Skip to content

A masszázspisztoly

Bemelegítéshez, regenerálódáshoz, az izomfájdalmak enyhítéséhez: az izommasszírozó pisztolyok sokoldalúságuk miatt mindenki számára hasznosnak tudnak lenni.

Meghúzódott izmok, fájdalom futás vagy edzőterem után? Vagy nem vagy sportoló, de a munkanapodat merev nyakkal fejezted be, mert egész nap a számítógép előtt ültél, vagy egész nap álltál, és fájnak a lábaid? Tudtad, hogy az elektromos masszázspisztolyok mélyen az izmokba hatolva enyhítik a fájdalmat, felgyorsítják a gyógyulást, javítják az izmok erejét, rugalmasságát, koordinációját és optimalizálják a teljesítményt?

Ezek a pisztolyok kezdetben elég sokba kerültek, és csak fizioterápiás szakemberek és élsportolók számára voltak elérhetőek. Az iparág azonban csökkentette árait, és lehetővé tette számunkra, halandók számára, hogy otthonunkban élvezhessük a masszázs előnyeit, kiegészítve vagy teljesen felváltva a gyógytornász kezelését.

Igaz, hogy ha vásárolni akarsz egyet, több tucat modell van, és megértem, hogy nehéz kiválasztani a legjobbat. Ebben a cikkben kiválasztottuk a legjobb értékeléssel és jellemzőkkel rendelkező masszázspisztolyokat, hogy megkönnyítsük a választást.

A legjobb masszázspisztolyok

Árukat tekintve növekvő sorrendben az alábbiak:

Yunmai Extra Mini masszázspisztoly

Yunmai Extra Mini

4 fej, 4 sebességfokozat, 7 mm amplitúdó, akkumulátor üzemideje: 8 óra, 250 g tömeg

Havit masszázspisztoly

Havit Masszázspisztoly

4 kivitelben kapható: otthoni, sport, hotdozható és dupla fejes

Mujetech M2

Mujetech M2

4 fej, 3 sebességfokozat, akkumulátor üzemideje: 7 óra, 800 g tömeg

BODYSONIC BS MG MINI

BODYSONIC BS MG MINI

4 fej, 4 sebességfokozat, 10 mm amplitúdó, akkumulátor üzemideje: 8 óra, 790 g tömeg

Misura MB4 Blue/Green

Misura MB4 Blue/Green

4 fej, 4 sebességfokozat, 6 mm amplitúdó, akkumulátor üzemideje: 4 óra, 485 g tömeg

Bodysonic BS MG03

Bodysonic BS MG03

6 fej, 20 sebességfokozat, 12 mm amplitúdó, akkumulátor üzemideje: 4 óra, 1200 g tömeg

Bodysonic BS MG06

Bodysonic BS MG06

4 fej, 6 sebességfokozat, 10 mm amplitúdó, akkumulátor üzemideje: 4 óra, 950 g tömeg

Theragun Elite

Theragun Elite

1 fej, 16 mm amplitúdó, akkumulátor üzemideje: 2 óra, 1000 g tömeg

Theragun Pro

Theragun Pro

1 fej, 16 mm amplitúdó, akkumulátor üzemideje: 2,5 óra, 1300 g tömeg

Yunmai Extra Mini

A Yunmai Extra Mini masszázspisztoly kompakt és könnyű. A készülék mindössze 88 x 35 x 126,6 mm-es, és 240 grammot nyom. Ráadásul olyan halk (legfeljebb 47 dB zajjal), hogy akár el is lehet vele aludni.

A design és a kivitelezés prémium megjelenése és érzése nagyon jó érzést ad a kézben. Összességében nagyon kényelmesnek találtuk a használatát, amit egy ilyen típusú készüléktől elvárunk. Használat közben nem fárad el az ember keze, könnyű vele dolgozni.

Hogyan működik a Yunmai Extra Mini masszázspisztoly?

A tároló tok mellett ez a masszázspisztoly 4 különböző szilikonfejjel rendelkezik: kerek, hosszúkás, gomba és U-alakú. Mindegyik más-más típusú masszázshoz alkalmas. A dobozban található egy kézikönyv is, amely tartalmazza a különböző izomcsoportokat és a masszírozó alkalmazásának módját és időtartamát.

