Skip to content

Sörcsap teszt: Klarstein Skal

Ha egy jó sörcsapot keresel, a Klarstein Skal sörcsap tökéletes az otthoni friss sör élvezetéhez. Alkalmas minden 5 literes hordóhoz, amely nyomórendszerrel rendelkezik, és CO2 patront használ. Ezenkívül egy speciális adaptert is tartalmaz Heineken hordók csatlakoztatásához.

A Klastein Skal sörcsap beépített termoelektromos hűtőrendszerrel rendelkezik, amely korlátlan hűtést biztosít 2 és 12 fok között. A CO2-patronoknak köszönhetően a sör mindig a megfelelő nyomással kerül kiöntésre, ami tökéletes csapolt sört és megfelelő mennyiségű habot eredményez. Meg kell jegyezni, hogy a Klarstein Skal sörcsaphoz 3 CO2-patron tartozik, valamint egy adapter a Heineken által használt, nyomás nélküli hordók használatához.

Két modell áll rendelkezésre: a Klarstein Skal Silver Edition króm és fekete színben, illetve a Klarstein Skal Black Edition fekete és arany színben.

A Klarstein Skal sörcsap jellemzői

Ez a sörcsap, amely két modellben, ezüst vagy fekete színben kapható, tökéletes sörcsapolást biztosít, mind a tárolás, mind a végeredmény tekintetében. A készülék 0,8 liter vizet tárol, így a beépített hűtő még hatékonyabban tud működni. Így otthonról bármikor tökéletes, friss sört fogyaszthatsz.

Elegáns és autentikus stílusa, ergonomikus és nagyon praktikus fogantyúja, valamint a nagyobb biztonságot nyújtó csöpögésgátló tálcával együtt minden fogyasztó számára ideális sörcsappá teszi.

Mellette:

 • Stílusos dizájn
 • Kompatibilis az összes 5 literes hordóval
 • Tartalmaz adaptert a nem nyomás alatt álló hordókhoz
 • 2 és 12 fok között állítható hőmérséklet
 • Állandó frissesség 30 napig
 • Hőmérséklet kijelzés a képernyőn

Ellene:

 • 5 literes hordók korlátozott választéka
 • Hűtési idő

A Klarstein Skal sörcsap tulajdonságai

A Skal sörcsap egyik fő jellemzője a CO2 nyomópatronok használata, ami tökéletes söröket biztosít. Emellett alkalmas szinte minden 5 literes söröshordóhoz.

Beépített termoelektromos hűtőrendszerrel rendelkezik, amelynek jellemzője, hogy az egyes sörmárkák és sörstílusok tulajdonságaitól függően 2 és 12 fok között képes lehűteni a sört.

Kialakítása nagyon elegáns. A Klarstein Skal Silver Edition sörcsap esetében a fogantyú és a test polírozott rozsdamentes acélból készült, fekete házzal. A Klarstein Skal Black Edition sörcsap viszont elegáns aranyszínű fogantyúval rendelkezik, a test többi része pedig patinás fekete színű.

Az egyik legfontosabb részlet, amely megnyitja a hordó márkák választékát: van hozzá egy adapter a nem nyomás alatt álló hordókhoz, például a Heineken hordók használatához, így a sörcsap minden típusú hordóhoz használható.

Ezáltal kétségtelenül az egyik legteljesebb és legjobban felszerelt sörcsap. Fő jellemzői közé tartozik a speciális termoelektromos hűtőrendszernek köszönhetően alacsony, 38 decibeles zajszint.

Hűtés

A termoelektromos technológiával működő hűtőrendszer alacsony zajszintet, valamint nagy hatékonyságot biztosít. Jobb hűtési teljesítmény a 0,8 literes víztartálynak köszönhetően.

A hűtési idő kb. 20 óra, ami egy kicsit sok, ezért az azonnali használathoz ajánlott a hordókat előzetesen hűtőben lehűteni. Ezenkívül a CO2-patronok nyomását is beállíthatod a használat optimalizálása érdekében.

Hőmérsékletvezérlés

A LED kijelzőn látható a sör hőmérséklete, így tudni fogod, amikor a sör készen áll a használatra.

A Klarstein Skal sörcsap lehetővé teszi a sör hőmérsékletének szabályozását különböző hőmérsékleti beállítások kiválasztásával. Így a különböző sörtípusok hőmérsékletét 2 foktól 12 fokig szabályozhatod. Ez a beépített gomboknak köszönhetően lehetséges, és csak a megfelelő hőmérsékletet kell kiválasztanod az ízlésednek megfelelően.

