, legalábbis ha nem történt valami különösebb probléma az adott modellel. 

De azért érdemes tudni milyen előnyökkel jár egy konyhai roborgép vásárlása:

 • Időmegtakarítás: Gondolj csak bele mennyivel gyorsabban végez el bármilyen konyhai műveletet egy gép mint egy ember, főleg ha ehhez erő is kell, mint pl. a dagasztás. Így időt és energiát is megtakarítasz egy robotgéppel, ami legtöbbünknek előnyt jelent, kivéve azokat, akik főzés közben is sportolni szeretnének. 
 • Helytakarékosság a konyhában: Egy robotgép sok más eszközt és készüléket, például serpenyőt, turmixgépet, mixert, dagasztót, kést, habverőt stb. helyettesít, így minden egy készülékben van.  
 • Tisztítás: Ha kevesebb főzőeszközt használsz, kevesebbet kell tisztítanod. A keverőtálat és tartozékait mosogatógépben is elmoshatod, ami sok időt takarít meg, és nagyon kényelmes.  

A konyhai robotgép típusai

A számtalan konyhai eszköz közül nehéz kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet, ezért szeretnénk eloszlatni minden kétséget, és bemutatni a piacon elérhető különböző típusokat.

Bolygóműves robotgép

Ezek nyitott robotgépek meglehetősen nagy tállal. A lényege a bolygóműnek, hogy végigmegy a tál peremén és saját tengelye körül is forog, így biztosítva a hozzávalók nagy hatékonyságú megmunkálását. Elég nagyok, így nem biztos, hogy kis konyhában jól elférnek, és a nyitott táljuk miatt vigyázni kell, hogy ne kerüljön a tartalma a tálon kívülre.

Ételfeldolgozó/food processor

Ezek a gépek már zártak, így kiválóak turmixok, shakek készítésére. Főleg szeletelnek és aprítanak, kisebbek, mint a bolygóműves társaik.

Multifunkciós konyhai robotgép

A multifunkciós robotgépek számos kiegészítővel, tartozékkal rendelkeznek. Ezek már tudnak darálni is és/vagy szeletelőkorongok is járnak hozzá. Ezek lehetnek bolygómozgásos robotgépek vagy hagyományosak, de a lényeg, hogy a legtöbbjöknek van fedelük, így nem kell aggódni, hogy használat során összepiszkítjuk a konyhát.

A legjobb konyhai robotgép márkák

Azoknak, akik nem sokat tudnak a márkákról, és azoknak, akik más szempontokat keresnek egy konyhai robotgép vásárlásakor, megmutatjuk a szerintünk legfontosabbakat és a véleményünket róluk.

 • Klarstein: Ez egy német márka, ami nemrégiben, 2005-ben jött létre. Dizájnjai általában modernek és színesek, amely a jelek szerint szintén vonzó a fogyasztók számára. A márka készülékei rendszeresen pozitív felhasználói értékelést kapnak, a visszajelzések összességében elég jók. Sikerük kulcsa a jó ár/minőség arány, valamint a márka saját dizájnja.
 • Bosch: Háztartási készülékekre koncentráló, rendkívül ismert német cég, melya maga területén úttörő. Talán jobban ismert a hűtőszekrények vagy a sütők terén, azonban a konyhai robotokban is nagyon sokat fejlődött, sőt az egyik legfontosabbá vált az ágazatban.
 • Sencor: Az 1960-as évek végén Japánban alapított Sencor, ami mára egy cseh márka lett, amely a legmodernebb technológia japán hagyományait ötvözi a kényelmes életmód modern trendjével. Széles termékválaszték, dizájn, innováció és elegancia jellemzi. Sikerének alapja a minőség, a teljesítmény és a formatervezés. Ebben az értelemben kiváló minőségű anyagok és első osztályú teljesítmény jellemzi. 
 • Kenwood: Szintén egy japán márka, amit itt Magyarországon talán autórádióiról és hi-fi termékeiről voltak ismertek. Mára már a cég viszont kinőtte magát, és jelen van a konyhai kis- és nagygépek piacán is hasonlóan kimagasló eredménnyel. 
 • Electrolux: Az Electrolux márka egy svéd háztartási készülék márka, amely világelső a maga területén. Készülékeik rendkívül magas minőségükről híresek, így nem véletlenül, hogy az egyik vezető márkává nőtte ki magát. Az Electrolux modelljei a középkategóriától a felső kategóriáig terjednek, innovatív és árban megfizethető termékeket kínálnak.
 • Moulinex: A Moulinexnek sok különböző típusú robotja van, amelyek különböző funkciókat kínálnak, áraik eltérőek, a csúcskategóriás termékektől a fogyasztók pénztárcája számára megfizethetőbb termékekig, ahol az árkülönbség  a robotgép által biztosított különböző funkciókban tükröződik.