Az egyik dolog, ami nagyon tetszett ebben a pisztolyban, hogy nagyon könnyű használni. Csak egy gombja van az összes funkciójának vezérlésére: kikapcsolás, bekapcsolás és a különböző masszázsmódok közti válogatás. Egyébként egy LED-es lámpa is van benne, amely színváltoztatással jelzi, hogy melyik masszázsmód van épp bekapcsolva.

Mennyire jó a Yunmai Extra Mini masszázspisztoly?

Az igényeidhez igazított masszázsok érdekében a Yunmai Extra Mini masszázspisztolyon 4 különböző intenzitás közül lehet választani:

 • 650 fordulat/perc
 • 1600 fordulat/perc
 • 2400 fordulat/perc
 • 3200 fordulat/perc

A legmagasabb beállítás nagyon erős masszázst alkalmaz, ami meglepő egy ilyen kicsi és könnyű szerkentyűtől. A márka adatai szerint akár 6 kg erő kifejtésére is képes 7 mm-es amplitúdóval… És ez látszik is!

Az ezzel a pisztollyal végzett masszázs segít enyhíteni az izomfájdalmakat és a stresszt. Ne várj profi masszőr minőségű masszázst, de a lehetőségein belül nagyon jól működik.

Mennyi ideig tart a Yunmai Extra Mini masszázspisztoly akkumulátora?

A masszázspisztoly akkumulátorának élettartama az intenzitástól és a napi használat idejétől függően változik. Alacsony intenzitással és napi 10 perces használat mellett akár 48 napig is kitarthat. Pontosabban, 1600 mAh-s akkumulátort használ, amely folyamatos használat mellett 8 óra üzemidőt garantál.

Hogyan töltheted fel a Yunmai Extra Mini masszírozót?

Az USB-C porton keresztül. Töltés történhet mobiltelefonod USB-kábelével, powerbankhoz vagy közvetlenül a hálózathoz csatlakoztatva.

Megéri a Yunmai Extra Mini masszázspisztoly?

A Yunmai Extra Mini masszázspisztoly nagyszerű minden sportoló vagy edző számára, de a helytelen testtartás okozta fájdalmak enyhítésére is tökéletes. Tehát, ha a munkád miatt fájnak az izmaid, vagy mert sok időt töltesz otthon rögzített pozíciókban, akkor ez a masszírozó jól fog jönni.

Ne feledd, hogy a Yunmai a Xiaomi ökoszisztémájához tartozó márka, így a termék minősége 100%-ban garantált.

A Yunmai Extra Mini masszázspisztoly jellemzői:

✅ Kompakt és könnyű (240 g)
✅ 4 különböző típusú masszázs
✅ 4 intenzitási szint
✅ Egyszerű használat egy gombnyomással

Theragun Pro masszázspisztoly

A Theragun Pro új kialakításának köszönhetően rendkívül csendes, a többi modellhez képest 50%-kal kevesebb zajt csap. Ezt egy megújított fogaskerékkel érték el, amely tompítja az erős motor hangját.
A Theragun Pro egyik legértékesebb tulajdonsága a megbízhatósága mellett a forgó karjának köszönhetően kínált pontosság. A készülék 4 különböző pozícióba állítható, különböző szögekkel, így személyre szabható a kezelés mindenki számára.

A Theragun Pro megbízhatóságát a márka által a termékeire nyújtott 2 éves garancia is alátámasztja. Jason Wersland egy 2007-es autóbaleset után alapította a Theragun márkát, amely súlyos izomfájdalmat okozott neki, és ekkor ismerkedett meg a perkussziós terápiával.