Karbantartása

A kivehető, mosogatógépben mosható csepptálca megkönnyíti a karbantartást. Ezenkívül a sörcsap a teljes adagolórendszer higiénikus tisztítására szolgáló eszközzel van felszerelve.

Összegzés – Klarstein Skal sörcsap

Javasoljuk a Klarstein Skal sörcsap megvásárlását, mert a kapott sör nagyon jó minőségű, hasonlóan ahhoz, amit egy vendéglátóhelyen fogyaszthatsz. Bár az ára egy kicsit magas, nem szabad elfelejteni, hogy ez a sörcsap nagyon jó minőséggel, jó kialakítással és sokféle adaptálható hordóval rendelkezik.

Azáltal, hogy tartalmaz egy adaptert a nem nyomás alatt álló hordók használatához, a felhasználható márkák jelentpsen szélesebbek.

A hőmérsékletének a fogyasztó ízlésének és a különböző sörstílusoknak megfelelő szabályozása ad egy pontot a javára, mivel nem minden sörcsap tudja szabályozni a hőmérsékletét.

Amit a sörcsapokról tudni érdemes

Hogyan működik egy sörcsap?

A sörcsap egy olyan kis készülék, amely segít abban, hogy ezt az italt tökéletes körülmények között, azaz a megfelelő nyomással és hőmérséklettel szolgálják fel.

Először is be kell dugni az elektromos aljzatba, elhelyezni a hideg hordót (vagy keg), ha nincs nyomás alatt, akkor a CO2 nyomószivattyút kell csatlakoztatni. Most kell csatlakoztatni az adagolót, majd egy poharat megdöntve az oldalához helyezve megkóstolhatod és élvezheted kedvenc kézműves söröd otthon a megfelelő mennyiségű habbal.

Ha a csapolt sört jobban kedveled a palackozott sör helyett, és otthon is szeretnél egy hideg sört élvezni, a megfelelő mennyiségű habbal és a megfelelő nyomással, akárcsak mint egy bárban, akkor ezt úgy teheted meg, hogy egy otthoni sörcsapot veszel. Ez egy egyszerű módja annak, hogy söröd hidegen tartsa anélkül, hogy helyet foglalna a hűtőszekrényében.

A sörcsapok jellemzői

A legjobb sörcsapnak rendelkeznie kell az otthonodhoz ideális kapacitással, optimális hűtési hőmérséklettel és egy sor olyan sajátossággal, amelyeket nem hagyhatsz figyelmen kívül. Olvasd el és tájékozódj:

Kapacitás: a sörcsapoló és -adagoló kiválasztásakor figyelembe kell vennie, hogy vannak 5 literes hordók, és hogy ezeket a legkönnyebb megtalálni, de vannak különböző kapacitásszintek 2-től 5 és 6 literig. Ebben az értelemben fontos, hogy figyelembe vedd a kedvenc kézműves söröd hordóformátumát, és ennek megfelelően vásároljon adagolót.

Hőmérséklet: A különböző típusú sörök kóstolásakor játszhatsz a legmegfelelőbb hőmérséklettel. Ha magas árfekvésű kézműves sörcsapot vásárolsz, akkor a számodra legmegfelelőbb hőmérsékletet választhatod ki. Ha azonban inkább egy olcsó sörcsapot választasz, akkor nem lesz akkora lehetőséged, ugyanis ezek csak általában 2ºC vagy 3ºC körüli hőmérsékletre hűtenek.

Design: Vannak vintage, retro, modern sörcsapk… Válaszd ki azt, amelyik a legjobban illik a konyhai dekorációhoz és más kisgépekhez.

Ár: A kézműves sörcsapknak különböző modelljei és márkái vannak, és több vagy kevesebb funkcióval rendelkezhetnek attól függően, hogy mennyi pénzt szeretnél befektetni ebbe a konyhai eszközbe. Egy sörcsap ára 40 eurótól 200 euróig terjedhet.

A sör tárolási ideje: A csapolt sör körülbelül 15 napig és egy hónapig tartható el. Általában a sör tárolási ideje és konzerváltsági állapota inkább a megvásárolt hordó (keg) típusától függ.

Kialakítás: vannak oldalsó vagy függőleges kialakítású sörcsapok, ez preferencia kérdése.

Anyagok: bármilyen kiegészítő vagy konyhai eszköz vásárlásakor fontos, hogy olyanokat válassz, amelyek kiváló minőségű anyagokból készülnek, így hosszú ideig élvezheted a készüléket meghibásodás nélkül.

