Skip to content

A legjobb vezeték nélküli fülhallgató – 2023

Bár még mindig vannak nagyon jó vezetékes fejhallgatók, tény, hogy a vezeték nélküli fejhallgatók a legkényelmesebbek az okostelefonnal való használathoz. A Bluetooth technológiának köszönhetően csatlakoznak egymáshoz, és lehetővé teszik számunkra, hogy zenét, podcastokat hallgassunk, vagy egy sorozatot vagy filmet nézzünk, anélkül, hogy vezetékekkel kelljen bajlódni. Ebben a cikkben megnézzük, melyik a legjobb vezeték nélküli fülhallgató a piacon csúcs, közepes és pénztárcabarát kategóriában.

A legjobb prémium vezeték nélküli fülhallgatók

Zajszűrés: a prémium vezeték nélküli fülhallgatók közül sokan rendelkeznek aktív zajszűrő (ANC) technológiával, amely mikrofonok segítségével érzékeli a külső zajokat, majd egy ellentétes hanghullámmal kioltja azokat.

Kiváló minőségű hangzás: ezek a fülhallgatók gyakran csúcskategóriás audiokomponensekkel, például fejlett meghajtókkal rendelkeznek a kristálytiszta hangzás érdekében.

Bluetooth 5.0 vagy magasabb szintű: A legújabb Bluetooth technológia erős és stabil kapcsolatot biztosít minimális késleltetéssel és interferenciával.

Hangasszisztens-támogatás: Sok csúcskategóriás fülhallgató beépített támogatással rendelkezik az olyan népszerű hangalapú asszisztensekhez, mint a Siri, a Google Assistant vagy az Alexa, lehetővé téve a zene és más funkciók kéz nélküli vezérlését.

Hosszú akkumulátor-élettartam: A legdrágább fülhallgatók gyakran hosszú akkumulátor-üzemidővel rendelkeznek, egyesek akár 10 vagy 12 órás folyamatos használatot is kínálnak egyetlen feltöltéssel.

Kényelem és illeszkedés: A csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatók különböző méretű és anyagú fülkagylóval rendelkeznek, hogy minden felhasználó számára kényelmes és biztonságos illeszkedést biztosítsanak.

Víz- és izzadságállóság: A legdrágább vezeték nélküli fülhallgatók némelyikét úgy tervezték, hogy víz- és izzadságálló legyen, így ideálisak az edzések vagy szabadtéri tevékenységek során történő használatra.

Érintésvezérlés: Sok csúcskategóriás fülhallgató rendelkezik érintésvezérlővel, amely lehetővé teszi a hangerő beállítását, a zeneszámok átugrását és a telefonhívások fogadását anélkül, hogy a telefont ki kellene venned a zsebedből.

Vezeték nélküli töltés: A legdrágább vezeték nélküli fülhallgatók némelyike vezeték nélküli töltési képességgel rendelkezik, így gyorsan és kényelmesen, zsinórok és kábelek nélkül töltheti őket.

Beats PowerBeats Pro

Mikrofon: igen | Kialakítás: Fülkampós | Vízállóság: IPX4 | Üzemidő: 9/15 (fülhallgató/tok) | Hangszóró méret: 12mm | Zajszűrés: passzív

A Beats Powerbeats Pro egy “true wireless” fülhallgató, amelyet edzés és egyéb fizikai tevékenységek közbeni használatra terveztek. Kényelmes, biztonságos, és többféle méretű végeivel személyre szabhatod az illeszkedését. A fülkampónak köszönheten pedig nem kell amiatt aggódnod, hogy kiesik a füledből. Izzadság- és vízálló kialakítású, egyetlen feltöltéssel pedig akár kilenc órányi üzemidőt biztosít, a töltőtok további 24 órás üzemidővel. 

legjobb prémium vezeték nélküli fülhallgatók
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

A Powerbeats Pro az Apple H1 chipjével is rendelkezik, amely gyorsabb csatlakozást és “Hey Siri” hangutasításokat tesz lehetővé.