Az évek során a Theragun a profik és az élsportolók kedvencévé vált, akik a fájdalom enyhítésére, valamint a rugalmasság, a keringés és az általános teljesítmény növelésére használják.
A Theragun Pro 2 sebességet, újratölthető elemeket, hordtáskát és 5 különböző fejet kínál a különböző masszázsokhoz:

 • Puha: fájdalomérzékeny területeken vagy csontok közelében történő használatra
 • Nagy golyó: nagy izomcsoportokra történő alkalmazáshoz
 • Általános használatú szabványos golyó: mindenféle izomcsoport közepes intenzitású masszírozására
 • Ék: olyan területeken való húzáshoz, mint a lapocká
 • Hüvelykujj: a hát alsó részén és a triggerpontok kezeléséhez
 • Kúp: a triggerpontok enyhítésére

Jól működik a Theragun Pro masszázspisztoly?

Több mint bizonyított, hogy az ütésterápia működik, a Theragun Pro pedig a terápiát népszerűsítő izommasszírozó pisztoly továbbfejlesztése.

Akár izomfájdalom enyhítése, rugalmasság növelése, triggerpontok megszüntetése, izmok bemelegítése stb. kívánjuk használni, a Theragun PRO használatával nem lőhetünk mellé.

Ennek a bizonyos modellnek a magas ára felvet bizonyos kétségeket, hogy érdemes-e beszerezni egyet otthoni használatra vagy amatőr sportolóknak. De itt két dolgot kell figyelembe venni, az első az, hogy rengeteg pénzt meg tudsz takarítani fizioterápián. Ez a készülék csúcskategória, de ha nem szeretnél ennyit költeni, vannak olcsóbb alternatívák.

Mit kell figyelembe vennie a masszázspisztoly vásárlásakor

Teljesítmény és sebesség

A masszázspisztoly motorjának teljesítménye kulcsfontosságú ahhoz, hogy tudjuk, milyen maximális intenzitással képes masszírozni. Minél erősebb, annál hatékonyabb lesz általában az izomrostok ellazításában.

Ne feledd azonban, hogy a teljesítmény ellenőrzés nélkül haszontalan. Az erős motor csak az alap. A legjobb masszázspisztolyok lehetővé teszik, hogy különböző sebességszinteket válassz az igényeidnek megfelelően. A legtöbb masszázspisztollyal különböző sebességszintet tudsz beállítani.

Az alacsonyabb szinteket használhatja bemelegítésre és az izmok gyengéd masszírozására a keringés elősegítése érdekében, míg a magasabb szintek alkalmasak az izmok regenerálására egy intenzív edzőtermi edzés vagy egy hosszú futóedzés után.

Nyomás mélysége

A masszázspisztoly nyomásmélysége vagy amplitúdója azt a maximális mélységet mutatja meg, amelyre a pisztoly az érintett területekbe tud hatolni masszázs közben.

Például a piacon kapható legjobb masszázspisztoly, a Theragun PRO 16 mm-es nyomásmélységgel rendelkezik, míg a legjobb hordozható masszázspisztoly, a Havit Portable 7 mm-es nyomásmélységet kínál.

Az akkumulátor élettartama

A piacon kapható legjobb masszázspisztolyok zsinórok nélkül működnek, és ez így is van rendjén, mivel a zsinórok korlátoznák a mobilitást és a használatot. Ez különösen fontos egy olyan eszköz esetén, aminek az a célja, hogy a test minden zugát könnyen elérjük.
Emiatt az akkumulátor élettartama alapvető tényező, hisz ez határozza meg, hogy mennyi ideig tudjod majd használni az masszázspisztolyt anélkül, hogy újra kellene tölteni.

A legtöbb masszázspisztoly akkumulátorának élettartama legfeljebb 3 óra, de az olyan modellek, mint a BODYSONIC BS MG MINI 8 óra folyamatos használatot is lehetővé tesznek.

Biztonsági rendszer: kikapcsolás 10 perc használat után

Kérjük, vedd figyelembe, hogy bár a masszázspisztoly akkumulátora több órás használatot is kibír, a motornak időnként pihennie kell, hogy elkerülje a túlmelegedést.

Emiatt sok masszázspisztoly rendelkezik biztonsági rendszerrel, amely 10 perc folyamatos használat után kikapcsolja.

Ergonómia és használati kényelem

A masszázspisztolyok egyik legnagyobb előnye, hogy önmasszázsra is használhatóak. Ezért az ergonómia kulcsfontosságú a masszázspisztoly hasznosabbá és hatékonyabbá tételében.

