Skip to content

Az 5 legjobb vérnyomásmérő

Ha te is szeretnél vérnyomásmérőt vásárolni az interneten, könnyen elveszhetsz a különféle modellek rengetegében. Szerencsére nem lesz nehéz dolgod, ha tisztában vagy azzal, hogy pontosan mire is van szükséged. Éppen ezért most utánajárunk annak, hogy mi mindent érdemes tudnod a vérnyomásméréssel kapcsolatban, majd adunk néhány tippet a megfelelő modell kiválasztását illetően. Cikkünk végén pedig bemutatjuk az idei kínálat 5 legjobb vérnyomásmérő készülékét, hogy ne kelljen órákat a különféle vérnyomásmérő tesztek böngészésével eltöltened.

Az 5 legjobb vérnyomásmérő – Vérnyomásmérő vélemények


1. Sencor SBP 6800WH

A Sencor SBP 6800WH felkaros vérnyomásmérő egy kiváló segédeszköz a rendszeres otthoni használatra vágyóknak. A készülék kialakítása egyszerű, pontossága és megbízhatósága azonban annál inkább szembetűnő. A Sencor vérnyomásmérő mérési tartományai 40 és 199 szívverés/perc, illetve 0 és 299 Hgmm között terjednek. Az ún. MWI technológia gondoskodik a precizitásról, és a mérések lehető legnagyobb alaposságáról. A készülék nemcsak a vérnyomást méri, hanem a testmozgást és a szabálytalan szívritmust is érzékeli, így segítségével akár a szívritmuszavarok is feltárhatóak.

A legjobb olcsó vérnyomásmérő

A Sencor felkaros vérnyomásmérője 22 és 42 cm közötti körfogatra beállítható mandzsettával rendelkezik. A nagyméretű, könnyedén átlátható kijelző az adatokon kívül a dátumot, illetve a mérés időpontját is jelzi. Az eszköz átlátható és könnyedén olvasható LCD kijelzője minden adatot megjelenít és grafikusan megkülönböztet. A beépített funkciók közé tartozik az utolsó mérések átlagának kiszámítása, illetve 60 mérés adatainak együttes tárolása. A Sencor SBP 6800WH a legjobb vérnyomásmérő azoknak, akik egy minőségi, de ugyanakkor olcsó készüléket keresnek, mely minden alapvető és szükséges funkcióval fel van szerelve.

Legfőbb jellemzők:

 • Készülék típusa: felkaros vérnyomásmérő
 • Mérési pontosság: 5% (pulzus); 3 Hgmm (vérnyomás)
 • Mandzsetta körfogata: max. 42 cm
 • Akár 60 mérés adatainak tárolása a memóriában
 • Aritmia-érzékelő funkció; vérnyomások átlagának kiszámítása
 • A vérnyomásmérő ára: 8 540 Ft
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

2. Beurer BM 77

A Beurer BM 77 felkaros vérnyomásmérő több szempontból is az ideális választást jelentheti számodra. A fehér színű, elegáns kivitelű készülék innovatív technológiája elősegíti az intuitív felhasználást és kezelhetőséget. Osztott tárhelyének köszönhetően a Breuer vérnyomásmérő elegendő tárhellyel rendelkezik két külön személy adatainak tárolására, így összesen 120 mérés feljegyzését teszi lehetővé. A vendég mód segítségével pedig egy harmadik felhasználó vérnyomásmérése is problémamentesen megoldható. A Breuer vérnyomásmérő kijelzője természetesen jelzi a mérések pontos időpontját is, melyek a könnyen olvasható LCD kijelzőn jelennek meg.

A legjobb digitális vérnyomásmérő

A fejlett eszköz abban az esetben is kifogástalanul végzi a méréseket, ha a felhasználója nem megfelelő mozgásokat végez. A készüléken mindemellett egy jelzőikon is található, mely figyelmeztet, ha a vérnyomásmérő szívritmuszavart észlelt. A mandzsetta 24 és 40 cm közötti körfogattal rendelkezik, valamint a standard karpánton kívül egy vastagabb karra illeszkedő mandzsettát is magában foglal. A modern vérnyomásmérőt az okostelefonoddal is szinkronizálhatod, és a mérések eredményeit könnyedén átirányíthatod az Android vagy iOS készülékedre. A Beurer BM 77 bárki számára a tökéletes választást jelentheti, hiszen a készülék kétségtelenül az idei felhozatal egyik legjobb vérnyomásmérője.