Átmérő: Általában 8 milliméteres átmérővel rendelkeznek, ami az ebben a témában jártas szakértők számára meghatározó tényező.

Sörcsap típusok

Hűtés szerint

Egy sörcsapnak általában két fő típusa van hűtés szerint:

 1. Sűrített levegős hűtési rendszer: Ez a hűtési rendszer sűrített levegőt használ a sörcsapba vezetett sört hűtésére. A sűrített levegő általában egy kompresszorból érkezik, majd átfolyik egy hűtőkörön, hogy lehűtse a sört a kívánt hőmérsékletre. Ez a hűtési rendszer meglehetősen hatékony és gyorsan működik.
 2. Vízhűtési rendszer: Ez a hűtési rendszer egy vízhűtőt használ a sörcsapba vezetett sört hűtésére. A vízhűtő általában egy hűtőközeg-keringető rendszer része, amely lehűti a sört az általánosan elfogadott hőmérsékleti tartományba. Az ilyen típusú hűtési rendszerek általában hatékonyabbak, mint a sűrített levegős rendszerek, de általában drágábbak és nagyobb karbantartást igényelnek.

Mindkét típusú hűtési rendszernek az a működési elve, hogy lehűtik a sört, mielőtt a csapon keresztül a pohárba kerülne. Ez javítja az ital minőségét és frissességét, és élvezetesebbé teszi a sörfogyasztást.

Nyomás szerint

Nyomás szerint lehet gáz vagy kompresszoros sörcsapot választani.

A gáz és kompresszoros sörcsapok között a fő különbség az, hogy milyen erőforrást használnak a sör szállításához és nyomás alatt tartásához.

A gázüzemű sörcsapoknál a szén-dioxidot (CO2) használják, hogy nyomást gyakoroljanak a sörre a hordóban, és a csapnál történő kiszolgálás során a sör megtartja a megfelelő szénsavasságot és habot. A gáz általában palackból vagy tartályból érkezik, amelyet a sörcsaphoz csatlakoztatnak.

A kompresszoros sörcsapoknál a levegőt használják nyomás alatt tartani a sört. A kompresszor általában elektromos árammal működik, és a nyomás létrehozása során a sör megtartja a megfelelő szénsavasságot és habot. Ezek az eszközök gyorsabb és hatékonyabbak, mint a gázüzemű sörcsapok.

A gázüzemű sörcsapok általában olcsóbbak és egyszerűbbek, mint a kompresszorosak, és könnyebben hordozhatók. Azonban a palackokat vagy tartályokat rendszeresen cserélni kell, amikor a gáz elfogy, és a gáz nyomásának ellenőrzése is fontos, hogy a megfelelő sörminőséget biztosítsuk.

A kompresszoros sörcsapok drágábbak és nehezebbek lehetnek, de hatékonyabbak és megbízhatóbbak hosszabb távon. Továbbá, mivel az elektromos energia használatával működnek, a nyomás stabil marad, és nincs szükség a gázpalackok cseréjére.

Hogyan csapoljunk sört

A sör csapolása nem csak arról szól, hogy nyomjuk a karót és kiszolgáljuk a vendégeket, hanem egy tudományos folyamatról is szól, amelynek célja a megfelelő íz, hab és minőség biztosítása. Az alábbiakban összefoglaljuk azokat az alapvető lépéseket, amelyeket követni kell a megfelelő végeredmény elérése érdekében:

