Skip to content

Legjobb kültéri kamera

Szeretnéd növelni otthond vagy üzleted védelmét a betörőkkel szemben? Napjainkban a kültéri megfigyelő kamerák a legjobb megoldást jelentik az otthonok és telephelyek védelmére, lehetővé téve bármilyen bejárati terület, udvar vagy kert megfigyelését. A piacon sokféle modell létezik, és nehéz lehet kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet. Ebben a cikkben egy praktikus útmutatót találsz a legjobb kültéri kamera mibenlétéről, és néhányat be is mutatunk a legjobbak közül.

A legjobb kültéri megfigyelő kamerák

TP-Link Tapo C310

A TP-Link Tapo C310 egy olyan modell, amelyet úgy terveztek, hogy rendkívül időjárásálló legyen, így alkalmas legyen kültéri használatra.

Bár beltérben is használható, a korábbi TP-Link Tapo modellek bőven elégnek kell lenniük arra, ráadásul hasonló funkciókat kínálnak alacsonyabb áron. Ezért a C310-et kifejezetten kültéri használatra ajánljuk. A funkciók tekintetében ismét hasonlóságot találunk a mozgásérzékelésben és a kétirányú kommunikációban (mikrofon).

Ahol változásokat látunk, az az internethez való kapcsolódás módja, a vezeték nélküli vagy vezetékes hálózatokon keresztül történő csatlakozás lehetősége.

Ezenkívül 3MP és 4MP felbontású változatban is elérhető. Egy másik szempont, amit figyelembe kell venni, hogy a kamera nem manipulálható távolról, de kézzel beállítható.

Előnyök

 • A kamera internetre való csatlakoztatásához választhatsz hálózati kábelt vagy wifit.
 • Kristálytiszta képeket rögzít még teljes sötétségben is (infravörös LED-ek).
 • Lehetővé teszi a folyamatos és megszakított rögzítést a nap 24 órájában.
 • Por- és nedvességálló (IP66 tanúsítvánnyal).

Hátrányok

 • Annak ellenére, hogy kültéri kamera, nem támogatja a PoE-kapcsolatokat.
 • Az objektív mozgatása manuális, kis mozgástartománnyal.
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Xiaomi Mi Camera 2K

Ha egy praktikus és megfizethető felügyeleti kamerát keresel a Xiaomi-tól, a Xiaomi Mi Home Camera 1080p Magnetic Mount kiváló választásnak bizonyul. A minőségéhez mérten az ára nagyon is barátságosnak tekinthető.

Full HD 1080p felbontással rendelkezik, és az éjjellátónak köszönhetően a napszaktól függetlenül képes képeket rögzíteni. Ultraszéles látószögű lencséje 170˚-os látószöget biztosít, amely teljes mértékben lefedi azt a területet, ahová a készüléket elhelyezed.

A piacon kapható többi biztonsági kamerával ellentétben ez a kamera mágneses szerkezettel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy bárhová elhelyezd, különösebb erőfeszítés nélkül. És mivel rendkívül ellenálló a porral és a vízzel szemben, akár a kertben vagy a garázsban is felszerelheted.

Ezenkívül a beépített mikrofonnak és hangszórónak köszönhetően a kamera másik oldalán lévő személlyel is kommunikálhatsz, így figyelmeztetheted a betörőt vagy leszidhatod a szomszédot, aki besurran a kertedbe.

Előnyök

 • Másodpercenként 20 képkockát rögzít
 • Intelligens mozgásérzékelővel rendelkezik, amely felismeri a furcsa mozgásokat, és hatékonyan csökkented a téves riasztásokat
 • Kerek, minimalista kialakítású
 • Mobil okoseszközéről vezérelhető
 • Ellenállósága garantált, IP65 tanúsítvánnyal rendelkezik
 • A 940 nm-es LED fények lehetővé teszik, hogy a kamera akkor is készíthessen felvételeket, ha teljesen sötét van

Hátrányok

A kamera szoftverét lehetne javítani

TERMÉK MEGTEKINTÉSE

EufyCam 2 Pro 2

Ha otthoni biztonságról van szó, az eufy könnyen az egyik legjobb márka, és ez azért van, mert egyszeri díjat fizetsz az összes szükséges funkcióért. Nincs olyan havi előfizetési csomag, amely több felhő tárhelyet vagy további funkciókat biztosítana, amelyek látszólag benne vannak a kezdeti árban. Az eufyCam 2 Pro 2 kamerás készlet drága, de két okból is megéri: fantasztikus, és csak egyszer kell fizetni a cégnek, és kész.