A konyhai robotgépek legfontosabb funkciói

Számos különböző, fontos funkciókkal rendelkező modellt láthat, de nem biztos, hogy tisztában van az alapvető funkciókkal, amelyeket ellátnak, és azzal, hogy mire fogják használni őket.

 • Vágás: Az ételek különböző vastagságúra való aprítására használják. Erre egy nagyon gyakori példa a hagyma aprítása.
 • Turmix: Ez az egyik leggyakrabban használt funkció, amelyet gyümölcs- és zöldség turmixok készítésére használnak. Egy tipikus recept, amelyben nagyon sima textúrát elehet elérni. 
 • Keverés: Ez általában alacsony fordulatszámon történik, és ahogy a neve is mutatja, egyes élelmiszereket kever össze a receptben szereplő többi élelmiszerrel. Gyakran használják krémekben és levesekben.
 • Darálás: Ez a funkció általában elég nagy zajt csinál, és leggyakrabban húsdarálásra használják, de lehet lehet még használni például kávébabok őrlésére, vagy arra, hogy a csokoládéból csokoládéport készítsenek finom receptekhez.
 • Gyúrás: Az egyik leggyakrabban használt funkció, mivel az emberek szeretnek finom desszerteket, kenyerete, süteményeket készíteni. Bár erre a feladatra a legjobb egy speciális tésztakeverő, vannak olyan multifunkcionális konyhai robotgépek, amelyek speciális tartozékokkal rendelkeznek, és tökéletes tésztát készítenek. 
 • Kolbásztöltés: Egy elég ritka tartozék a kolbásztöltő feltét és a tömőrúd, viszont annál hasznosabb ha az ember kolbásztöltéssel is akar foglalatoskodni a midennapi konyhai munka mellett.

Gyakran ismételt kérdések a konyhai robotgépekről

Hogyan válasszunk konyhai robotgépet?

Ehhez azt ajánljuk, hogy olvasd el a vásárlási útmutatót, de összefoglalva azt lehet mondani, hogy először is gondold át, hogy milyen fő felhasználási területre fogod használni, mivel gyakran veszünk egy nagyon drága modellt sok lehetőséggel, és csak egy vagy két dolgot használunk, kihasználva hagyva a sok funkciót. 

Milyen egy jó konyhai robotgép?

Vásárlóként figyelembe kell vennie azokat a paramétereket, amelyek egy robotgépnek meg kell felelnie.

Figyelemre méltó kapacitás és minőségi anyagok

Az ételfeldolgozó egyik legfontosabb tulajdonsága a kapacitás (az ételek mennyisége, amely a tálba fér). Általában 3 és 7 liter között mozog a kapacitás, ami elég nagy intervallum ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyjuk.

A felhasznált anyagok a rozsdamentes acéltól – amely a leginkább ajánlott – a kerámia bevonatokig vagy a műanyagig terjednek.