Pozitív értékeléseket kapott hangminőségéről, biztonságos illeszkedéséről és hosszú akkumulátor-üzemidejéről. A fülhorog kialakítása biztonságos illeszkedést biztosít, így ideális a sportolás közbeni használathoz. A fülhallgató jó hangszigetelést is kínál, ami segít kizárni a külső zajokat edzés közben. Természetesen iOS és Android készülékekkel egyaránt kompatibilis, és könnyen kezelhető kezelőszervei megkönnyítik a zeneszámok váltását, a hangerő beállítását és a hívások fogadását.

Van azonban sajnos néhány hátránya is a Powerbeats Pro-nak. Egyes felhasználók csatlakozási problémákról számoltak be, különösen akkor, ha a fülhallgatót nem Apple készülékekkel használják. A fülhallgató viszonylag nagy a piacon kapható más true wireless fülhallgatókhoz képest, ami egyes felhasználók számára kényelmetlen lehet a hosszabb használat során. Végezetül ez a fülhallgató meglehetősen drága a kategóriájába tartozó más fülhallgatókhoz képest, ami egyes felhasználók számára hátrányt jelenthet.

Apple AirPods Pro 2022

Mikrofon: igen | Kialakítás: hallójárati (in-ear) | Vízállóság: IPX4 | Üzemidő: 6/24 (fülhallgató/tok) | Hangszóró méret: 11 mm | Zajszűrés: ANC

Az Apple AirPods Pro 2022 az Apple népszerű, true wireless fülhallgatóinak legújabb változata. Az AirPods Pro 2022 aktív zajszűréssel rendelkezik, amely mikrofonok segítségével blokkolja a külső zajokat a még magával ragadóbb hallgatási élmény érdekében. Emellett rendelkezik Átlátszó móddal is, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók hallják a környezetüket, miközben zenét hallgatnak vagy hívásokat fogadnak.

Az AirPods Pro 2022-nek frissült a dizájnja a korábbi modellekhez képest, valamint rövidebb szárral és szélesebb töltőházzal rendelkezik. A fülhallgatók testreszabhatóan illeszkednek a füledhez, a dobozban három különböző méretű fülhallgatóvégből is válogathatsz. 

Apple AirPods Pro 2022
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Természetesen ezen az áron izzadság- és vízálló is, így alkalmas edzés közbeni vagy nedves körülmények között történő használatra.

Az AirPods Pro 2022 az Apple H2 chipjét használja, amely gyorsabb csatlakozást és jobb akkumulátor-üzemidőt tesz lehetővé. Egyetlen feltöltéssel akár hat órányi hallgatási időt kínál, valamint a töltőtok további 24 órányi üzemidőt biztosít.

Az AirPods Pro 2022 pozitív értékeléseket kapott hangminőségéről, kényelméről és aktív zajszűréséről. A fülhallgató más Apple-eszközökkel, például iPhone-okkal, iPadekkel és Mac-ekkel is zökkenőmentesen működik. Sokan pozitívan számolnak be az érintésvezérlő működéséről. Ezzel tudod állítani a lejátszást, a szüneteltetést, a zeneszámok átugrását és a hívások fogadását anélkül, hogy elő kellene venned a mobilodat.

Elég egyértelmű hátránya azonban, hogy viszonylag drága a piacon kapható más, true wireless fülhallgatókhoz képest. A fülhallgató korlátozott számú vezérlőelemmel is rendelkeznek, ami hátrányt jelenthet egyes felhasználók számára, akik bizonyos funkciókhoz a fizikai gombokat részesítik előnyben. Végül, bár a fülhallgatók izzadság- és vízállóak, nem teljesen vízállóak, és nem biztos, hogy alkalmasak úszáshoz vagy más vízi tevékenységekhez. Mindenesetre az Apple Airpods 2022 kiváló minősége és hangzása miatt méltan kerül fel a legjobb vezeték nélküli fülhallgató listára.

Sennheiser Momentum

Mikrofon: igen | Kialakítás: hallójárati (in-ear) | Vízállóság: IPX4 | Üzemidő: 7/28 (fülhallgató/tok) | Hangszóró méret: 7 mm | Zajszűrés: ANC

A Sennheiser MOMENTUM 3 egy prémium kategóriás, hallójárati vezeték nélküli fejhallgató, amely fejlett zajszűrő technológiával és kiváló minőségű hangteljesítménnyel rendelkezik. A fejhallgató elegáns és stílusos kialakítású, puha bőr fülpárnákkal a maximális kényelem érdekében a hosszabb használat során.