 1. Hűtsük le a sört és a sörcsövet: A sörnek hidegnek kell lennie a kiszolgálás előtt. A hűtött hordókat és a sörcsövet a legjobb azonos hőmérsékleten tartani, hogy a sör hűvös maradjon a teljes szállítási út során.
 2. Tisztítsuk meg a csapot: A csapokat rendszeresen tisztítani kell, hogy elkerüljük a baktériumok és a penész kialakulását. A csaptelepek belső részének és a töltőcsöveknek rendszeres tisztítása és fertőtlenítése fontos a jó minőségű sör biztosítása érdekében.
 3. Engedjük ki az első pár decit: Az első pár deciliter sört nem szolgáljuk ki, mert a csőben lévő meleg levegő hatása miatt kellemetlen mellékízt okozhat a sörben. Ehelyett engedjük ki az első pár decit a csapból, amíg a sör hűvös és habos nem lesz.
 4. Tartsuk megfelelő nyomáson a sört: A megfelelő nyomás biztosítja, hogy a sör megfelelően áramoljon a csapból és megőrizze a megfelelő szénsavasságot és habot. A megfelelő nyomást a csaptelep beállítása, a CO2 nyomásának ellenőrzése és az egyéb nyomásszabályozók használata biztosítja.
 5. Tartsuk a megfelelő szénsavasságot: A sörnek megfelelően szénsavasnak kell lennie a jó íz és hab érdekében. A szénsavasság megfelelő szintjének fenntartása a CO2 nyomásának megfelelő beállításával érhető el.
 6. Csapoljuk megfelelő mennyiségben: A megfelelő mennyiségű sör csapolása fontos a vendégek elégedettsége és a hatékonyság érdekében. A megfelelő mennyiségű sör csapolása az adott pohár típusától függ, és az üveg dőlésszögének beállításától. Általánosságban a sörözőkben használt poharakat úgy tervezték, hogy optimális íz- és habérzetet biztosítsanak, és a sörök ízét és aromáját a lehető legjobban érvényesítsék. Ezért fontos a megfelelő pohárhasználat, és hogy az üveg megfelelő szögben álljon a csapolófejhez képest. Általában a sör csapolását 45 fokos szögből kezdjük, majd amikor a pohár félig megtelt, az üveget egyenesbe állítjuk, és a habmennyiséget a sör típusától és a vendég kérésétől függően szabályozzuk. A megfelelő sörhasználat és csapolási technika biztosítja a vendégek elégedettségét, és javítja a sör élményét.

GYIK

Milyen típusú sörcsapot vásároljak?

A sörcsapok különböző típusai közül választhatsz. Választhatsz olyan sörcsapok közül, amelyeket az otthoni felhasználásra terveztek, vagy olyanok közül, amelyeket a kocsmában használnak. Az otthoni sörcsapok általában kevesebb, míg a kocsmai sörcsapok több sörrel rendelkeznek.

Hol helyezzem el a sörcsapot?

Válaszd ki a megfelelő helyet az otthoni sörcsap számára. A sörhűtő kényelmes helyet biztosít a sör tárolásához, és megakadályozza, hogy az felmelegedjen. Olyan helyre helyezd, ahol könnyen elérhető, és ahol nem zavarja a forgalmat a házban.

Hogyan tisztítsam a sörcsapot?

Fontos, hogy rendszeresen tisztítsd a sörcsapot, hogy megakadályozd a baktériumok és a penész kialakulását. Az otthoni sörcsapok tisztítása általában egyszerű, és az otthon található általános tisztítószerek segítségével végezhető el. A tisztítást azonban gondosan kell végezni, hogy minden maradványt és a szennyeződést eltűntess a csapból.

Milyen típusú otthoni sörcsapok léteznek?

Az otthoni sörcsapoknak két fő típusa van: hűtővel ellátott és hűtő nélküli. A hűtővel ellátottaknak van beépített hűtője, amely azonnal hűti a sört, amint a csapból kifolyik. A hűtő nélkülieknek nincs beépített hűtője, ezért a sörhordók hűtéséhez külön hűtőt kell használni.

Milyen típusú sörökhöz használható az otthoni sörcsap?

Az otthoni sörcsapok általában széndioxiddal (CO2) ellátott sörhordókkal működnek, amelyeket a kereskedelemben kapható sörökhöz terveztek. Minden egyes sörhordónak megvan a saját típusú és méretű adaptere, így a sörhordó és a sörcsap közötti csatlakozásokat az adott sörhordóhoz kell megvásárolni. A Klarstein Skalnak van Heineken adaptere például.

Milyen karbantartást igényel az otthoni sörcsap?

Az otthoni sörcsapok karbantartása meglehetősen egyszerű. A sörvezetéket rendszeresen le kell mosni és fertőtleníteni, hogy a sör minősége megfelelő maradjon. Az üzemanyagpalackot időnként cserélni kell, és az üzemanyagnyomást is ellenőrizni kell, hogy a sör megfelelő mennyiségben folyjon a csapból.

Hogyan lehet sörhordót cserélni az otthoni sörcsapban?

A sörhordó cseréje meglehetősen egyszerű. Az üres sörhordót egyszerűen ki kell húzni a csatlakozókból, majd a helyére kell illeszteni az új sörhordót. A sörhordók és a csatlakozók típusának és méretének megfelelően kell eljárni.

Ami még érdekelhet:

A legjobb kávéfőzők

Iskolatáska elsősöknek

Legjobb mennyezeti ventillátor