Skip to content

A legjobb iskolatáska elsősöknek

Az iskolakezdés izgalmas időszak, különösen az elsősök számára. Az új tanulók számára fontos, hogy minden szükséges felszereléssel rendelkezzenek, hogy sikeresen indulhassanak az első tanítási napon. Az iskolatáska egyike a legfontosabb felszereléseknek, hiszen minden diák számára szükséges, hogy hordozhassa könyveit, tanszereit és más fontos tárgyait az iskolába. Az elsősök esetében azonban nem csak az praktikus, hogy az iskolatáska helyet biztosít a szükséges eszközöknek, hanem fontos, hogy az iskolatáska megfelelő méretű, kényelmes és a diák egyéniségét is tükrözze. Ebben az írásban áttekintjük, hogy mire érdemes odafigyelni ha iskolatáskát vásárolunk elsősöknek.

Loop iskolatáska elsősöknek

Iskolatáska elsősöknek
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Ez a Loop iskolatáska egy delfin mintás hátizsák, amely kifejezetten gyerekek számára készült. A termék főbb jellemzői között szerepel a kényelmes és állítható párnázott vállpántok, a vízhatlan anyagból készült külső borítás, valamint a több rekeszből álló belső tér, amely elegendő helyet biztosít a könyvek, füzetek, tolltartó és egyéb tanulási eszközök számára. A táskán találhatóak még oldalzsebek is, amelyekben elférnek az italok vagy más apró tárgyak. A Loop iskolatáska összességében egy strapabíró és praktikus táskaválasztás lehet az iskolakezdéshez.

Az összes Loop iskolatáska.

Hama Space iskolatáska elsősöknek

Hama iskolatáska elsősöknek
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Elsősorban talán fiúknak nyerné el a tetszését ez az űrhajós iskolatáska. A táska tartós anyagból készült, és kényelmesen viselhető a párnázott vállpántoknak köszönhetően. A táska belső terében számos rekesz és zseb található, amelyek lehetővé teszik a könnyű szervezést és az átláthatóságot. Tépőzáras zsebei kiváló helyet biztosítanak a laptop, tablet vagy egyéb elektronikai eszközök számára, míg a külső zsebek kis tárgyak, például kulcsok, mobiltelefonok, iratok stb. tárolására alkalmasak. Összességében a táska egy praktikus és stílusos kiegészítő lehet mindennapi használatra.

Az összes Hama iskolatáska.

LEGO Titanium/Red Signature Maxi Plus

LEGO iskolatáska
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

A LEGO Titanium Red Signature Maxi Plus iskolatáska egy nagyon népszerű termék a LEGO rajongók körében. Az iskolatáska az úgynevezett Maxi Plus méretben készül, amely az egyik legnagyobb méretű iskolatáska a LEGO kollekcióban. Az iskolatáska a LEGO Titanium Red dizájnban készül, ami elegáns, de mégis színes megjelenést biztosít, és a minifigurák is díszítik.

Az iskolatáska strapabíró anyagokból készül, amelyek megfelelnek a magas minőségi és biztonsági elvárásoknak. A vállpántok és a hátfalak párnázottak és állíthatóak, így biztosítják a diákok számára a kényelmes viseletet. Az iskolatáska belső része rekeszekkel és zsebekkel van ellátva, amelyek segítenek a diákoknak rendezni a tanszereiket, könyveiket és füzeteket.

Az iskolatáska különleges LEGO elemeket tartalmaz, amelyek egyedivé és különlegessé teszik a táska megjelenését. A LEGO Titanium Red Signature Maxi Plus iskolatáska tehát nem csak praktikus, hanem stílusos és vidám is, ami a LEGO rajongók számára különösen vonzóvá teszi.

Iskolatáska márkák

HAMA

A Hama egy német márka, amely széles választékot kínál a számítástechnika és a digitális technológiák területén, beleértve a mobil kiegészítőket, memóriakártyákat, multimédiás eszközöket és egyéb tartozékokat. Emellett a Hama iskolatáskákat és tanszereket is gyárt.

A Hama iskolatáskák kiváló minőségű anyagokból készülnek, és a legújabb divatirányzatokat követik, így stílusosak és praktikusak egyaránt. A Hama iskolatáskákban általában több rekesz, zseb és elválasztó található, amelyek segítenek a tárgyak szervezésében és könnyen hozzáférhetővé teszik azokat. A táska párnázott vállpántokkal rendelkezik, amelyek kényelmes viseletet biztosítanak a diákok számára. A Hama iskolatáskák emellett általában vízlepergető anyagból készülnek, amely megvédi a benne tárolt dolgokat az esőtől vagy nedvességtől.