Elegendő teljesítmény

A telejesítmény egy másik jellemző, amelyet fontos hangsúlyozni. Minél erősebb a motor, annál gyorsabb és erősebb. 500 W-tól terjed 1000 W fölé is. A legtöbb esetben viszont elég nagy a teljesítmény ahoz, hogy ezt a részletet figyelmen kívül tudjuk hagyni.

Különféle tartozékok

A leggyakoribb tartozékok a következők:

 • A habverő, amely akár simára, akár habosra feri fel a hozzávalókat.
 • Julienne tárcsa, az ételek hosszú, vékony csíkokra vágásához.
 • Burgonyakorong, hasonló az előzőhöz, csak nagyobb darabokra vágja az ételt.
 • Kenyér- és pizzatésztákhoz használt dagasztógép. 
 • Citrusfacsaró, különböző gyümölcsök facsarásához.

Különböző automatikus programok

Ezenkívül ezek a készülékek automatikus programokkal rendelkeznek, amelyekkel munkát és időt takaríthat meg a konyhában: többek között vágnak, dagasztanak, darálnak, reszelnek és turmixolnak.

Mit lehet csinálni egy konyhai robotgéppel?

Az, hogy mit tehet, a megvásárolt modelltől és annak funkcióitól függ. Az alapfunkciók többek között aprításra, aprításra, dagasztásra, őrlésre, habverésre, darálásra szolgálnak.

Így a receptek széles skáláját lehet elkészíteni, az édesektől a sósakig. Sőt, egyes modellek még előre programozott beállításokkal is rendelkeznek.

Milyen erősnek kell lennie egy konyhai robotgépnek?

A konyhai robotgépkkal kapcsolatos szakértői vélemények szerint a minimálisan ajánlott teljesítmény 500 W, és ez az egyszerű ételek elkészítéséhez szükséges.

Ha nagyobb teljesítményre vágyik, fontold meg egy 1000 W-os modell megvásárlását, különösen, ha gyakran szeretnéd használni a készüléket.

Hol helyezzük el a konyhai robotgépet?

A  konyhai robotgépnek nem kell minden egyes eszköznek helyet találnia (ami a hagyományos konyhai eszközök esetében nem így van).

Hol a legjobb hely? Sokan úgy döntenek, hogy állandóan a konyhapulton hagyják. Így mindig a hozzávalók közelében van, és nem kell minden alkalommal arrébb tenni, vagy elővenni amikor főzni szeretnél. Ha elől van, akkor valőszínűbb is, hogy használni fogod, hisz nem kell előtúrni valami helyiségből, kivenni a dobozából, stb.

Ha nincs elég hely, bármikor tárolhatod egy közeli szekrényben. Ebben az esetben viszont érdemesebb lehet egy kompaktabb konyhai robotgépet vásárolni.

Hogyan tisztítsuk és tartsuk karban a konyhai robotgépet?

Annak érdekében, hogy e készülékek hasznos élettartamát maximálisan meghosszabbítsuk, fontos a karbantartásuk és tisztításuk.

A legjobb, ha azokat a robotgépeket választod, amelyekhez kivehető tartozékok tartoznak (például a tál, és egyéb tartozékok), és mosogatógépben moshatóak. Általában a magas hőmérséklet nem tesz jót az ilyen típusú alkatrészeknek, ezért segít, ha a műanyag alkatrészeket a mosogatógép tetejére helyezed (vagy alacsony hőmérsékletű programot használsz).

Azoknál az ételfeldolgozóknál, amelyek nem mosogatógépben moshatók, az alkatrészeket kézzel kell kimosni (forró vízben, puha súrolószivaccsal, hogy ne karcold meg az üveget), és miután megszáradtak, újra fel elehet őket szerelni. Ha kézzel akarod tisztítani a konyhai robotgépt, célszerű hagyni, hogy az lehűljön, mielőtt a munkát elkezdenéd.

Ami még érdekelhet:

Forrólevegős fritőzök

Legjobb kenyérsütőgép

Legjobb hűtők