Általánosságban elmondható, hogy a hagyományosabb “T” alakú masszázspisztolyok, bár nagyon hatékonyak, bizonyos korlátokba ütköznek, amikor bizonyos izmok kényelmes eléréséről van szó. Ez az oka annak, hogy egyes modellek kiemelkednek a többi közül. Végül is, nem akarunk kárt tenni egy izomcsoportban, amikor egy másikat masszírozunk.

A leggazdaságosabb masszázspisztolyok közül a Yunmai Extra Mini kiemelkedik ívelt formájával, amelyet úgy terveztek, hogy kényelmesen elérj minden sarkot. A masszázspisztolyok közül a legjobb, a Theragun PRO is kiemelkedik háromszög alakú fogantyújával, amely lehetővé teszi, hogy többféleképpen tartsuk. Ebben segít még a 90 fokban állítható fejjel, amellyel a nehezebben hozzáférhető izmokat is elérhetjük.

Tartozékok és fejek

Maga a pisztoly mindig ugyanazt az ütőmozgást végzi (másodpercenként több ütés), tehát a fejek azok, amelyek egymasszázspisztolyt többé vagy kevésbé sokoldalúvá tesznek.

A legtöbb masszázspisztoly 4 vagy 5 fejjel rendelkezik. Néhány a leggyakoribbak közül:

 • Vastag gömb alakú fej: a nagy izomcsoportok leggyakoribb masszírozásához.
 • Kis fej: az ellentétes csomókkal rendelkező izomrostok helyesebb és mélyebb megmunkálásához.
 • U alakú fej: úgy tervezték, hogy a nyak vagy a hát izmait a gerincoszlop körül dolgoztassa meg, anélkül, hogy tartanod kellene annak sérülésétől.
 • Lapos fej: pihentető masszázshoz.

Hordozhatóság

Számos tényező befolyásolja, hogy egy izommasszírozó mennyire hordozható:

Méret és súly: Ezek általában nagyméretű készülékek, mivel nagy akkumulátorra és nagy motorra van szükségük a megfelelő működéshez. Ha azonban a hordozhatóság számodra kiemelkedően fontos, vannak olyan modellek a piacon, amelyek a kisebb méret és súly kedvéért némi teljesítményt áldoznak fel.

Az akkumulátor élettartama: A hosszabb akkumulátor-üzemidő azt jelenti, hogy bárhol használhatod anélkül, hogy aggódnod kellene az újratöltés miatt.

Táska: A legtöbbjükhöz mellékelt táska tartozik, amely megkönnyíti, hogy az masszázsisztolyt és tartozékait bárhová magával vidd, anélkül, hogy félned kellene a sérüléstől.

Zajszint

Ne feledd, hogy ezeknek az eszközöknek a motorjai nagyon hangosak lehetnek, ami kellemetlenné teheti a használatukat, sőt bizonyos helyeken vagy helyzetekben akár zavaróvá is teheti őket. Továbbá, ha a nyakad vagy a vállad masszírozod, biztosak vagyunk benne, hogy az utolsó dolog, amit szeretnél, az egy hangos motor a füled közelében.
Egyre több márka veszi ezt figyelembe, és számos modell meglehetősen hatékonyan enyhíti ezt a problémát.

Ár

Mint a legtöbb termék esetében, az ár is fontos tényező. Szerencsére sok kiváló minőségű masszázspisztoly van a piacon elfogadható áron, már néhány nagyon jó opciót lehet találni 40 000 forint alatt.
Ha azonban a legjobbat keresed, fel kell készülni arra, hogy a legjobb Theragun modellekért 150 000 ft fölötti összeget kell fizetni.

Hogyan kell használni a masszázspisztolyt?

Alapvető biztonsági tippek

A masszázspisztolyok használata meglehetősen egyszerű, csak néhány alapvető tippre van szükség a problémák elkerülése érdekében:
Ajánlatos a masszázspisztolyt izomcsoportonként 1-2 percnél tovább nem használni.

A masszázspisztolyokat csak az izomszöveteken szabad használni. Bár ez magától értetődő, ne feledd, hogy kerüljd a csontokat, ízületeket és ínszalagokat.