Összességében a Hama egy megbízható és minőségi márkát jelent az iskolatáskák területén, amelyek a különféle funkciók és stílusok széles választékát kínálják a diákok számára.

LOOP

A LOOP iskolatáskák a fiatalabb korosztály számára készülnek, és általában játékos és színes megjelenésükkel különböznek a hagyományos iskolatáskáktól. A LOOP iskolatáskák általában tartós, könnyű anyagokból készülnek, amelyek kényelmesek és tartósak. A táskákban találhatók rekeszek és zsebek, amelyek segítenek a diákoknak rendszerezni a tárgyaikat, és kényelmes viseletet biztosítanak a vállpántok és a hátfalak párnázása. A LOOP iskolatáskák jellemzően vidám és játékos mintákkal rendelkeznek, például állatok, csillagok, sportok vagy más szórakoztató témák alapján. Az alakjuk és méretük általában az életkorhoz és a testmérethez igazodik, és kényelmesen elférnek az iskolai füzetek, könyvek és tanszerek. Összességében a LOOP iskolatáskák praktikus és vidám megoldást kínálnak a gyerekeknek az iskolába való visszatéréshez.

LEGO

A LEGO iskolatáskák szintén nagyon népszerűek a gyerekek körében. Az iskolatáskák LEGO építőjátékokkal és minifigurákkal díszítettek, és a LEGO karakterekkel rendelkező táska kifejezetten vonzó lehet a LEGO rajongói számára. Az iskolatáskák strapabíró anyagokból készülnek, és általában sok zsebbel és rekeszzel rendelkeznek, amelyek segítenek a tárgyak szervezésében és tárolásában. A LEGO iskolatáskák általában nagyon sokoldalúak, így alkalmasak a felső tagozatos diákok számára is, akik már nagyobb méretű füzeteket és könyveket használnak. A LEGO iskolatáskák általában jól védik a diákok tárgyait, és biztosítják, hogy a tanszerek biztonságosan érkezzenek az iskolába és haza. Összességében a LEGO iskolatáskák nagyszerű megoldást kínálnak azoknak a gyerekeknek, akik szeretik a LEGO-t és szívesen hordják a kedvenc LEGO karaktereiket magukkal az iskolába.

Vásárlási útmutató: Hogy válasszunk iskolatáskát elsősöknek

A hátizsákok az egyik legnépszerűbb gyermekholmik. Magukkal vihetik a könyveiket, az ételüket és még a játékaikat is. Mielőtt tehát megveszed, érdemes tudni néhány fontos dolgot, és válaszolnod kell az esetlegesen felmerülő kérdésekre. 

Milyen előnyei vannak a hátizsákok használatának a gyermekek számára?

Mint már tudjuk, a hátizsákok minden gyermek kedvenc tárgyai közé tartoznak. Különböző formákban, méretekben és kivitelben kaphatók, ezért egy olyan hasznos mindennapi kiegészítő, amelyekkel a gyermek kifejezheti önmagát. Vigyázni kell viszont, ugyanis a helytelen használat hátfájáshoz vezethet. Az alábbi táblázatot azért készítettük, hogy tájékozódni tudj az elsősöknek szánt hátizsákok előnyeiről és hátrányairól.

Előnyök

 • Több rekesszel rendelkezik.
 • A minták és méretek széles választéka áll rendelkezésre.
 • Lehetővé teszi az összes súly egyenletes eloszlását.

Hátrányok

 • Túlterheli a vállakat.
 • Az ajánlott súly túllépése hátfájást okozhat.
 • Zavarhatja a vérkeringést.

Milyen típusú iskolatáskák léteznek elsősöknek?

Ma már sokféle iskolatásk van a piacon, különösen gyermekek számára. Minden igényre, ízlésre és stílusra van valami. Ez még nehezebbé teszi az ideális iskolatáska kiválasztását gyermekünk számára. Összeségében viszont elmondható, hogy 3 fő típus létezik:

Standard iskolatáska: Ezeket a háton hordják, két fogantyúval, amelyek a vállakhoz vannak rögzítve. A rekeszek száma az egyes modellektől függ.

Kerekes iskolatáska: Hasonló a hagyományos iskolatáskához, de beépített kerekei is vannak. Így a súly nem nehezedik a gyermek hátára. Hátránya, hogy sok lépcsővel rendelkező helyeken nehéz szállítani.

