Skip to content

A legjobb Dyson porszívó – Összehasonlítás

Eleged van az olcsó, nem túl hatékony márkákból? Hajlandó vagy egy kicsit többet fizetni azért, hogy a legjobb porszívót kapd a tisztítás minősége szempontjából? Először is, ha nem vagy biztos benne, hogy érdemes-e ennyi pénzt befektetni egy Dyson porszívóba, javaslom, hogy nézd meg a legjobb porszívókat bemutató cikkünket.

Biztosak vagyunk benne, hogy ha itt vagy, akkor azért vagy itt, mert nem tudod, melyik Dyson porszívó modellt vedd meg. Bizonytalan vagy, mert különböző modellek léteznek, és nem tudod, mi a különbség köztük, és hogy érdemes-e a legújabb modellt választani.

Személyes tapasztalatunk (amit az emberek mondanak nekünk) az, hogy ha Dyson porszívót akarsz, az azért van, mert már volt egy másik Dyson porszívód, vagy mert nagyon jó dolgokat hallottál erről a márkáról.

Ha ezzel egyetértesz, akkor biztos az alábbiakkal is egyet fogsz:

 • Megvan a költségvetésed, hogy a legmegbízhatóbb porszívó márkába fektess.
 • A vezeték nélküli porszívónak mindenekelőtt a lehető legmegbízhatóbbnak és leghatékonyabbnak kell lennie egy gyermekekkel, háziállatokkal stb. teli otthonban.

Miért érdemes megnézni ezt a Dyson vezeték nélküli összehasonlítást? Hogy megkönnyítsük a döntést, összeállítottunk egy praktikus összehasonlítást a Dyson V8, V10, V11, V12 és V15 modellekről.

Néhány Dyson porszívó modell és jellemzőik

 Dyson V10
Absolute Cyclone

Dyson V10 ABsolute
Dyson V8 Animal +Dyson V8 AnimalDyson V15 DetectDyson V15 DetectDyson V10 Total CleanDyson V10 Total CleanDyson V12 SlimDyson V12 SlimDyson Micro 1.5kgDyson Micro
Akkumulátor60 percig (Eco üzemmódban)40 percig (nem motorizált kefék)60 percig (Eco üzemmódban)60 percig (Eco üzemmódban)60 percig (Eco üzemmódban)20 percig
Ház típusa100 m290 m2120 m2100 m2120 m290 m2
Tisztasági szintek323332
Teljesítmény151 W115 W240 W151 W150 W50 W
ÁrÁRÁRÁRÁRÁRÁR
Kefék, sarokkefék, tartozékok6675105
Akkumulátor egy gombnyomással cserélhető 🚫 🚫 ✅ Extra elem nem tartozék 🚫 ✅ Extra elem nem tartozék 🚫
Mini motoros kefe hosszú szőrű kanapéhoz és háziállatokhoz🚫🚫
Lézeres kefe por érzékelésére 🚫 🚫 🚫 🚫
Súly2,68 kg2,63 kg3,1 kg2,68 kg2,2 kg1,5 kg
Űrtartalom0,76 l0,54 l0,77 l0,76 l0,35 l0,2 l
Töltési idő3,5 óra5 óra4,5 óra3,5 óra4 óra3,5 óra

Összehasonlítás: Dyson V10 és V11

Kezdjük azzal, hogy a két modell között az ár mellett két fő különbség van; a maximális teljesítmény (69 W-val több a V11 esetében) és a gombnyomásra cserélhető akkumulátor.

Fejlettebb tisztítási technológia a V11-ben

30%-kal erősebb, kitalálod melyik? A V10 és V11 porszívósorozat ciklonikus technológiát használ, hasonló digitális motorral. A V11 sorozat azonban 30%-kal nagyobb szívóerővel rendelkezik.