Ez a biztonsági rendszer két kamerát (amelyek mindegyike eufyCam 2 Pro) és egy eufy HomeBase 2-t tartalmaz, hogy szinkronizálhasd az összes kamerát, és a rendszer Apple HomeKit kompatibilis legyen. Mindegyik kamera fejlett éjjellátó funkciókkal és 2K felbontással rendelkezik, de a HomeKit segítségével csak 1080p felbontást tudsz megjeleníteni.

Mivel minden eufyCam 2 Pro IP67-es időjárásálló minősítéssel rendelkezik, ezeket a kamerákat kültéren és beltéren egyaránt használhatod; ez attól függ, hogy hol érzed úgy, hogy a legnagyobb lefedettségre van szükséged otthonodban. Egyéni tevékenységi zónákat is beállíthatsz minden egyes kamera számára, amelyek figyelmeztetnek, ha valaki belép a zónába. Az eufy Security mesterséges intelligencia technológiája ezekben a kamerákban zseniális, lehetővé téve a kamera számára, hogy különbséget tegyen az emberek és a háziállatok között.

Ha valaki, akit nem ismersz, belép a személyre szabott tevékenységi zónák egyikébe, akkor az eufy Security alkalmazáson keresztül (Android/iOS) riasztást kapsz a telefonodra. A kétirányú audióval távolról is beszélhetsz velük, akár a bejárati ajtó mögött, akár a munkahelyed vagy épp. Ráadásul az összes kamera körülbelül egy évig bírja, mielőtt az akkumulátorokat újra kellene tölteni.

Előnyök

 • 365 nap akkumulátor-üzemidő egyetlen töltéssel
 • Nincs havi előfizetési díj
 • IP67 időjárásálló minősítés 

Hátrányok

 • Szuper drága (de nincs havi előfizetési díj)
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Imilab EC4 IP kamera

Az új és továbbfejlesztett IMILAB EC4 IP-kamera  a népszerű EC2 modell utódja, és az IMILAB EC4 nevet kapta. Az új modell 4 MP felvétellel és 2,5K felbontással rendelkezik, támogatja a színes éjszakai üzemmódot is, valamint lehetővé teszi a fotovoltaikus panel csatlakoztatását is.

2.5K videó és számos fejlesztés

Az új IMILAB EC4 kamera számos olyan fejlesztést tartalmaz, amelyek kiküszöbölik a régebbi kamerák problémáit, például a rögzítési késleltetést és a gyenge éjszakai videót. A kamera 4 MP-es, F1.6-os rekesznyílással rendelkezik, és 2,5K felbontásban rögzít. Az IMILAB EC4 modernebb kialakítással, valamivel nagyobb akkumulátor-kapacitással, továbbfejlesztett mikrofonnal és hangszóróval, valamint LED-es világítással kerül forgalomba.

Színes éjszakai üzemmód és napelem

Az IMILAB EC4 támogatja az általa kínált színes éjszakai üzemmódot is. Az elülső LED-világítás azonnal aktiválódik, amikor a kamera éjszaka mozgást érzékel, vagy manuálisan is aktiválható. A standard fekete-fehér éjszakai videók mellett lehetőség van színes videók készítésére is teljes sötétségben. Az egyik legjobb fejlesztés kétségtelenül a napelemekkel való kompatibilitás (külön megvásárolható), így fel lehet tölteni a kamerát, anélkül, hogy hálózatra kellene kapcsolni. A napelem fémkerettel rendelkezik, falra szerelhető és opcionális tartozék.

Értesítések és alkalmazási lehetőségek

Az IMILAB EC4 vezeték nélküli kamera értesít, amint mozgást észlel a látómezejében. Az EC4 az IMILAB alkalmazással működik, amely a kamera előtti mozgásra a szokásos értesítésekkel figyelmeztet. Az alkalmazásban beállíthatod, hogy a kamera milyen hosszúságú videót rögzítsen mozgásérzékelés esetén. Egy ilyen videó maximális időtartama 60 másodperc. A videó feltölthető a felhőbe vagy microSD-kártyára. A maximális támogatott kapacitás 64 GB.