Legfőbb jellemzők:

 • Készülék típusa: felkaros vérnyomásmérő
 • Mérési pontosság: – 5% (pulzus); – 3 Hgmm (vérnyomás)
 • Mandzsetta körfogata: max. 40 cm
 • Érintéses vezérlés; memória; grafikus ábrázolás
 • A vérnyomásmérő ára: 27 990 Ft
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

3. Omron M6 Comfort AFIB

Az Omron M6 Comfort digitális vérnyomásmérő segítségével megbízhatóan és rendszeresen végezhetsz otthoni vérnyomásméréseket a felkarodon. Ha teljesebb képet szeretnél nyerni egészségügyi állapotodról, akkor az Omron vérnyomásmérő készüléke jelentheti a megoldást számodra. A felkaros eszköz időben segít felismerni a magas vérnyomást, a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, illetve az aritmiát, és persze figyelmeztetést ad a magas vérnyomásról is. Az átlátható LCD kijelző és az adatok grafikus ábrázolása pedig egyszerűbbé és kényelmesebbé teszik a mindennapi használatot.

A legjobb felkaros vérnyomásmérő

Az akár 42 cm-es körfogató karra is jól illeszkedő mandzsetta könnyeddé és precízzé teszi a méréseket. Annak érdekében, hogy a vérnyomásmérés adatai a lehető legpontosabbak legyenek, a készülék 30 másodpercenként végez 3 különböző mérést, majd kiszámítja és megjeleníti azok átlagát.  A legfeljebb 42 cm-es körfogatú mandzsetta kiválóan illeszkedik a legtöbb felkarra, ráadásul a felhasználó visszajelzést is kap arról, hogy a mandzsettát helyesen szerelte-e fel. Természetesen az Omron vérnyomásmérő adapterrel is el van látva, mely a csomag részét képezi. Az Omron M6 Comfort AFIB a legjobb vérnyomásmérő azok számára, akik egy átlátható, alapos, középkategóriás felkaros vérnyomásmérőt keresnek.

Legfőbb jellemzők:

 • Készülék típusa: felkaros vérnyomásmérő
 • Mérési pontosság: – 5% (pulzus); – 3 Hgmm (vérnyomás)
 • Mandzsetta körfogata: max. 42 cm
 • Mozgás- és aritmia-érzékelő funkció
 • Osztott tárhely; grafikus ábrázolás; LCD kijelző
 • A vérnyomásmérő ára: 29 990 Ft
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

4. Omron RS7 Intelli IT

Az Omron RS7 Intelli IT csuklós vérnyomásmérő jelentősen megkönnyíti a mindennapi otthoni vérnyomásmérést, figyelembe véve a készülék praktikus extra funkcióit. A helyzetérzékelő szenzorral ellátott készülék nemcsak az otthoni, de az útközben való használatot is egy élménnyé varázsolja. Kompakt méretének és zajmentes működésének köszönhetően bárhol diszkréten, feltűnésmentesen használható. A mandzsetta felhelyezésekor a készülék jelzést ad arról, hogy a karpánt jól lett-e beüzemelve, míg a szenzor megfigyeli, hogy a mandzsetta szívmagasságban van-e. Természetesen az Omron RS7 Intelli IT is számon tartja a szabálytalan szívritmust, és értesít minket, amennyiben aritmiát érzékel. A mérések befejeztével a készülék automatikusan elmenti az adatokat a belső memóriába, ahonnan később bármikor hozzájuk tudunk férni.

Omron RS7 Intelli IT

A vérnyomásmérő a mért értékek alapján kiszámítja a vérnyomás átlagát, mely funkciója elengedhetetlen az alaposabb kivizsgálások esetén. Az LCD kijelző, az aritmia-érzékelő, a mozgásérzékelő és a vérnyomások átlagának automatikus kiszámítása csak néhány érv az Omron készüléke mellett. Az Omron RS7 Intelli IT modell is képes kommunikálni az okostelefonokkal, így a készüléket könnyedén összehangolhatod az Android készülékeddel. Az Omron csuklós vérnyomásmérő készüléke a legjobb vérnyomásmérőt jelentheti bárki számára, aki életkorából vagy testsúlyából adódóan a felkaros készülékek helyett inkább egy csuklós modell mellett döntene.