A V11 rendelkezik néhány újdonsággal, amivel a V10 nem, így nagyobb teljesítményt ér el:

 • A V11 motor nagyobb teljesítményt fejt ki: bár mindkettő 14 ciklonnal dolgozik, a V11 hatékonyabb a poratkák és más allergének ellen, mivel nagyobb szívóerővel rendelkezik. Ez különösen fontos, ha allergiás vagy egyéb légzőszervi problémákkal küzdő gyermekeid vannak.
 • Energiagazdálkodás: Egy másik jelentős különbség, hogy a V11 kivehető bekattintható akkumulátorral rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a porszívózás folytatásához kicserélheted egy másik, 100%-ban feltöltött akkumulátorra.
 • 3 tisztítási mód: az Auto módnak köszönhetően mélytisztításra is képes, automatikusan alkalmazkodva minden padlótípushoz és szennyeződéshez. Az Eco üzemmóddal naponta akár 60 percet is takaríthatsz egyhuzamban, a Boost üzemmóddal pedig alaposabb munkát végezhetsz, különösen a szőnyegeken és kanapékon lévő háziállatok szőrének porszívózásához.

Új technológia a V11 főkeféjénél

Ezt a technológiát Torque Drive Nickel-nek nevezik. Ez egy olyan kefe, amely érzékeli a szennyeződés szintjét és a padló típusát. Nem számít, hogy a padlólemeztől a szőnyegig megy-e, mert tudja, hogyan igazítsa az erőt, hogy minden tökéletes legyen.

A Torque Drive kefe automatikusan alkalmazkodik a teljesítményhez a talajviszonyoktól függően. Másrészt az anyagok, amelyekből ez a kefe készült, lehetővé teszik, hogy a porszívó mind a szőnyegeken, mind a kemény padlókon megragadja a mélyen gyökerező szennyeződéseket és a háziállatok szőrét.

A Dyson V11 vs V10 egyéb újdonságai

Figyelmeztetések, súly és tartozékok kijelzése

Tájékoztat a képernyőn az eltömődésre vonatkozó figyelmeztetésekről, vagy emlékeztet a szűrő tisztítására.

Tájékoztatj, hogy a teljesítmény mindig a lehető legjobb legyen

Ez azt jelenti, hogy a porszívó fogantyúján egy LCD-kijelző található, amely tájékoztat az üzemmódról, a hátralévő használati időről, és arról, hogy ki kell- e tisztítani a szűrőket, vagy hogy vannak-e dugulások.

Ez nemcsak a teljesítmény, hanem a hibák megelőzése szempontjából is fontos. Más Dyson porszívó modellek, mint például a V10, nem rendelkeznek ezzel, így a meghibásodás kockázata megnő, ha nem vagy óvatosabb.

A tartozékok számát tekintve vannak különbségek is, például a Cyclone V10 Motorhead modell csak 3 tartozékot tartalmaz. A másik oldalon ott a V11 Absolute Extra Pro 7 tartozékkal, plusz egy extra akkumulátorral, valamint a töltővel, a töltőalappal. Aztán ott a V11 Absolute Extra + 9 tartozékkal, valamint a töltőalappal és a töltővel. A V10 Absolute seprűporszívó 6 tartozékkal, valamint a falhoz csatlakoztatható töltővel és töltőporttal rendelkezik.

Ne feledd, hogy a V11 a fentebb ismertetett innovatív Torque keféje is van. A Dyson V10 súlya azonban mintegy 380 grammal kevesebb, ami különösen akkor érezhető, ha már régóta porszívózik.

A többi jellemző, mint például a tartály űrtartalma vagy az Eco üzemmódban elérhető felhasználási idő (60 perc) megegyezik.

Megéri megvenni a Dyson V11-et az árkülönbség miatt?

A tisztítandó szennyeződéstől függ

Ezt figyelembe kell vennie a büdzséd, a tisztítandó padlótípusoktól, valamint attól függően, hogy van-e otthon szőnyeg és háziállat.