Mindenképpen kapcsold be, mielőtt a bőröddel érintkezne, és mielőtt elkezdenéd helyezd a masszázspisztolyt körülbelül 2 centiméterre a kezelendő területtől. Ha ugyanis közvetlenül az izomra kapcsolod be, a hirtelen impulzus károsodást okozhat.
Kezdd a legalacsonyabb intenzitással, és onnan haladj felfelé. Ha fájdalmat érzel, csökkentsd az intenzitást.

Bemelegítés

Bemelegítésként a masszázspisztoly az izomrostok felmelegítésével és az idegrendszer stimulálásával serkentheti a vérkeringést, ezáltal felkészítve a testet a fizikai aktivitásra.
A pisztoly fejét óvatosan, közepes vagy alacsony intenzitással, izomcsoportonként körülbelül 15-30 másodpercig fel-le kel mozgatni.

Edzés közepén

Edzés közben néha az izmok feszesnek érződhetnek, és a gyakorlatok között hajlamosak nyúlni. Ez a szokás inkább rontja, mint javítja az erőnléti teljesítményt.

Az izommasszírozó pisztoly az érintett terület vérkeringésének serkentésével a megmerevedett rostokat károsodás nélkül ellazíthatja. Ehhez futtasd a pisztolyt az érintett területen közepes vagy alacsony intenzitással 15-30 másodpercig.

Kemény edzés után

A masszázspisztolyok különösen hasznosak a kemény edzés utáni regenerálódáshoz. Az izomrostok ellazításával csökkenti a stressz-szintet, és optimalizálja a szervezet regenerálódási képességét, ezzel együtt a sérült izomrostok helyreállítását és az izomépítést.
Ebben az esetben izomcsoportonként 1-2 perces masszázsra van szükség, szükség szerint növelve a készülék intenzitását.

Milyen gyakran kell használni a masszázspisztolyt?

Általánosságban elmondható, hogy a masszázspisztolyt naponta 2-3 alkalommal lehet használni, főleg, ha a rossz testtartás vagy a túlterhelés miatt sok izomfeszüléssel küzdesz.

Sportolással összefüggésben a masszázspisztoly az edzés előtt és után is használható (sőt, akár közben is, ha valamilyen izomfeszültségi probléma akadályozza a folytatást).

Edzés előtt: A masszázspisztolyt használhatja bemelegítés közben, mivel használata elősegíti a vérkeringést és megkönnyíti a sporttevékenységre való felkészülést. Használd közepes vagy alacsony teljesítményen körülbelül 20-30 másodpercig minden izomcsoporton.
Edzés közben: Ha az éppen végzett tevékenység olyan mértékű izomfeszültséget okoz, hogy nem tudod hatékonyan folytatni az edzést, egy rövid ütőpisztolyos masszázs segít az izomrostok felpuhításában és a gyorsabb regenerálódásban.
Edzés után: Edzés után célszerű a pisztolyt nagyobb teljesítményen és hosszabb ideig (izomcsoportonként 1-2 perc) használni, hogy intenzíven masszírozza az érintett izomrostokat.

A masszázspisztolyok előnyei

 • Növeli a vér és az oxigén áramlását a kezelt területre.
 • Stimulálja az idegrendszert.
 • Enyhíti a feszes izmok okozta fájdalomérzetet.
 • Megelőzi a sérüléseket és javítja a sportteljesítményt.
 • Elősegíti az izomsérülések gyors gyógyulását.
 • Segít javítani a mobilitást és a rugalmasságot.
 • A rossz testtartás vagy a túledzettség okozta izomfeszültségek oldásával biztosítja a relaxációt és a jó közérzetet.

GYIK

Árthatnak a masszázspisztolyok?