Sennheiser Momentum
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

A MOMENTUM 3 aktív zajszűrése három különböző üzemmóddal rendelkezik, ami beállíthatók a környezeti zaj különböző szintjeinek blokkolásához. A fejhallgatónak beépített mikrofonjal és érintésvezérlőjel is van, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a lejátszást, a szüneteltetést, a zeneszámok átugrását és a hívások fogadását anélkül, hogy elő kellene venniük a készüléket.

A fejhallgató akár 35 órás üzemidőt biztosít egyetlen feltöltéssel, melyből 7 óra a fejhallgató és 28 óra a tok. 

A MOMENTUM 3 hangszórója 7 mm-es a tiszta és részletes hangminőség érdekében, és számos hangkódexet támogat, köztük az AAC-t és az aptX-et. Tartozik még hozzá egy alkalmazás, ami lehetővé teszi az EQ-beállítások módosítását és az érintésvezérlés testreszabását.

A Sennheiser MOMENTUM 3 pozitív értékeléseket kapott kényelmes és stílusos kialakításáért, fejlett zajszűrő technológiájáért és kiváló minőségű hangteljesítményéért. A fejhallgató azonban viszonylag drága a piacon kapható más vezeték nélküli fejhallgatókhoz képest, és egyes felhasználók hordozható használatra nagynak és nehéznek találhatják.

Sony LinkBuds S

Mikrofon: igen | Kialakítás: hallójárati (in-ear) | Vízállóság: IPX4 | Üzemidő: 6/14 (fülhallgató/tok) | Hangszóró méret: 5 mm | Zajszűrés: ANC

A Sony LinkBuds S kompakt és könnyű. Beépített mikrofonnal és érintésvezérlővel, valamint 5 mm-es hangszórókkal rendelkezik, amelyek tiszta hangzást biztosítanak a magasak és mélyek terén is. 

Sony LinkBuds S
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Az érintővezérlőkkel egyszerűen kezelhető, és lehetővé teszik a zenelejátszás, hívások fogadása és hangerőszabályozás vezérlését.

A fülhallgató töltőtokkal együtt akár 6 órás akkumulátor-élettartamot biztosít. A tok további 14 órányi töltést biztosít, így összesen 20 órás használatot tesz lehetővé.

A Sony True Wireless LinkBuds S további funkciói közé tartozik a hangvezérlési lehetőség, amely lehetővé teszi a Google Assistant vagy az Amazon Alexa használatát, valamint az IPX4-es minősítés, amely védelmet nyújt az eső és izzadtság ellen. Kicsit drágább ettől mint az előző kettő modell, de akinek megéri a hangvezérlésért felárat fizetni, annak érdemes megnéznie ezt a modellt.

A Sony LinkBuds S három színben lesz kapható: fekete, fehér és kék.

A legjobb középkategóriás vezeték nélküli fülhallgatók

Samsung Galaxy Buds Live

Mikrofon: igen | Kialakítás: hallójárati nyitott | Vízállóság: IPX2 | Üzemidő: 8/21 (fülhallgató/tok) | Hangszóró méret: 12 mm | Zajszűrés: ANC

A Samsung Galaxy Buds Live egy true wireless fülhallgató, amely egyedi, bab alakú kialakítással rendelkezik. A fülhallgatónak aktív zajszűrője van, amely mikrofonok segítségével blokkolja a külső zajokat. Ettől nem csak jobb lesz a hallgatási élmény, de zajcsökkentésként is kiválóan használhatod. Átlátszó móddal is rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hallják a környezetüket, miközben zenét hallgatnak vagy hívásokat fogadnak.

Samsung Galaxy Buds Live
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

A Galaxy Buds Live kényelmes illeszkedéssel rendelkezik, valamint szárnyas kialakítással, ami segít a fülhallgatót a helyén tartani edzés és egyéb fizikai tevékenységek közben. Van érintésvezérlője is, amely lehetővé, hogy szüneteltesd vagy elindítsd a lejátszást, a zeneszámok átugrását és a hívások fogadását anélkül, hogy elő kellene venned a készüléket. Ezenkívül izzadság- és vízálló is, így alkalmas edzés közbeni vagy nedves körülmények között történő használatra.