Kétirányú hang, érzékelési zónák és riasztások

Az EC4 hátulján egy hangszóró, elöl pedig egy mikrofon található, így támogatja a kétirányú hangzást. Az IP66-os tanúsítás még kedvezőtlen időjárási körülmények között is biztosítja a zavartalan működést. Érdekes az úgynevezett észlelési zóna támogatása. A képen 4 zónát lehet bejelülni, amelyet a kamera felügyel. Ha mozgást észlel valamelyik zónában, azonnal értesítést vagy akár hangos riasztást is küld.

Fő jellemzők

 • A rendkívül sima 4 megapixeles élő közvetítés és a kiváló képi tisztaság a vizuális élvezet érzését nyújtja.
 • Teljes színes éjszakai látás, más vizuális élmény.
 • Beépített 5200mAh akkumulátor, körülbelül 100 napig tart.
 • Állítható érzékelési zóna. Jelöld ki azokat a területeket a kamera hatótávolságán belül, amelyeket nem szabad rögzíteni.
 • Szabadulj meg a téves riasztásoktól. A beépített mesterséges intelligencia chipkészletnek köszönhetően az EC4-et úgy tervezték, hogy pontosan felismerje az embereket.
 • Felvétel egy meghatározott idő után. Más kamerákkal ellentétben a felvétel azonnal megkezdődik, amint emberi alakot észlel, az EC4 kamerát úgy állíthatod be, hogy akkor is rögzítsen, ha gyanús személyek egy ideig a közelben tartózkodnak.
 • IP66-os vízállósággal, esőben és napsütésben is működik.
 • IMILAB felhőalapú tárolás. Az AWS felhőszolgáltatáson alapul, amely világszerte 190 országot fed le, és rendkívül nagy megbízhatósággal rendelkezik.

Előnyök

 • Megfizethető árú (dettó az opcionális felhő tárolásért)
 • Vonzó ipari formatervezés, robusztus időjárásálló védelemmel
 • Nagyon jó videóminőség, különösen az éjszakai látás

Hátrányok

 • Nem rögzíti a nem emberi tevékenységet
 • A microSD-kártyát a felvételek letöltéséhez a kamerából át kell helyezni egy kártyaolvasóba.
 • A felhasználói felület nem teljesen intuitív
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Amit a legjobb kültéri kamerákról tudni kell

Az otthonunkban lévő megfigyelőrendszer a legjobb megoldás lehet a védelmünkre. Különösen akkor, ha távoli területen élünk, vagy ha nagy mennyiségű földterület vesz körül minket. Ezekben a helyzetekben semmi sem adhat nagyobb nyugalmat, mint egy kültéri megfigyelő kamera.

A technológia olyannyira sokat fejlődött, hogy mindannyian rendelkezhetünk kültéri térfigyelő kamerákkal otthonunkban. Bár igaz, hogy minél több funkciót várunk el a kamerától, annál magasabb lesz az ár, találhatunk néhány nagyon megfizethető gyöngyszemet. Ez egy ideális módja annak, hogy megvédjük magunkat és sokkal békésebben éljünk.

Mire való a kültéri megfigyelő kamera

A kültéri megfigyelő kamerák kettős célt szolgálnak. Először is, lehetővé teszik számunkra, hogy észleljük, ha egy betolakodó behatol otthonunkba. Ezenkívül rögzítik a szóban forgó személyt, akit később szükség esetén azonosítani tudunk. Vannak olyan kamerák, amelyek a rögzítés mellett riasztórendszerrel is rendelkeznek. Ezek egy alkalmazáson keresztül riasztanak, ha valami olyat látnak, amire be vannak állítva. Így akár távolról is azonnal tudod értesíteni a hatóságokat.

Ráadásul egy esetleges tárgyalás esetén bizonyítéka lenne a lehetséges bűncselekményekre. Nemcsak magánlakásokban, hanem vállalkozások vagy közintézmények számára is hasznosak.

Van azonban egy másik funkciójuk is, amelyet néha figyelmen kívül hagynak: elriasztják a potenciális tolvajokat vagy betörőket. Ha tisztában vannak azzal, hogy vannak térfigyelő kamerák, akkor valószínűleg inkább egy másik, kevésbé védett lakóhelyet keresnek. A pszichológiai aspektus fontos szerepet játszik. A szigorú biztonsági intézkedések elriasztják azokat, akik be szeretnének törni, mert tudatosítják bennük a lehetséges következményeket.