De nagyjából a léyneg, hogy mindkettőnek 60 perc az akkumulátor élettartama. Íme néhány olyan fejlett funkció, amellyel csak a V11 rendelkezik:

 • Kivehető akkumulátor: mint már említettük, ez egy fontos változás a két modell között. A V11-es porszívóval egy gombnyomással cserélhet tartalék akkumulátort, így a Dyson porszívó mindig 100%-os akkumulátorral rendelkezik.
 • Digitális kijelző: láthatja az akkumulátor élettartamát és a munkamódot. Azt is megmutatja, hogy vannak-e dugulások, és hogy ki kell-e mosni a szűrőket.
 • Torque Drive Nickel kefét: Ennek a hatékony kefének köszönhetően a teljesítmény jelentősen javul, mivel automatikusan alkalmazkodik minden felülethez, így energiát takarít meg.
 • Nagyobb teljesítmény: A V11 69 W-al erősebb, ami különösen akkor érezhető, amikor szőnyegeket vagy nagy törmeléket kell porszívózni.

Dyson V10 vs V11 porszívó összehasonlítás és következtetés

Melyiket vegyem meg?

A Dyson porszívó kiválasztásához ajánlunk egyet-egyet minden modellből:

 • V10-es sorozatú modell (a sorozat legkelendőbb modellje): Ár megtekintése
 • V11-es sorozat (a sorozat legkelendőbb modellje): Lásd az árat. Ha bizonytalan vagy abban, hogy melyik Dyson akkumulátoros porszívót érdemes megvenni, olvasd el a fenti összehasonlítást.

Véleményünk szerint a V11 fejlesztései nem indokolják az árkülönbséget általános esetekben.

Több állat esetében a V11 viszont jobban megéri. Miért? Mert a fő jellemzők, mint például a teljesítmény, a hatótávolság és a tartozékok ugyanazok (a V11 valamivel nagyobb teljesítményű). Ezért az árért mi egy átlagos kis házba (90 méter, 1 emelet), egy gyerekkel és egy kis szőrös háziállattal a Dyson V10 akkumulátoros porszívót vennénk meg.

Azonban egy nagy házban (több emeleten), gyerekekkel és állatokkal és sok kosszal, mint például egy vidéki házban, a teljesítménykülönbség fontos, és talán ebben az esetben érdemes megfontolni a V11-et.

Végezetül mind a V10-el, mind a V11-el nagyon kényelmes tisztítani, a tartozékaiknak köszönhetően a sokoldalúak, a könnyen kezelhetőek és jobb használati idővel rendelkeznek, mint bármely más márkájú seprűporszívó.

Ha azonban a legmodernebbet szeretnéd, a V11 a legfejlettebb, amit találhatsz.

Összehasonlítás a Dyson V11 modelljei közt

2020 közepén láthattuk, hogyan változtatta meg a Dyson a V11 porszívó modelleket. Bár nincs sok különbség közöttük, van némi zavar, mert ez az árkülönbség nem túl egyértelmű.

Ezért úgy gondoljuk, hogy érdekes egy kis összehasonlítást végezni a Dyson V11 most létező 4 modellje között.

Mivel a Dyson V11 szuperporszívók főbb jellemzőit, funkcióit és tartozékait már ismertettük, itt az ideje, hogy megvizsgáljuk a legfontosabb különbségeket közöttük:

4 Dyson V11 modell, melyiket vegyem meg?

Nagyobb teljesítmény és cserélhető akkumulátor. Különbséget kell tennünk a Dyson V11 Absolute Extra Pro és a másik 3 Dyson V11 között. A legfontosabb különbség, hogy az előbbi 2 cserélhető akkumulátorral, míg a V11 Absolute Extra, Animal Extra és Torque Drive Extra egyetlen akkumulátorral érkezik. Közös bennük azonban a cserélhető akkumulátor, amely egy gombnyomással cserélhető tartalék akkumulátorra.

Másrészt a Dyson V11 Absolute Extra Pro az, amelyik a legtöbb tartozékkal érkezik, ami a többi V11-esben található összes kefén kívül tartalmazza az extra akkumulátort és egy függőleges töltőállványt. Ez a bázis egy talppal ellátott állomás, amellyel a porszívót a falhoz való csatlakoztatás nélkül töltheted fel.

Mi a különbség a négy Dyson V11 Extra között?