A Galaxy Buds Live Bluetooth 5.0-t használ a gyorsabb kapcsolódás és a jobb akkumulátor-üzemidő érdekében. Egyetlen feltöltéssel akár hat órányi hallgatási időt kínál, a töltőtok pedig további 15 órányi üzemidőt biztosít.

A Galaxy Buds Live pozitív értékeléseket kapott hangminőségéről, kényelméről és egyedi kialakításáról. A fülhallgató a Samsung készülékekkel, például a Galaxy okostelefonokkal és táblagépekkel is zökkenőmentesen működik. 

Hátránya: A Galaxy Buds Live korlátozott számú vezérlőelemmel rendelkezik, ami hátrányt jelenthet egyes felhasználók számára, akik bizonyos funkciók esetében a fizikai gombokat részesítik előnyben. A fülhallgató a piacon kapható más, true wireless fülhallgatókhoz képest viszonylag drága is. Végül, néhány felhasználó csatlakozási problémákról számolt be, különösen akkor, ha a fülhallgatót nem Samsung készülékekkel használják.

JBL Tune

Mikrofon: igen | Kialakítás: hallójárati nyitott | Vízállóság: IPX4 | Üzemidő: 8/24 (fülhallgató/tok) | Hangszóró méret: 12 mm | Zajszűrés: ANC

A JBL Tune Flex egy Bluetooth-kompatibilis in-ear fülhallgató, amely kényelmes, tartós kialakítással és erős, minőségi hangzással rendelkezik. Az ergonomikus tervezésnek köszönhetően a fülhallgató kényelmesen illeszkedik a fülbe, és biztonságosan tartja azt használat közben.

JBL Tune
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

A Tune Flex 6 mm-es hangszórói erős basszust és tiszta, részletes magas hangokat produkálnak. A fülhallgatóban lévő beépített mikrofon és távvezérlő lehetővé teszi a hívások fogadását és az audio lejátszás vezérlését is, így egyszerűen kezelhető, mind a mindennapi használatban, mind pedig sportolás közben.

Akkumulátor-élettartama elérheti akár a 12 órát is, és az IPX5 szintű vízállósági minősítésnek köszönhetően ellenáll az izzadságnak és az esőnek egyaránt. A Tune Flex kompatibilis a legtöbb Bluetooth-kompatibilis eszközzel, beleértve az okostelefonokat, táblagépeket és laptopokat is.

Összességében, a JBL Tune Flex egy kiváló minőségű, vezeték nélküli fülhallgató, amely kényelmes, tartós kialakítással és erős, minőségi hangzással rendelkezik. A hosszú akkumulátor-élettartam és a vízállósági minősítés miatt kerültfel a legjobb vezeték nélküli fülhallgató listára. Ne felejtsük el, hogy az ár-érték arányban is elég jó.

Huawei FreeBuds 5i – legjobb ár-érték

Mikrofon: igen | Kialakítás: hallójárati (in-ear) | Vízállóság: IPX4 | Üzemidő: 7/21 (fülhallgató/tok) | Hangszóró méret: 10 mm | Zajszűrés: hibrid ANC

A Huawei FreeBuds 5i nagyon kényelmesen illeszkedik a fülbe a szilikon fülkagylónak köszönhetően, amely három különböző méretben kapható a személyre szabott illeszkedés érdekében. Aktív zajszűrést kínál, ami mikrofonok segítségével blokkolja a külső zajokat a még magával ragadóbb hallgatási élmény érdekében.

Huawei FreeBuds 5i
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

A FreeBuds 5i érintésvezérlővel is rendelkezik, amilehetővé teszi a felhasználók számára a lejátszást, a szüneteltetést, a zeneszámok átugrását és a hívások fogadását anélkül, hogy elő kellene venned a készüléket. Izzadság- és vízálló is, így alkalmasak edzés közbeni vagy nedves körülmények között történő használatra. Egyetlen feltöltéssel akár négy órányi hallgatási időt kínál, a töltőtok pedig további 22 órányi üzemidőt.