Igaz, hogy vannak hátrányai, például adatvédelmi problémák. Nem azért, mert valaki betörhet a zárt kamerarendszeredbe, mivel ez nem valószínű, hanem azért, mert minden, amit tesz, rögzítésre kerül. A lopás megállítása a körülmények függvényében szintén nehéz lehet.

Milyen funkciókat kell figyelembe venni

A múltban a kültéri megfigyelő kamera csak olyan emberek számára volt megfelelő intézkedés, akik hajlandóak voltak sok pénzt költeni. Amint azonban ebben a vásárlási útmutatóban látni fogod, létezik minden pénztárcának megfelelő modell. Mi több, néhány már 30 000 ft-nál olcsóbban is a miénk lehet. Lehet, hogy a funkcióik nem a legjobbak, de hasznosak lesznek a vizuális információk gyűjtéséhez.

Mielőtt megvizsgálnánk, hogy milyen funkciókkal kell rendelkeznie, fel kell tennünk magunknak egy kérdést a rendszer bővíthetőségével kapcsolatban. Más szóval, egy nagy rendszert szeretnél egynél több kamerával, vagy elég lesz egyetlen kamera? Mert ha egy teljes rendszert szeretnél, egynél több kamerával, akkor ezt már a kezdetektől fogva figyelembe kell vennie. Így elkerülheted, hogy olyan kamerát választasz, amely később nem működik jól más kamerákkal, rendszerekkel.

Csatlakoztathatóság: WiFi vagy vezetékes?

Mielőtt elindulnál egy térfigyelő kamera megvásárlására, számos paramétert kell figyelembe venni. Az első ezek közül az, hogy vezetékes vagy WiFi kamerákat szeretnél-e használni. Egyértelműen kijelentjük: a WiFi a legjobb megoldás olyan magánházak számára, amelyekben nincs előzetes kábelezés.

Bár a vezetékes kamerák biztonságosabbak, mivel a képek nem kerülnek át a hálózatra, telepítésük bonyolult. A kábelezés nem mindig egyszerű, és órákig tartó munkát igényel a legmegfelelőbb kábelvezetési területek biztosítása. Ez persze sokkal drágábbá is teszi.

Ha azonban WiFi-kapcsolattal rendelkező kamerát választasz, a telepítés sokkal egyszerűbb lesz. Ez további biztonsági és adatvédelmi kockázatot jelent, de ez olyan dolog, amelyet kis óvatossággal el lehet kerülni. Van még egy nagy előnye: azonnal hozzáférhetsz a kamerák által rögzített képekhez. Ha nyaralni vagy kirándulni mész, sokkal kényelmesebb lesz, ha mindig szemmel tudod tartani, mi történik.

Mind az ár, mind a kényelem szempontjából a WiFi térfigyelő kamerák a legjobb választás a magánszemélyek számára.

Időjárás elleni védelem

A kültéri kamerákat mind az eső, mind a hőmérséklet ellen védeni kell. Olyan eszközökről beszélünk, amiknél elkerülhetetlen, hogy nedvesek legyenek. Ezenkívül nagy hőmérsékletingadozásnak is ki vannak téve. Ahhoz, hogy mindezt kibírják, IP66 vagy IP67 tanúsítvánnyal kell rendelkezniük.

Szerencsére ezt gyakorlatilag minden gyártó figyelembe veszi az ilyen típusú kamerák tervezésénél. Nehéz lesz olyat találni, amelyik nem állítja, hogy ellenáll a víznek és a pornak, sőt, még a magas hőmérsékletnek is.

Képminőség: kulcsfontosságú tényező

Minden, amit eddig említettünk, fontos, de a kép minősége az igazán döntő. Ha a kamera által rögzített képek nem jó minőségűek, akkor nem sokat ér, ha a kamera ellenáll az esőnek. De honnan tudjuk, hogy a megvásárolni kívánt kamera jó minőségű-e? Két alapvető tényező van:

A kép meghatározása, amely pixelekben van megadva. A kültéri megfigyelő kamerák általában legalább HD felbontásúak. Sőt, sok olyan is van, amelyik egyenesen Full HD felbontásra vált, ami jelentősen javítja a minőséget.

Fontos, hogy a kamera rendelkezik-e éjjellátó funkcióval vagy infravörös látással. Ennek a funkciónak köszönhetően még éjszaka is tisztán láthatod a képeket. Így otthonod mindig védve lesz, és jobban szemmel tarthatod a külvilágot.