Vállpántos iskolatáska: Egyetlen fogantyúval rendelkezik, amely a mellkason átível. Kétségtelenül ez a legpraktikusabb megoldás, ha nem cipel nagy súlyt, azonban leeshet a vállról. Ezt a fajta táskát inkább idősebb gyerekeknek ajánljuk. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő iskolatáskát elsősöknek?

Íme néhány tipp a megfelelő iskolatáska kiválasztásához. Elsődlegesen a kényelmet és a biztonságosságot vettük figyelembe, hogy gyermeked ne szenvedhessen egészségügyi problémát a viselésétől. 

Széles, párnázott vállpántok. A keskeny vállpántok fájdalmat okozhatnak és korlátozhatják a jó vérkeringést.

Két vállpánt. A csak egy fogantyúval vagy csak az egyik oldalon lévő hátizsákok használata nagyon káros, mivel nincs megfelelő súlyelosztás.

Párnázott háttámla. A párnázott háttámla nagyobb kényelmet biztosít.

Öv:  El tudja osztani a nehéz terhek súlyát.

Súly: Nem szabad túl nagy súlyt cipelni a hátizsákban. Próbálja meg csak a legszükségesebbet vinni magával.

Kerekes iskolatáska. Ez egy jó lehetőség az iskolások számára, akiknek nehéz terhet kell cipelniük. Ne feledje, hogy lépcsőzéskor ők viselik a súlyt.

Hogyan lehet megelőzni a sérüléseket, avagy az iskolatáska helyes használata

Mint már tudjuk, az egyik fő sérülés, amelyet e zsákok helytelen használata okozhat, a hátfájás és a rándulás. Ezért az ilyen típusú károk elkerülése érdekében olyan hátizsákot kell választani, amely a gyermek súlyának és termetének megfelelő méretekkel rendelkezik. 

Így előzheted meg őket:

 • Használd mindkét fogantyút. A csak az egyik vállon átvetett hátizsák viselése növelheti a gerincferdülés lehetőségét.
 • Állítsd be megfelelően a fogantyúkat. A hátizsák közel ül a testhez. A fogantyúknak a hátizsákot 5 cm-rel a derék felett kell nyugodniuk.
 • Ügyelj a súlyra. Bár elég nehéz betartani, hisz az órákra kötelezően kell vinni a megadott könyveket, törekedjünk, hogy minél kevesebbet nyomjon a hátizsák. A túl nehéz iskolatáska ugyanis testtartási problémákat okoz. 
 • Rendezd el a hátizsákot. Így a legnehezebb tárgyak a hátsó rész közepén lesznek.
 • Az aznapra nem szükséges könyveket pedig mindenképp hagyd otthon.

Mekkora a maximális súly, amit a gyerekek a hátizsákjukban cipelhetnek?

Mindez a gyermek testtömegétől függ. Valójában soha nem haladhatja meg a testtömeg 10-15%-át. Ez különösen igaz az iskolai szakaszban.

Ez a gyermek súlyának és a hátizsákban hordozandó súlynak az aránya kell, hogy legyen:

A gyermek súlya (kg)

20 kg

30 kg

50 kg

60 kg

A hátizsák súlya (kg)

2-3 kg

4 kg

5 kg

6 kg

Ha ezeket figyelembe veszed, elkerülhetitek a hátproblémákat vagy a jövőbeli sérüléseket. Ezért az iskolatáska kiválasztása nem lehet véletlenszerű. Érdemes megemlíteni, hogy ez együtt jár a hátizsák helyes használatával is, hogy a súly jól eloszoljon. 

Az egészségügyi szakmai állásfoglalás szerint a gyermekek súlyának csak 10%-át cipelhetnék a hátukon. Ezt persze nehéz betartani, illetve betartatni. Ha úgy látod viszont, hogy az iskola erre nem ügyel, és jócskán túllépi a megadott határt, akkor vedd fel a kapcsolatot az iskolával. 

Mi legyen a gyermekek hátizsákjának ideális mérete?

A hátizsákok mérete a gyermekek életkorától függően változik. A 2-3 éves korosztály számára olyan hátizsák használata ajánlott, amely nem nagyobb 25 cm-nél. Ez kényelmesebbé teszi őket.