Legfőbb jellemzők:

 • Készülék típusa: csuklós vérnyomásmérő
 • Mérési pontosság: 5% (pulzus); 3 Hgmm (vérnyomás)
 • Android és iOS rendszerekkel való kompatibilitás
 • Mozgás- és aritmia-érzékelés; átlagszámítás
 • Osztott tárhely; memória; LCD kijelző
 • A vérnyomásmérő ára: 32 500 Ft
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

5. Withings WPM05-all-Inter

A Withings legújabb vérnyomásmérő készüléke egy fejlett, csúcskategóriás eszköz, melynek segítségével orvosi pontossággal mérheted és ellenőrizheted a vérnyomásodat otthon, akár naponta többször is.  A 3 Hgmm pontossággal mérő modell olyan funkciókkal van felszerelve, mint a vérnyomás átlagának kiszámítása, a szívritmuszavar felismerése, vagy az érintésvezérlés. Ha hajlamos vagy megfeledkezni a rendszeres vérnyomásmérésről, akkor a Withings erre a problémádra is megoldást kínál. A beépített figyelmeztetőt beállíthatod bármilyen időpontra, hogy ne feledkezz többé meg a mérésekről.

Okos vérnyomásmérő

A Withings WPM05-all-Inter érdekessége, hogy az Android vagy az iOS operációs rendszerekkel ellátott eszközökkel is kompatibilis, amelyekhez Bluetooth-on keresztül csatlakozhatsz. A vérnyomásmérőhöz tartozó Health Mate alkalmazás segítségével akár 8 külön személy is igénybe veheti a vérnyomásmérőt, így gond nélkül nyomon követheted akár az egész családod egészségét a telefonodról. Az applikáció támogatja az Apple Health alkalmazást, így egy kattintással továbbíthatod okostelefonodra az eredményeket. A Withings WPM05-all-Inter a legjobb vérnyomásmérő számodra, ha egy kimagasló teljesítményű, sokoldalú, modern felkaros vérnyomásmérővel szeretnél gondoskodni egészségedről.

Legfőbb jellemzők:

 • Készülék típusa: felkaros vérnyomásmérő
 • Mérési pontosság: 5% (pulzus); 3 Hgmm (vérnyomás)
 • Mandzsetta körfogata: max. 42 cm
 • Mozgás- és aritmia-érzékelő funkció
 • Osztott tárhely; grafikus ábrázolás; LCD kijelző
 • A vérnyomásmérő ára: 42 790 Ft
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Összegzés – A legjobb vérnyomásmérők kategóriánként

 • A legjobb olcsó vérnyomásmérő – Sencor SBP 6800WH
 • A legjobb digitális vérnyomásmérő – Beurer BM 77
 • A legjobb felkaros vérnyomásmérő – Omron M6 Comfort AFIB
 • A legjobb vérnyomásmérő csuklóra – Omron RS7 Intelli IT
 • A legjobb okos vérnyomásmérő – Withings WPM05-all-Inter

5 fontos tudnivaló a vérnyomásmérésről

A vérnyomásmérők elengedhetetlen szerepet játszanak a magas vérnyomásban szenvedők életében. Sokan azonban nem tudják, hogy a vérnyomás mérése nem csak azoknak ajánlott, akik panaszokat észlelnek. A magas vérnyomás korai felfedezése ugyanis segíthet a szívproblémák, a veseelégtelenség, az agyvérzés, a vérrögképződés, vagy akár a látásromlás megelőzésében is. A vérnyomás rendszeres otthoni kontrollálása mindezt lehetővé teszi, így az erre alkalmas készülékek életkortól és egészségügyi állapottól függetlenül bárki életében helyet érdemelnek.

1. Az otthoni vérnyomásmérés sokszor megbízhatóbb

Ha már rutinná vált számodra az otthoni vérnyomásmérés, de orvoshoz is gyakran jársz, akkor talán észrevetted, hogy a rendelőben mért vérnyomásod általában magasabb, mint amit otthon mérsz. Ennek magyarázata az ún. fehérköpeny-szindrómában rejlik. A rendelők komor hangulata és az orvosok látványa számos betegből feszültséget és szorongást vált ki, melynek hatására a vérnyomás is megemelkedhet. Az otthonodban ezzel szemben biztosítani tudod magadnak a nyugodt körülményeket, így a vérnyomásmérőd is nagyobb valószínűséggel fog valós értékeket mutatni.

2. A vérnyomásmérést ajánlott rendszeresen elvégezni

A vérnyomásod naponta, napszakonként, vagy akár óránként is változhat, így ha pontos adatokra vágysz, nem elég csak időnként elmenned az orvoshoz. Előfordulhat ugyanis, hogy míg a mérés alatt normális a vérnyomásod, máskor kiugróan megemelkedik, anélkül, hogy ezt észrevennéd. Ha alaposan utána szeretnél járni a magas- vagy éppen alacsony vérnyomásod kiváltó okainak, akkor egy megbízható otthoni vérnyomásmérő jelentheti számodra a megoldást. Segítségével naponta akár többször is ellenőrizheted a vérnyomásodat, az eredményeket pedig egy naplóban vezetheted, mely az orvosod dolgát is jelentősen meg fogja könnyíteni.