A jó minőségű kültéri megfigyelő kamerába való befektetés kulcsfontosságú. Ha a készített képek elmosódottak, vagy ha éjszaka nem készít éles képeket, akkor tulajdonképpen használhatatlan. Ezenkívül mindezeket a tényezőket figyelembe kell venni a kamera helyének kiválasztásakor is.

A kamera helye: mennyezet vagy fal

Hová fogod elhelyezni a kamerát: a falra vagy a mennyezetre? Ezt a kérdést érdemes feltenned magadnak a készülék megvásárlása előtt, mivel néha ez alapján dönthetsz az egyik vagy a másik mellett. Mindegyik térnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A mennyezeti kamerák kényelmesek és diszkrétek, és gyakran észrevétlenek maradnak. A falra szerelt kamerák azonban szabad szemmel is láthatók. Ha a pszichológiai tényezővel akarsz játszani, az utóbbi jobb alternatíva lesz.

Ezt követően vedd figyelembe a kamera által felvehető látószöget. Ideális esetben 360 fokos szöget kell lehetővé tennie, bár ez nagyban függ a választott pozíciótól. Például a mennyezeten megvan ez a szabadság egyik oldalról a másikra, míg a falon nem lesz erre lehetőséged.

Az utolsó kérdés, amit fel kell tenned magadnak, hogy szükséged van-e arra, hogy a kamerád mobil legyen vagy sem. Rengeteg olyan eszköz létezik, amely automatikusan mozog, ha mozgást érzékel. Találhatsz olyanokat is, amelyek néhány percenként körbemennek, így nagyobb területet lefedve. Nagy helyeken a legjobb, ha olyan kamerával rendelkezel, amely nagy területet képes lefedni. Így elkerülheted, hogy több mint egyet kelljen telepítened.

Az IP-megfigyelő kamerák alkalmazásai

Mindazok után, amiket eddig említettünk, ki kell emelnünk ezeknek a kameráknak a használhatóságát is. Nemcsak az a fontos, hogy tudd, hogyan kell őket könnyen telepíteni és konfigurálni, hanem az is, hogy utána használni is tudd őket. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy megnézd a hozzájuk tartozó alkalmazást. Ezen keresztül férhetsz hozzá a rögzített élő képekhez, tehát a készüléknek könnyen használhatónak kell lennie!

Mielőtt megvásárolnád, győződj meg róla, hogy az alkalmazás kompatibilis az okostelefonoddal. Előfordulhat, hogy nincs applikációja Androidra vagy iOS-re, ami sokkal gyakoribb, mint ahogy az első pillantásra tűnik. Vagy talán túl régi a telefonod ahhoz, hogy telepíteni tudd. Bármelyik esetről is legyen szó, ezt érdemes előzetesen ellenőrizni. Ezenkívül érdekes látni, hogy milyen dolgokat tesznek lehetővé ezek az alkalmazások. A legérdekesebbek a következők:

Ha a kamera kétirányú hanggal rendelkezik, akkor mindketten hallgathatják, hogy mi történik, és szükség esetén beszélhetnek is. Például figyelmeztetheti a potenciális betörőt, hogy hívni fogja a rendőrséget, és így elriaszthatja attól, hogy behatoljon otthonába – és még a kutya ugatását is hallhatja!

Ezen kívül mozgásjelzéseket is beállíthatsz. Így tudni fogod, ha valaki például áthaladt a kerteden vagy a bejárati ajtón. Vannak olyan kamerák is, amelyek még ember és állat között is különbséget tesznek, így nem kell állandóan a kutya mozgására figyelned!

A geofencing egy másik figyelembe veendő tényező. Ha a kamera rendelkezik ezzel a funkcióval, akkor aktiválódik, amikor érzékeli, hogy elhagyod a házat. Vagy riasztásokat vált ki, attól függően, hogy hogyan programozod be az alkalmazásban. Így figyelembe veszi, hogy otthon vagy-e vagy sem, hogy értesítéseket küldjön a telefonodra. Vagy akár hangjelzéseket is beprogramozhatsz, ha nem vagy otthon! Ha tehát valaki elsétál a kamera mellett, az hangos riasztást ad ki.

Ami még érdekelhet:

Telefonok időseknek

Gamer egérpad

TV okosítók