Skip to content

A legjobb mini okostelefon

A 6 hüvelyk feletti méretű készülékek uralják a piacot. Számos márka azonban továbbra is a kompakt és szerényebb méretű készülékek mellett dönt. Mutatunk néhányat a legjobb mini okostelefon közül, ami jelenleg kapható:

A legjobb: Asus Zenfone 8

Az Asus Zenfone 8 5,9 hüvelykes méretével az egyik olyan kis méretű okostelefon, amit mindenképp érdemes megfontolni. Az ASUS hivatalos weboldalán úgy szerepel, mint egy kiváló teljesítményt nyújtó, kompakt, könnyen kezelhető készülék. Ideális azoknak a felhasználóknak, akik a legjobbat szeretnék, anélkül, hogy kompromisszumot kötnének a kezükhöz és zsebükhöz illő méretben.

a legjobb mini okostelefon
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Az Asus Zenfone 8 Qualcomm Snapdragon 888 5G processzorral, Super AMOLED HDR10+ 120Hz-es panellel és akár 16 GB RAM-mal rendelkezik. Valójában az egyik pluszpontja a nagyszerű grafikus teljesítménye.

Másrészt az Asus kettős hátsó kamerarendszer mellett döntött: egy 64 MP-es főérzékelő és egy 12 MP-es széles látószögű érzékelő. Az akkumulátorának üzemideje azonban 4000 mAh-ra korlátozódik. Bár ez egy kicsit gyengébb a vetélytársainál, figyelembe kell venni a kompakt alumínium testébe integrált többi funkciót.

Előnyök:

 • Szerény és modern kialakítás.
 • Jó minőségű képernyő.
 • Képes akár négy kamera emulálására.

Hátrányok:

 • Gyenge akkumulátor-üzemidő egy csúcskategóriás telefonhoz képest.

Az Asus erős jelenléttel rendelkezik a technológia és a számítástechnika területén. A Zenfone 8 csak egy újabb példa arra, hogy mire képes a tajvani gyártó. Ha egy szerény megjelenésű, de jó tulajdonságokkal rendelkező telefont keresel, ez egy jó alternatíva.

A legjobb ár-érték arány: iPhone 13 mini

Az Apple által kifejlesztett iPhone 13 Mini az egyik legkisebb készülék, amelyet az Apple cég kiadott (az iPhone 12 Mini és az iPhone SE mellett). A kézben elég jó érzés, alig csúszik és masszív érzetet nyújt. IP68-as tanúsítvánnyal és 5,4 hüvelykes Super Retina XDR OLED kijelzővel rendelkezik.

iPhone 13 mini
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Ez a modell esztétikailag nem sokban különbözik az iPhone 13-tól, kivéve, hogy kisebb és könnyebb. Belül több dolog is más: 4 GB RAM, 128 GB alap belső tárhely és 2406 mAh kapacitású akkumulátor 20 W-os gyorstöltéssel.

Ez a minitelefon 2021-ben két egymást követő hónapban is sikerült az AnTuTu globális TOP 10-es listáján helyet foglalnia. Az iPhone 13 Mini egy prémium készülék, amelynek nincs konkurenciája. Kiemelkedő teljesítményt kínál kis méretben, a nagyméretű mobilok fénykorában.

Előnyök:

 • Praktikus és vonzó kialakítás.
 • Nagyon könnyen, egy kézzel használható.
 • Kompakt méret és könnyű súly.
 • Tökéletes kültéri megjelenítés.

Hátrányok:

 • Gyenge frissítési sebesség.
 • Az ujjlenyomatok túlságosan elkenődnek.
 • Nincs fejhallgató csatlakozó.
 • Kevesebb akkumulátor-üzemidő, mint más iPhone-oknál.

Egyetértünk azzal, hogy az iPhone 13 Mini nem mindenkinek való, de egy jó alternatíva, amit érdemes figyelembe venni. Kétségtelen, hogy ez egy kicsi és erős telefon, jobb, mint az iPhone 12 Mini volt. Annak ellenére, hogy kicsi, képes helytállni a mindennapi használatban.

A legolcsóbb: Cubot King Kong Mini 2

Ez a telefon annyira nem ismert, pedig kiválóságának köszönhetően egy nagyágyúnak kéne lennie. Ez a Cubot King Kong Mini 2, amely gyakorlatilag ismeretlen a nagyközönség előtt. Ez egy low-end készülék, de kiváló jellemzőkkel mindössze 4 hüvelykben.

Nagyon alapvető tulajdonságokkal rendelkezik: MT6761 processzor, QHD+ képernyő, 3 GB RAM, 32 GB belső tárhely, Android 10, Dual SIM és 3000 mAh-s akkumulátor. De a varázsa nem áll meg itt.

Cubot King Kong Mini 2
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Külső tulajdonságait tekintve úgy tervezték, hogy abszolút mindent kibírjon. Ellenállóképessége miatt még a sportoláshoz is alternatívát jelent.

Előnyök:

 • Jó navigáció és gördülékenység.
 • Tisztességes fotóminőség a 13 MP-hez képest.
 • Praktikus kialakítás és méret.
 • Megfizethető ár.