A masszázspisztolyok sérüléseket tudnak okozni ha nem megfelelően használják őket. Végtére is, ezek erőteljes eszközök, amelyek kis ütések alapján működnek. Ha ezek az ütések olyan területeket érnek, mint a csontok, inak vagy ízületek, sérüléseket okozhatnak.
Amellett, hogy csak a megfelelő területeket masszírozod: a lágy izomszöveteket, célszerű egyetlen területet sem masszírozni 2 percnél tovább, hogy elkerüld annak károsodását.
Ne használd a masszázspisztolyt sebeken vagy sérüléseken. A megfeszült izom nem azonos a sérült izommal. A sebek vagy a sérült izomszövetek túlzott stimulálása inkább fokozhatja a gyulladást, mint csökkentheti azt.

Mi az a perkussziós terápia?

A perkussziós terápia a masszázspisztoly-technológián alapuló izomszövet-kezelés. A perkussziós terápia során az izmokra és a fasciára merőleges, apró, gyors ütéseket alkalmazunk, hogy neuromuszkuláris választ érjünk el, és így enyhítsük vagy megszüntessük a fájdalom és az izomfeszültség érzését.

Melyik a legjobb masszázspisztoly?

Az ár-érték arányt tekintve a felhasználói vélemények szerint van jópár masszázspisztoly, melyeket a legjobbnak tekinthetünk. Fontos, hogy a te igéyneidnek megfelelően válassz a listánkról, figyelembe véve az összes specifikációt.
Ha az ár nem akadály, akkor egyértelműen a Theragun a legjobb massázspisztoly, és egyben az egyik legrégebbi ebben az ágazatban.

Milyen gyakran használjam a masszázspisztolyt?

Szükség szerint naponta többször is használható, de próbáld meg izomcsoportonként nem használni 2 percnél tovább.

Melyik a legjobb márkájú masszázspisztoly?

A Theragun a legjobb értékelésekkel rendelkező masszázspisztoly márka, noha az ára kissé magas. Kiváló minőségű pisztolyokat lehet viszont már kapni elérhető áron is. Tehát ha a legmagasabb minőséget keresed, bár jóval magasabb áron, a legjobb márkák a Theragun és a Hyperbolt, mivel ők voltak az elsők, akik ilyen típusú eszközöket hoztak létre, és volt idejük tanulmányozni és újratervezni eszközeiket.

Hogyan működik a masszázspisztoly?

A masszázspisztolyok olyan típusú masszázst alkalmaznak, amely gyors nyomást gyakorol az izomszövetre, ezt a fajta masszázst rezgés- vagy perkussziós terápiának nevezik. A perkusszív terápia segít növelni a véráramlást egy nagyon specifikus területen, ami segít csökkenteni az izomfeszültséget és a gyulladást. Segít a stressz vagy az intenzív edzés miatt az izmokban kialakuló csomók felpuhításában is.

Van Xiaomi masszázspisztoly?

Attól tartok, a Xiaomi még nem készített masszázspisztolyt. Bár szívesen megnéznénk, mire képes a Xiaomi a masszázspisztolyek terén, nem szabad elfelejteni, hogy vannak olyan márkák, amelyek részletesen kidolgozták izommasszírozóik kialakítását, hasonlóan, mint ahogyan a Xiaomi tenné, akiknek a minimalizmus és az alacsony ár a zászlóshajójuk.

Mennyire hatékonyak a masszázspisztolyok?

A masszázspisztolyok működnek. Bár még a legjobb masszázspisztoly sem helyettesítheti a professzionális masszázst, gyakori használatukkal és ütögető működésüknek köszönhetően határozottan segítik az izmok regenerálódását, enyhítik az izomfeszültség okozta fájdalmat és gyulladást.

Mennyit nyom egy masszázspisztoly?

A masszázspisztolyok súlya általában körülbelül 1 kg, valamivel több, mint egy hajszárítóé. A kisebb, hordozhatóbb változatok súlya körülbelül 0,5 kg.

Mire használják a masszázspisztolyt?

A masszázspisztolyt arra használjuk, hogy otthon izommasszázst végezzünk, akár magunkon, akár más embereken. Ütögetéssel, apró, nagyon gyors ütésekkel dolgoznak, amelyekkel az izomrostok elveszítik a feszültséget és ellazulnak egy edzés vagy egy rossz testtartással töltött nap után.

Ami még érdekelhet:

A legjobb kollagének

Alapozók

Önbarnítók