Mint már korábban is mondtuk, a fő különbség a Dyson V11 Absolute Extra Pro és a Dyson Absolute Extra, Dyson V11 Torque Drive és Animal Extra között az a különbség, hogy az előbbihez egy extra cserélhető akkumulátor és egy függőleges töltőállomás tartozik dokkolás nélkül. Fontos, hogy a V11 Animal Extra nem tartalmazza a Torque Drive kefét (egy olyan kefe, amely a tisztítandó padlótól és szennyeződéstől függően automatikusan módosítja a teljesítményt).

Mindegyik 220 W teljesítményű, és kompatibilis a cserélhető akkumulátorokkal (kiveheted az egyiket és behelyezhetsz egy másikat), ami ideális ahhoz, hogy ne kelljen várni a töltésre, mielőtt folytatnád a porszívózást.

Végül a Dyson V11 Torque Drive Extra kompatibilis a cserélhető akkumulátorokkal, és sok pénzt takaríthatsz meg, mivel nem kell:

 • Szabadon álló függőleges töltőalap: ez a kényelmet szolgálja, mivel nincs a falhoz rögzítve.
 • Extra cserélhető akkumulátor, így befejezheted a porszívózást, amíg a másik akkumulátor töltődik.
 • Sima forgó fejjel rendelkező kefe, amely rendkívül hatékony, és egyetlen menetben felfogja a szőrszálakat és a port, különösen az olyan kényes padlókon, mint a parketta vagy a fapadló.

Ugyanez igaz a Dyson V11 Animal Extra-ra amely nyomógombos akkumulátor- eltávolító rendszerrel rendelkezik, és a legolcsóbb, mivel nincs akkumulátora:

 • Torque Drive kefe automatikus rendszerrel, amely a padló típusához alkalmazkodik a tisztítás során. Ez nagyon hasznos, ha kemény padlónk és szőnyegünk van, mivel ez a kefe növeli a teljesítményét, amikor érzékeli a szőnyeget.
 • Szabadon álló függőleges töltőalap: ez a kényelmet szolgálja, mivel nincs a falhoz rögzítve.
 • Extra cserélhető akkumulátor, így befejezheted a porszívózást, amíg a másik akkumulátor töltődik.

Szerintünk itt nem lesz olyan nehéz választani. Ne feledd, hogy a V11 Absolute Extra Pro ára elsősorban azért magasabb, mert tartalék akkumulátorral érkezik.

A legolcsóbb Dyson a V11 Animal extra, de ne feledd, hogy ez nem tartalmaz Torque Drive intelligens kefét. Világosabbá vált számodra, hogy melyik felel meg annak, amit keresel? A választás a tied!

Összehasonlítás – Dyson V10 modellek

Egy másik kérdés, amit gyakran kapunk az emberektől, hogy melyik Dyson V10 modell felel meg leginkább az igényeiknek. Ezért minden további nélkül elmagyarázzuk a két modell közötti különbségeket, nagyon gyakorlatiasan.

Dyson V10 Absolute vs Dyson V10 Animal

A tartozékok kérdése

A Dyson V10 porszívó kiválasztásához hadd ajánljuk kedvencünket a sorozatból: Ciclone V10 Absolute sorozat modelljeit.

Az egyetlen különbség a kiegészítőkben van. Kezdjük a Dyson Absolute készülékhez tartozó tartozékokkal:

Tartalmazott tartozékok V10 Absolute

 • Sima forgó kefefejjel és Direct-drive kefével ellátott kefe, hogy az összes szennyeződést egy menetben elkapja az érzékenyebb padlókon, például fán vagy teraszon. Mindkét kefe állatszőr-barát.
 • 1 saroktartozék: Egy sarokszerszámot is tartalmaz, amely nagyon hasznos a nehéz helyekre, például bútorok vagy autóülések mögé való bejutáshoz.
 • 2 mini kefe: egy speciális motoros mini kefe a háziállatok szőrének porszívózásához a kanapékon, kárpitokon (autó) és matracokon, és egy puha mini kefe a bútorokhoz, redőnyökhöz és elektronikus eszközökhöz, például a számítógép billentyűzetéhez.
 • Multifunkciós 2 az 1-ben tartozék: ez egy nagyon hasznos kefe, az első pozícióban van egy kefe bármilyen kényes felülethez, például ajtókhoz vagy ablakokhoz. A második állásban fúvókává alakul az asztalok vagy polcok porszívózásához.