Hátrányok:

 • Gyenge stabilitás a videók esetében.
 • Az arcfelismerésnek időbe telik reagálni.

A Cubot King Kong Mini egy olyan mobiltelefon, amely meglehetősen jól megfelel az olyan igényes tevékenységet folytatóknak, mint az építőipar, a turizmus vagy a sport. A teste megvédi szinte mindenféle ütéstől, olcsó, és másodlagos telefonként is használható edzéshez.

Google Pixel 4a

Végül, de nem utolsó sorban kiemelkedik a Google Pixel 4a. 2020 második felében jelent meg. Azóta sikerült az év egyik legjobb kompakt telefonjaként megvetnie a lábát. Hogy miért? A hardvere, a dizájnja és a kamerája miatt.

A Google minimobilja 5,8 hüvelykes OLED kijelzővel, Snapdragon 730 processzorral, 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel rendelkezik. Alapfunkciók, amelyek elég jól teljesítenek, de anélkül, hogy túlmutatnának ezen.

Google Pixel 4a
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Annak ellenére, hogy a fentiekben nem jeleskedik, a mini okostelefon szinte minden feladatra képes. Ráadásul, bár csak 3140 mAh-s akkumulátora van, intenzív használat mellett is kibírja a napot. 

Előnyök:

 • Kivételes 12,2 MP-es kamera.
 • Elegendő akkumulátor-üzemidő.
 • Kompakt, könnyű és egy kézzel is könnyen használható.
 • Kiváló hangzás.

Hátrányok:

 • Alap és elavult processzor.
 • Műanyag felületek, amelyeken lehetne javítani.
 • A képernyő nem mutat jól a napon.
 • Hiányzik a teljesítmény.

A Google Pixel 4a kivitelezése korántsem egy prémium kategóriás telefoné. Azonban rávilágít a vállalat elkötelezettségére, hogy újítson a hardverével. A készülék jó árkategóriában van, némi javítanivalóval, de még így is kiváló alternatív vásárlási lehetőség.

Vásárlási útmutató: így válassz kis méretű, nagy teljesítményű mobiltelefont

Számos tényezőt kell értékelni, amikor egy mini mobiltelefont választunk elsődleges vagy másodlagos készüléknek. Fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy megéri-e a pénzt. Íme tehát a legfontosabb szempontok, amelyeket figyelembe kell venned, amikor mini mobiltelefont választasz:

Képernyőméret

Egy mobiltelefon akkor tekinthető mininek, ha mérete 6 hüvelyk alatti. Bár léteznek 3 hüvelykesnél kisebb készülékek is, mint például az Unihertz jelly 2, ezek általában elég könnyűek és kompaktak.

A mini okostelefonok jobban elosztott térrel és nagy százalékos képernyőfelülettel rendelkeznek. A mindennapi feladatokhoz azonban túl kicsik lehetnek.

Kijelző modell

A kis telefonok esetében az LCD- és IPS-panelek az OLED, AMOLED és Super AMOLED panelekig terjednek. Az IPS technológia nagyobb fényerőt és élességet kínál, bár emiatt drágábbak.

Teljesítményszint

A kis mobiltelefonok műszaki jellemzői jól kiegyensúlyozottak. Semmi értelme a hatalmas akkumulátoroknak vagy az ultra-nagy felbontású képernyőknek, ha más funkciók akadoznak.

Ennek ellenére a legtöbb minimobil jó RAM és belső tárhely választékot kínál, 3 GB / 32 GB-tól 8 GB / 256 GB-ig. Nyilvánvaló, hogy minél nagyobb a memória, annál magasabb az ár.

Maximális akkumulátor-üzemidő

A kis mobilokban gyakoriak az alacsony kapacitású akkumulátorok, bár vannak kivételek akár 8000 mAh-ig. Ezek azonban tényleg csak nagyon ritka kivételek.

Általában 2000 mAh és 4000 mAh közötti akkumulátorokkal találkozhatunk. Mivel specifikációik mérsékeltek, üzemidejük kényelmesen kibírja az egész napot. Ezt a képernyő mérete is segíti.

A túlzott használat azonban játékokon, videókon, nehéz alkalmazásokon vagy közösségi hálózatokon keresztül valószínűleg jelentősen csökkenti az akkumulátor élettartamát.

Fényképezés

A kis telefonok fényképezése tisztességes. Általában legalább 12 megapixeles főérzékelővel rendelkező kamerákat tartalmaznak, mint például az iPhone 13 Mini és a Cubot King Kong Mini (13 MP). Mások akár 64 MP-esek is lehetnek, mint például az Asus Zenfone 8.

Általánosságban elmondható, hogy kameráik jó felbontásúak. Szinte bármilyen szituációval jól megbirkóznak, bár ugyanolyan jól teljesítenek, mint a nagyobbak.

Árkategória

A kis okostelefonok nem mindig egyet jelentenek az olcsósággal. A készülékek széles választékának szépsége, hogy találhatunk prémium (mint az iPhone 13 Mini), középkategóriás (mint a Google Pixel 4a) és nagyon olcsó (mint a Cubot King Kong Mini) modelleket.