3. A vérnyomásmérést ajánlott rendszeresen elvégezni

Az eredményeket lényegesen befolyásolhatják a mérés előtti 30 percben végzett tevékenységeid. A dohányzás, a koffeinfogyasztás és a megerőltető testmozgás mind növelhetik a vérnyomásodat, így a mérés előtti fél órában lehetőleg kerülj minden olyan tényezőt, amely magasabb értékeket idézhet elő. A vérnyomásmérés előtt igyekezz kiküszöbölni mindenféle stresszhelyzetet, és próbálj meg legalább egy pár percet nyugalmi állapotban eltölteni.

4. Testünk pozíciója is befolyásolhatja a vérnyomásmérő által mért értékeket

Vérnyomásmérés közben elengedhetetlen a megfelelő nyugalmi pozíció biztosítása. Támaszd meg a hátadat és az alkarodat, és lehetőleg fekve végezd el a mérést. Ha ezeket elmulasztod, akár 5 Hgmm-rel magasabb diasztolés értékeket is kaphatsz. A keresztbe tett lábak pedig a szisztolés értékeket is megnövelhetik, így a lábaid pozíciójára is érdemes ügyelned. Ha úgy érzed, hogy a mért értékeket befolyásolhatta a testhelyzeted, ismételd meg a mérést néhány perc elteltével.

5. Nem mindegy az sem, hogy mekkora a mandzsetta mérete

Amikor vérnyomásmérő készüléket választasz, a mandzsetta mérete az egyik legfontosabb szempont, melyet figyelembe kell venned. A számodra megfelelő méret a karod körfogatától függ, azaz minél vastagabb a karod, annál nagyobb mandzsettára lesz szükséged. Ha túl kicsi méretet választasz, akkor megtévesztően magas, akár 20 Hgmm-rel eltérő szisztolés eredményeket kaphatsz, így ajánlott vásárlás előtt lemérned a karod térfogatát.

Milyen vérnyomásmérőt válasszak?

Bár az orvosi rendelőkben gyakran higanyos készülékeket alkalmaznak, ezek önmérésre nem ajánlottak, mivel használatukhoz szaktudás is szükséges. Otthoni vérnyomásmérésre célszerű egy felkaros, vagy csuklós vérnyomásmérőt választani, mely lehet félautomata, vagy akár teljesen automata.

 • A felkaros vérnyomásmérő készülékek az idősebb korosztálynak javasoltak, mivel a kor előrehaladtával, 40-50 éves kor felett gyakoribbak az érrendszeri elváltozások, melyek befolyásolhatják az eredményeket. Felkarunk azonban közelebb helyezkedik el szívünkhöz, mint a csuklónk, így a felkaron végzett vérnyomásmérés rendszerint pontosabb értékeket fog mutatni.
 • A csuklós vérnyomásmérő a tökéletes választást jelentheti a fiatalabb korosztálynak, illetve azoknak, akik még nem szenvednek érelmeszesedésben, keringési zavarokban. Mivel a felkaros vérnyomásmérők gyártói legfeljebb 42 cm-es vastagságú karra készítenek mandzsettákat, ezért a túlsúlyos embereknek is a csuklós vérnyomásmérők ajánlottak.
 • A digitális vérnyomásmérő készülékek a régi, hagyományos vérnyomásmérőkkel ellentétben már nem igényelnek manuális kezelést. Elég csupán egy gombot megnyomnod a be- és kikapcsoláshoz – a többit elvégzi az eszköz helyetted.

Mennyibe kerül egy vérnyomásmérő?

A vérnyomásmérő árak a készülék típusától és extra funkcióitól függően 5 ezer forinttól akár 200 ezer forintig is terjedhetnek. A hagyományos típusú vérnyomásmérő készülékek, például azok, amelyekhez sztetoszkóp használata szükséges, a legolcsóbbak. A félautomata vagy teljesen automata eszközök, amelyek gyakran digitális kijelzővel rendelkeznek, és napokig képesek a leolvasott adatokat tárolni, kissé drágábbak. Egy kiváló minőségű, teljesen automata vérnyomásmérő, mint például az Omron M6 Comfort, 30 000 Ft körül mozog. Ebben a kategóriában az Omron vérnyomásmérő ára más modellekéhez képest kedvezőnek számít. Vérnyomásmérő tesztünkben árkategóriák szerint mutatjuk be a legjobb vérnyomásmérő készülékeket a legolcsóbbtól a legdrágább felé haladva, így remélhetőleg neked is sikerül megtalálnod a számodra megfelelő terméket.

Ami még érdekelhet:
A legjobb párásítók
A legjobb ózongenerátorok
A legjobb hősugárzók