A FreeBuds 5i pozitív értékeléseket kapott hangminőségéről, kényelmes illeszkedéséről és aktív zajszűréséről. Zökkenőmentesen működik a Huawei eszközökkel, például a Huawei okostelefonokkal és táblagépekkel, és Bluetooth-on keresztül könnyen párosítható más eszközökkel. Nagy előnye az ára, az előző kezzőhöz képest ugyanis jóval olcsóbb.

Hátránya, hogy korlátozott számú kezelőszervvel rendelkeznek, ami hátrányt jelenthet egyes felhasználók számára, akik bizonyos funkciókhoz a fizikai gombokat részesítik előnyben. Végül, bár a fülhallgatók izzadság- és vízállóak, nem teljesen vízállóak, és nem biztos, hogy alkalmasak úszáshoz vagy más vízi tevékenységekhez.

A legjobb péntárca barát vezeték nélküli fülhallgatók

Xiaomi Redmi Buds 4 Pro

Mikrofon: igen | Kialakítás: hallójárati (in-ear) | Vízállóság: IPX4 | Üzemidő: 9/27 (fülhallgató/tok) | Hangszóró méret: 10 mm | Zajszűrés: ANC

A Xiaomi Redmi Buds 4 Pro egy kedvező árú, de még mindig true wireless fülhallgató, aminek van aktív zajszűrője és a hangminőség terén sem szenved hiányt. A fülhallgató kompakt és könnyű kialakítású, amely kényelmesen ül a fülben, és többféle fülkagylómérettel rendelkezik, hogy biztos illeszkedést biztosítson a különböző fülformákhoz.

Xiaomi Redmi Buds 4 Pro
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Aktív zajszűrője három különböző üzemmóddal rendelkezik, amelyek beállíthatók a környezeti zaj különböző szintjeinek blokkolásához. Beépített mikrofonja és érintésvezérlője is van, amely lehetővé teszi a lejátszást, a szüneteltetést, a zeneszámok átugrását és a hívások fogadását anélkül, hogy elő kellene venned a készülékedet.

Akár 9 óra üzemidőt biztosítanak egyetlen feltöltéssel, és egy töltőtáskával együtt további 27 óra üzemidőt biztosítanak. A fülhallgató támogatja a gyorstöltést is, 10 perces töltéssel akár 3 órányi hallgatási időt is biztosít.

A Redmi Buds 4 Pro 10 mm-es hangszóróival tiszta és részletes hangminőséget nyújt, és számos hangkódexet támogat, többek között az AAC-t és az SBC-t is. A fülhallgatóhoz egy külön alkalmazás is tartozik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az EQ beállítások beállítását és az érintésvezérlés testreszabását.

A Xiaomi Redmi Buds 4 Pro pozitív kritikákat kapott a kedvező ára, a kényelmes és biztonságos illeszkedés, valamint a fejlett zajszűrő technológia miatt. A fülhallgató azonban nem biztos, hogy olyan tartós, mint a drágább modellek, és egyes felhasználók úgy találhatják, hogy az érintésvezérlés kevésbé reagál, mint más modelleknél.

QCY T1C – a legolcsóbb

Mikrofon: igen | Kialakítás: hallójárati (in-ear) | Vízállóság: nincs | Üzemidő: 4/15 (fülhallgató/tok) | Hangszóró méret: 6 mm | Zajszűrés: nincs

A QCY T1C egy kedvező árú, true wireless fülhallgató, amely alapvető funkciókat kínál zenehallgatáshoz és telefonáláshoz. A fülhallgató kompakt és könnyű kialakítású, kényelmesen ül a fülben, és többféle fülkagylómérettel is rendelkezik, hogy a különböző fülformákhoz biztos illeszkedést biztosítson.

QCY T1C
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

A T1C Bluetooth 5.0 csatlakozási lehetőséggel rendelkezik a stabil és megbízható kapcsolat érdekében, és beépített mikrofonja is van a telefonhívások lebonyolításához. Egyszerű érintésvezérlő felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a lejátszást, a szüneteltetést, a zeneszámok átugrását és a hívások fogadását is. 