A V10 Animal azonban 1 tartozékkal kevesebbet tartalmaz, nevezetesen a puha kefe nélkül, amely az érzékeny felületekre, például a parkettára való puha kefével van felszerelve.

Ne feledd, hogy minden más specifikáció és funkció ugyanaz mindkét porszívó esetében.

Dyson V8 és V10 összehasonlítás

Folytatjuk egy másik összehasonlítással, amelyet gyakran kérnek tőlünk. Sokan folyamatosan kérik, hogy készítsünk egy teljes Dyson V6 V7 V8 összehasonlítást, de a 6. és 7. modell megszűnt. Ugyanez vonatkozik a Dyson V6 és V7 összehasonlításra, a Dyson V7 és V8 összehasonlításra és a Dyson V6 és V8 összehasonlításra, amelyek annak idején érdekesek voltak, de a V8 előtti modellek már elfogytak.

Itt az ideje, hogy megválaszoljuk a nagy kérdést, hogy az ár vagy a teljesítmény miatt egy Dyson V8-as vezeték nélküli porszívóba, vagy egy V10-esbe érdemes-e beruházni.

Az alábbiakban mindkét modell megvásárlásának előnyeit és hátrányait ismertetjük. Olvass tovább, és győződj meg róla, hogy megfelel-e annak a porszívó, amit keresel!

Dyson V8 vs. V10 Absolute

Több akkumulátor, több teljesítmény. A két porszívó közötti fő különbségek a következők:

 • A Dyson V8 üzemideje 40 perc, ami 20 perccel kevesebb, mint a V10-esé. Ez kevésbé fontos, ha kis vagy közepes méretű otthonod van.
 • Új, 25%-kal erősebb digitális motor: a V10-es 151 W, a V8-as 115 W maximális szívóteljesítménnyel rendelkezik. Az új Dyson V10 egyenes vonalú felépítésű (motor – hub – ciklon) a légáramlás optimalizálása érdekében. Új szívási technológiával is rendelkezik, jobb hűtéssel, nagyobb fordulatszámmal és a V8-ashoz képest megnövelt szívóteljesítménnyel.
 • Csak 2 teljesítmény üzemmód: A Dyson V8 esetében csak maximális és minimális teljesítmény üzemmódok állnak rendelkezésre, így kevésbé sokoldalú. A Dyson V10 3 munkamóddal rendelkezik, az 1-es, a 2-es és a maximális üzemmóddal, amely ideális a szőnyegekhez.
 • Könnyebben tisztítható szűrő: A Dyson V10 esetében a szűrők modulárisan vannak elhelyezve a könnyebb tisztítás érdekében.
 • Egyérintéses ürítés: Bár a V8-as is egyszerűnek tűnik, a V10-es praktikusabbnak és hatékonyabb ezzekkel a funkciókkal. A V10 Absolute 3 teljesítmény üzemmóddal rendelkezik

Következtetések és ajánlások

V8 vagy V10, de melyiket vegyem?

A Dyson V8 vagy V10 porszívó gyors kiválasztásához ajánljuk a kedvenceinket az egyes szériákból:

Ha a legolcsóbbat akarod:

Dyson V8 Total Clean modell: Ár megtekintése Dyson V8 Motorhead modell: ár megtekintése Jó ár-érték arány:

Dyson V8 Absolute + sorozat modell : Ár megtekintése

Ha nagyobb teljesítmény és hatótávolság érdekel: Dyson V10 Absolute sorozatú modell (nagyobb teljesítményű és több akkumulátorral): ár megtekintése

Amint láthatod, a kritikus szempontok, például a teljesítmény, az akkumulátor élettartama tekintetében jelentősek a különbségek. Természetesen a két modell között az ár is eltér, ezért ezt is érdemes figyelembe venni.

Úgy gondoljuk, hogy a Dyson V8 még mindig nagyon alkalmas egy közepes méretű, háziállatokkal és gyerekekkel rendelkező otthonba, ahol kihasználhatod a jó ár-érték arányt.

Összegzés

Ha megengedheted magadnak és a legújabb Dyson vezeték nélküli porszívókra vágysz, a V15 Detect a legfejlettebb.