Ezek a méretek életkoronként változnak. A 25 cm-es és 28 cm-es hátizsákok óvodáskorú gyermekek számára alkalmasak. A 33 cm és 42 cm közötti hátizsákokat viszont stratégiai szempontból az általános iskolás gyermekek számára tervezték.

Vásárlási kritériumok

Ahhoz, hogy a legjobb iskolatáskát vásárold meg elsősöknek, hasznos lehet, ha figyelembe veszed a következő vásárlási kritériumokat. Összeállítottunk egy listát a legfontosabbakról.

 • Dizájn
 • Felhasznált anyag
 • Részlegek
 • Kerekekkel vagy anélkül

Dizájn

A dizájn minden bizonnyal az egyik legfontosabb szempont a vásárlási döntés során. Különösen azért, mert nagyon széles a választék. Mindegyik alkalmazkodik az egyes gyermekek személyiségéhez.

A legkisebbek a kedvenc mesekaraktereikkel ellátott hátizsákot választhatják. Az idősebb gyerekek viszont inkább a kedvenc Marvel szuperhőseikkel ellátott hátizsákokat keresik, vagy a videojátékokhoz, például a Fortnite-hoz kapcsolódóan. Minden az ízléstől függ.

A hátizsákok gyártásánál általában a poliészter a fő anyag, mert fontos az iskolatáska szilárdsága. Ezenkívül vízálló hátizsákok készítésére is használható.

Gyártási anyag

Ez kétségtelenül az egyik legfontosabb szempont, hogy milyen típusú anyagokból lesz minőségi és tartós hátizsák. Ideális esetben mosáskor nem sérülhet meg. Mielőtt döntenél, nézd meg a következő jellemzőket, hogy ne kelljen folyton cserélgetned a hátizsákodat!

Mire kell figyelnem?

Erős varratok. Ellenőrizd, hogy jól van-e elkészítve és megvarrva, hogy a varratok ne szakadjanak el gyorsan.

Jó cipzárak: Jó minőségű, ergonomikus és ellenálló fogantyúkkal ellátott cipzárak legyenek.

Széles fogantyúk: legalább 4 cm széles, állítható, párnázott és megerősített.

Párnázott háttámla: leginkább lélegző és ergonomikus, hogy csökkentse a hátra nehezedő nyomást.

Elülső beállítási heveder: ez azért van, hogy a hátizsák súlya a gyermek medencéjére nehezedjen, ne a vállára és a gerincére.

Részlegek

Egy jó hátizsáknak rendelkeznie kell a szükséges rekeszekkel, hogy eloszthassa mindazt a tartalmat, amit gyermekeink magukkal akarnak vinni. Azt is ellenőrizd, hogy a fő rekesz elég tágas legyen.

A gyermekhátizsákoknak azonban célszerű több zsebbel rendelkezniük. Ez attól is függ, hogy milyen tevékenységre fogják használni. Más szóval, fontos, hogy minden egyes iskolán kívüli vagy sporttevékenységhez, amelyben gyermeked részt vesz, a megfelelő modellt válaszd.

Kerekekkel vagy anélkül

A kerekes hátizsákok a kisiskolás gyermekek kedvencei. Különböző méretekben és kivitelben kaphatók. Másrészt helyet biztosítanak az összes iskolai anyag számára. Ezenkívül csökken a vállakra nehezedő súly is.

Előnyök

 • Megakadályozzák, hogy a hátra nehezedjen a súly
 • Könnyen kezelhető
 • Elegendő helyet kínálnak az összes iskolai anyag számára
 • Vannak olyan modellek, amelyeknél a kerekek rögzíthetők és eltávolíthatók

Hátrányok

 • Amikor gyermekednek lépcsőt kell másznia, a hátizsákot a teljes súlyával együtt kell felemelnie.
 • Vannak helyek, ahol a kerekek hajlamosak elakadni
 • Ezek drágábbak, mint a hagyományos hátizsákok

Összefoglaló

A gyermekek hátizsákjainak a testsúlyuknak megfelelőnek kell lenniük. Ezért bölcs dolog figyelembe venni ezt a szempontot, valamint a méretet és más kritériumokat, például a felhasznált anyagot. Mindez jótékony hatással lesz gyermeked egészségére, így a jövőben nem fog hátsérülést szenvedni. A legjobb iskolatáska elsősöknek segít abban, hogy a lehető legkényelmesebbé tedd gyermeked első iskolás éveit.

Ami még érdekelhet:

Mennyezeti ventillátorok
A legjobb kávék
Dekopírfűrészek