A fülhallgató ára az üzemidőben jelentkezik leginkább, csak 3-4 órán keresztül lehet használni egyetlen feltöltéssel, de egy töltőtokot is mellékelnek hozzájuk, amely további 20 óra üzemidőt biztosít. Támogatja viszont a gyorstöltést, így 15 perces töltéssel akár 1 óra hallgatási időt is biztosíthat.

A QCY T1C 8 mm-es meghajtókkal rendelkezik a tiszta és részletes hangminőség érdekében, és számos hangkódexet támogat, köztük az AAC-t és az SBC-t is. Ez a fülhallgató azonban nem rendelkezik fejlett hangminőségi funkciókkal, például EQ-beállításokkal vagy zajszűrő technológiával.

A QCY T1C pozitív értékeléseket kapott kedvező áráról, kényelmes és biztonságos illeszkedéséről, valamint megbízható Bluetooth-kapcsolatáról. A fülhallgatók azonban a drágább modellekhez képest nem biztos, hogy a legjobb hangminőséget nyújtják, és egyes felhasználók úgy találhatják, hogy az érintésvezérlés kevésbé reagál, mint más modellek. A legjobb vezeték nélküli fülhallgató istára viszont azért került fel mert jelenleg 4,4-es értékelésen áll 420 értékelőből. Ez rendkívül magasnak számít. 

Útmutató a legjobb vezeték nélküli fejhallgató vásárlásához

A jó vezeték nélküli fejhallgatót a jó hangzás és a kényelmes, biztos viselés jellemzi, hogy bárhol élvezhesd a hangzást anélkül, hogy leejtenéd, vagy anélkül, hogy korlátok közé szorulnál a mozgásban vagy függnél az áramforrástól.

Útmutatónkban mindezekről a jellemzőkről beszélünk, hogy az ár mellett tudd, mire kell figyelned, mielőtt kiválasztod az igényeidnek leginkább megfelelő legjobb vezeték nélküli fejhallgatót.

Viselés

Nagyon kellemetlen érzés, ha folyamatosan ellenőrizned kell, hogy a fejhallgató biztosan a helyén van-e, és hogy nem fogod-e bármelyik pillanatban elveszíteni.

Ezért ajánljuk az ergonomikus kialakítású fülhallgatókat, amelyek jól illeszkednek a füledhez. Egyszerre kell kényelmes viseletnek és jó tartásnak lennie.

Honnan tudod megállapítani, hogy egy fejhallgatónak jó a tartása? Ha szinte elfelejted, hogy viseled.

Ne feledd, hogy nem mindenkinek egyforma méretű a füle, ezért javasoljuk, hogy különböző méretű fülhallgatóval rendelkező fejhallgatókat keress.

Hangminőség

Egy fülhallgató hangminősége több tényezőtől is függhet, többek között:

A hangszóró mérete és típusa: A meghajtó (az elektromos jeleket hanghullámokká alakító alkatrész) mérete és típusa jelentősen befolyásolhatja a hangminőséget. Általában a nagyobb meghajtók mélyebb és erőteljesebb basszust, míg a kisebb meghajtók tisztább magas hangokat képesek előállítani.

Frekvenciaválasz: A frekvenciaválasz arra a frekvenciatartományra utal, amelyet a fülhallgató képes reprodukálni. A szélesebb frekvenciaválasz általában részletesebb és pontosabb hangzást jelent.

Impedancia: Az impedancia a fülhallgató elektromos ellenállásának mértékegysége. A nagyobb impedanciájú fülhallgatók meghajtásához nagyobb teljesítményre lehet szükség, de jobb hangminőséget és tisztaságot biztosíthatnak.

Érzékenység: Az érzékenység arra utal, hogy a fülhallgató milyen hatékonyan alakítja át az elektromos jeleket hanggá. A nagyobb érzékenységű fülhallgatóknak kevesebb energiára van szükségük ugyanazon hangerőszint eléréséhez, és dinamikusabbak és érzékenyebbek lehetnek.

Építési minőség és anyagok: A fülhallgató építéséhez használt anyagok, például a ház, a kábelek és a csatlakozók szintén hatással lehetnek a hangminőségre. A jobb minőségű anyagok jobb tartósságot és jelátvitelt biztosíthatnak, ami tisztább hangzást eredményez.