A felahsználási idő egy töltéssel és a teljesítmény javulása jelentős, különösen, ha nagy, többszintes házzal, háziállatokkal rendelkezel és még allergiás lakói is vannak a háznak.

Ez részben (mivel a teljesítményt és a hatékonyságot is javították a szívókapacitás 240 W-ra történő növelésével) a nagy újdonságnak köszönhető a lézerrel ellátott Fluffy kefe, amely nagy hatékonysággal használható kemény és érzékeny padlókon, mint például padlólapok, kőzet, fa stb. esetén.

Előnyök:

 1. Mit csinál ez a lézer? – Egy LCD-képernyőn mutatja a por méretét, amit felporszívózol. Különösen hasznos a nem látható, mikroszkopikus méretű részecskék esetében, és különösen ez a zöld lézer nagyszerű ahhoz, hogy meglásd az összes port, amely általában a sötét területeken van.
 2. Nagyobb teljesítmény, mint a Dyson V11, mivel a Dyson V11 220 W-jával szemben 240 W szívókapacitást kínál. A teljesítményt is jobban hozzá tudja igazítani a padló és a szennyeződés típusához. Ha például több szennyeződést észlel a konyhai területen, növeli a szívóerőt, hogy hatékonyabb legyen és felgyorsítsa a tisztítást.
 3. Optimalizált motorral rendelkezik az akkumulátor kímélése érdekében, valamint LCD-képernyővel, amely jelzi a hátralevő használati időt, a tisztítási módot, és a tartály kiürülését vagy a dugulást.
 4. A High Torque gubancolódásgátló kefe mellett a kemény padlókhoz a speciális Fluffy kefe is jár hozzá. Amellett, hogy rendelkezik a lézerrel, amiről beszéltünk, ez a legmozgékonyabb kefe, mivel szuperhatékonyan tisztít olyan helyeken, amelyek méretük miatt nehezen hozzáférhetőek.

A legjobb ár-érték arány

Másrészt, úgy véljük, hogy a Dyson V10 Absolute Cyclon a legjobb ár- érték arányú akkumulátoros porszívó jelenleg.

Dyson V10 Absolute

Az árán kívül a fő előnye, hogy még mindig egy modern porszívó, jó teljesítményű, könnyen kezelhető, mivel súlya mindössze 2,68 kg, és elég erős a háziállatok szőréhez.

De emellett ne feledd, hogy:

 • Bár kevesebb szívóerővel rendelkezik, mint a Dyson V11 és V12 (de 30%-kal több szívóerővel rendelkezik, mint a V8), úgy gondoljuk, hogy a mindennapi használatra ez több mint elég, mivel tartozékokkal és 2 nagy kefével is rendelkezik a kemény padlókhoz és a szőnyegekhez, amelyek alapos és egyformán hatékony tisztítást tesznek lehetővé.
 • Fő- vagy mellékkefék: Hacsak nincsenek magas tisztítási igényeid, ez mindenféle állatszőrt és szennyeződést, port, homokot, földet stb. felszív. Bár nem rendelkezik olyan automatikus kefével, amely alkalmazkodik a teljesítményhez, van Direct Drive keféje, amely minden típusú padlóhoz és szőnyeghez alkalmas.
 • 3 üzemmód áll rendelkezésre: eco a mindennapi energiatakarékossághoz, auto minden típusú felület hatékony tisztításához, és boost maximális teljesítmény a szőnyegekhez.
 • Ugyanazokat a tartozékokat tartalmazza, mint a Dyson V11, de néhánnyal kevesebbet, mint a drágább modellek, például a Dyson V12 slim. Ha szükséged van a mini motoros kefére kanapék, kárpitok, ágytakarók stb. tisztításához, ha több háziállatod van, akkor bármikor megvásárolhatod külön. Például a tartály kapacitása 0,76 liter, ami minden porszívó esetében megegyezik, kivéve a Dyson outsize extra nagy (1,90 L) és a V12 slim (0,35 L) porszívókat, amelyek túl kicsik az alacsony tisztítási igényű otthonok számára.