Természetesen a drágább telefonok magasabb specifikációkat kínálnak. Azonban a kis és olcsó telefonok között is találhatsz olyan szemet gyönyörködtető funkciókat, amelyek megfelelnek az igényeidnek. Más szóval, minden pénztárcának vannak mini mobilok.

Miért érdemes mini okostelefont vásárolni?

A kis méretű okostelefonok költséghatékony és érdekes alternatívát jelentenek. Bár a felhasználói élmény teljesen eltérhet a megszokottól, a birtoklásuknak megvannak az előnyei. Miért érdemes mini okostelefont vásárolni? Íme néhány ok:

Kényelmes hordozhatóság: Kompakt méretük lehetővé teszi, hogy kényelmesen hordozhassa őket a zsebében. Nem nyomnak sokat, és nem csúsznak ki, amikor leülsz.

Jobb képernyőelrendezés: A képernyő tartalma jobban elrendezett, nincs felesleges hely. Többé nem kell több sornyi alkalmazással bajlódnod.

Kiegyensúlyozott akkumulátor-üzemidő: Ez a kis telefonok túlnyomó többségénél tisztességes. Méretéből adódóan funkciói általában kiegyensúlyozottabbak, és optimális teljesítményt nyújtanak a mindennapi használathoz.

Megfelelő dizájn: Végül, sokan úgy vélik, hogy a kis mobiltelefonok vizuálisan nem vonzóak. A valóság az, hogy a dizájnjuk a nagyobb telefonokkal egyenrangú lehet. Az iPhone 13 Mini például szinte pontos mása a normál változatnak, csak kisebb.

Kevesebb figyelemelterelés, nagyobb koncentráció: Mivel a kompakt telefonok specifikációi korlátozottabbak, kevésbé valószínű, hogy egész nap a képernyő előtt töltöd az idődet. Egy mini mobil az alapvető dolgokra és néhány órás szórakozásra alkalmas, de másra nemigen.

Könnyű használat egy kézzel: Egy túl nagy képernyővel rendelkező mobiltelefon kezelése nehézkes és fárasztó. Ezzel szemben egy kompakt telefon jobban alkalmas az egykezes használatra, és sokkal kényelmesebb kézben tartani.

Olcsóbb árak: Hacsak nem iPhone-ról van szó, a kis képernyős telefonok árai általában kedvezőbbek. Általában a kis képernyős telefonok gyengébb funkciói is beleférnek egy korlátozott költségvetésbe. Így a felhasználó tisztességes teljesítményt élvezhet, alacsonyabb áron és kényelmesebb méretben.

Miért NEM érdemes kis képernyős okostelefont vásárolni?

Természetesen nem minden rózsás, ha kis méretű okostelefonokról van szó. Hátrányaik az egyes felhasználók igényeitől függnek, de ezek mégis olyan negatívumok, amelyeket érdemes figyelembe venni, mielőtt belevágnánk egy mini telefon vásárlásába. Íme a főbb hátrányok:

Használhatósági problémák: A szokásosnál kisebb az interakcióhoz szükséges hely. A videók nézése vagy a billentyűzeten való gépelés nehézkes feladattá válhat, bár ez a választott modelltől függ. Győződj meg róla, hogy a kezelőfelület megfelel számodra.

Alacsony elérhetőség: Az olyan vállalatok, mint az Apple és a Samsung úgy döntöttek, hogy mobiljaik mini változatait dobják piacra. Sok más gyártó azonban még nem tette meg ezt az ugrást. Ez megnehezíti a kis méretű okostelefonok megtalálását.

Korlátozott specifikációk: Egyértelműnek kell lennie, hogy nem érik el a szabványos készülék és a jobb specifikációkat, még akkor sem, ha nagy teljesítményűek. Ha azt várod, hogy egy minitelefonban egy Pro verzió teljesítményét kapd, akkor érdemes átgondolni a vásárlási döntéseket.

Kompakt és kényelmetlen: Méretük egyszerre előny és hátrány. Ha nagyon nagy a kezed, valószínűleg kényelmetlen lesz a használatuk. Emellett nagyobb a valószínűsége, hogy leesnek.

Szemfáradtság: A kis képernyő nagyobb vizuális teret biztosít, de a tartalom apró lehet, és hosszabb használat után szemfáradtságot okozhat.

Rövid akkumulátor-üzemidő: Ha olyan telefont keresel, amelyet közösségi oldalakra, filmek és sorozatok streamelésére, valamint órákon át tartó játékokra szeretnél használni, a mini okostelefon akkumulátora nem biztos, hogy a legjobb választás. Ezeket az alkalmazásokat ugyan képes lesz használni, de csak mérsékelten.

Mindent egybevetve, itt van minden, amit a piacon kapható legjobb mini okostelefonokról tudni kell.

Ami még érdekelhet:

Okostelefon projektor

Legjobb olcsó okostelefon

Telefon összehasonlítás