Zajszűrés

Egy fejhallgató hangminősége közvetlenül összefügg a külső zajok kiiktatásával vagy csökkentésével. E tekintetben azt tanácsoljuk, hogy nézd meg alaposan a műszaki jellemzők leírását, hogy megtudd, hogy az ANC (aktív zajszűrés) vagy csak külső zajcsökkentést biztosít-e.

A zajszűrés lehet passzív vagy aktív.

Passzív: A fejhallgatóban lévő “hab” segít a külső zajok csökkentésében, mint például a füldugók.

Aktív: Olyan technológia, amely aktívan részt vesz a hullámok szűrésében. A zajszűrés lehetővé teszi a jobb hangélményt.

Bár sok fejhallgató rendelkezik aktív zajszűrő rendszerrel, nem mindegyik egyformán hatékony. Sokan közülük több mint 20 dB-lel csökkentik a külső zajokat, és ez érezhető különbséget jelent. De mindig figyelembe kell vennie, hogy hol fogod használni őket.

Üzemidő

Ha vezeték nélküli fejhallgatót keresel, akkor sok más mellett azért, mert szeretnéd kikötés nélkül használni, és ehhez elengedhetetlen a hosszú akkumulátor-üzemidő.

Újra és újra feltölteni őket, vagy egy munkahelyi hívás vagy egy jó dal közepén lemerülni bosszantó lehet.

Ha aktív zajszűréssel ellátott modellt szeretnél, akkor szem előtt kell tartanod, hogy ez a funkció drágább.

Érdemes megnézni az akkumulátor élettartamát egyetlen töltéssel, de azt is, hogy összesen mennyi idő alatt töltődik fel plusz töltésekkel, valamint azt is, hogy mennyi ideig tart a töltés.

Kezelhetőség

Az ilyen fejhallgatókat gombokkal vagy érintéssel lehet kezelni, a modelltől és annak érzékenységétől függően több vagy kevesebb puha érintéssel.

Néhányan azért kedvelik a gombokat, mert ezek adják az irányítás érzését, és mert elkerülhető a véletlen aktiválás.

Másrészt az érintésvezérlésű fejhallgatók több funkciót tesznek lehetővé, és véleményünk szerint, ha egyszer megszokod őket, sokkal kényelmesebbek és intuitívabbak.

Vízállóság

Gyakran szeretnénk vezeték nélküli fejhallgatót sportoláshoz, akár a szabadban, akár az edzőteremben.

Ebben az esetben a jó tartás mellett olyan fejhallgatót is érdemes keresni, amely izzadság- és vízálló. Ami meghatározza az ellenállóságukat, az az IP-tanúsítvány: minél magasabb a kísérőszám, annál jobb.

A tesztelt modellek közül több is rendelkezik ezzel a minősítéssel:

  • IPX1: védett a függőlegesen eső vízcseppel szemben: eső, kondenzáció.
  • IPX2: védett a kiömlő vízzel szemben, ha a normál helyzetétől legfeljebb 15 fokban megdöntve van.
  • IPX3: legfeljebb 60 fokban döntött vízzel szemben véd.
  • IPX4: védett a fröccsenő vízzel szemben.
  • IPX5: védett a nyomott vízsugárral szemben.
  • IPX6: védett a nagynyomású vízsugarakkal szemben.
  • IPX7: védett a vízbe merülés hatásaival szemben.
  • IPX8: a gyártó által meghatározott mélységig történő merítés ellen védett.
  • IPX9: védett a magas hőmérsékletű, erős vízsugárral szemben.

Esztétika és méret

A fenti műszaki jellemzők mellett, ha néhány hasonló tulajdonságokkal rendelkező modell közül kell választanod, valószínűleg az esztétika is tényezővé válik.

Ezt nemcsak a szín, hanem a fejhallgató alakja és mérete is befolyásolja.

Lehet, hogy a pálcás modellt kedveled, vagy lehet, hogy a visszafogottabb kialakítást részesíted előnyben, a hallójáratba húzódót. Javasoljuk, hogy a kényelemre és a könnyűségre figyelj leginkább. A nagyobb és nehezebb fülhallgatók ugyanis egy idő után kényelmetlenné válhatnak.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan működik a legjobb vezeték nélküli fejhallgató?

Bluetooth-on keresztül. Ez teszi lehetővé, hogy kábel nélkül használhassuk őket. Ezután gombokkal vagy egy érintőképernyővel közvetlenül a fejhallgatót érintve vezérelhetjük őket. Egyes modellek Siri vagy Alexa segítségével is működnek. Az egyszerűbb modelleknél előfordulhat, hogy a készülék képernyőjét kell használnunk.

Jó a vezeték nélküli fülhallgatók hangminősége?

A vezeték nélküli fülesed hangminősége modelltől és márkától függően változhat. Egyes vezeték nélküli fülhallgatók kiváló minőségű hangzást kínálnak olyan fejlett funkciókkal, mint a zajszűrés, míg mások alapszintű hangminőséggel rendelkeznek. Fontos, hogy vásárlás előtt olvasd el a véleményeket és végezz kutatást, hogy biztos lehess abban, hogy a kívánt hangminőséget kapod. A gyártók szeretik a hangszóró méretével oksági viszonyba hozni a hangminőséget, és noha van is a kettő közt összefüggés, a nagyobb nem feltétlenül jelent jobbat.

A vezeték nélküli fülhallgatók kényelmes viselet?

A vezeték nélküli fülhallgatók kényelmesek lehetnek, de ez a fülhallgató kialakításától és illeszkedésétől függ. Egyes fülhallgatók többféle fülkagylómérettel rendelkeznek a kényelmes és biztonságos illeszkedés érdekében, míg mások nem biztos, hogy jól illeszkednek bizonyos fülformákhoz. Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt, ha teheted, próbáld fel a fülhallgatót. Ha viszont van több kagylóméret is hozzá, akkor biztos találsz olyat, ami számodra a legmegfelelőbb.

Mennyi ideig tart a vezeték nélküli fülhallgatók akkumulátora?

A vezeték nélküli fülhallgatók akkumulátorának élettartama a modelltől és a használattól függően változhat. Egyes fülhallgatók akár 10 órás üzemidőt is kínálnak egyetlen feltöltéssel, míg mások csak néhány órát bírnak ki. Fontos, hogy vásárlás előtt ellenőrizd a fülhallgató akkumulátorának élettartamát, hogy megbizonyosodj arról, hogy megfelel a te igényeidnek.

Telefonálhatok vezeték nélküli fülhallgatóval?

Igen, sok vezeték nélküli fülhallgató beépített mikrofonnal is rendelkezik, így telefonálásra is használható. A hívás minősége azonban a fülhallgatótól és a környezettől függően változhat.

A vezeték nélküli fülhallgatók vízállóak?

V: Néhány vezeték nélküli fülhallgató vízálló is, de ez a modelltől és a márkától függ. Fontos, hogy vásárlás előtt ellenőrizd a fülhallgató specifikációit, ha nedves vagy esős körülmények között kívánod használni. Ez általában akkor fontos, ha sportolás közben akarod használni, hogy az izzadság ne befolyásolja működését.

Honnan tudod, hogy jó-e a vezeték nélküli fejhallgató?

Az ár elsősorban a hangminőségről ad támpontot (különösen, ha zenehallgatásra szeretnéd használni). Nézd meg az ergonómiájukat is, hogy kényelmesen illeszkedjenek, és ha sportolni fogsz, akkor a víz- és izzadságállóságukat is. Továbbá, ha aktív zajszűréssel rendelkeznek, akkor kizárólag a hangra (legyen szó zenéről vagy hívásról) tudsz majd koncentrálni. Végül pedig kulcsfontosságú az olyan érintőképernyős kezelőfelület, amelyen könnyen elvégezheted a fő funkciókat (a hangerő fel- és leállítása, váltás a zeneszámok között).

Melyik a legjobb TV-hez?

Amikor vezeték nélküli fülhallgatót választasz a tévéhez, van néhány dolog, amit figyelembe kell venned. Olyat válassz, amely alacsony késleltetéssel rendelkezik, hogy a hang szinkronban legyen a videóval, valamint jó akkumulátor-üzemidővel, kényelmes illeszkedéssel és jó hangminőséggel rendelkezik.

Ami még érdekelhet:

A legjobb bluetooth hangszórók

Mini okostelefonok

Telefon összehasonlítás