Skip to content

A legjobb bluetooth adapterek

A bluetooth adapter egy olyan eszköz, amely adóként és/vagy vevőként működik az elektronikus készülékek szinkronizálására és a zene vezeték nélküli lejátszására. Az alábbiakban bemutatjuk felhasználóink ajánlásait, hogy az igényeidnek a legmegfelelőbb bluetooth adaptert tudd kiválasztani.

Logitech 933 bluetooth audio adapter

Ez egy nagyszerű csatlakoztathatósággal rendelkező adapter, amely lehetővé teszi, hogy az elektronikus eszközök hangját vezeték nélkül, idegesítő kábelek nélkül juttasd el a hangszórókhoz. Sok felhasználó a legmagasabb minősítést adta neki, és kiváló vásárlási lehetőségként ajánlja.

audio bluetooth adapter
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Fő előnye:

Az a tulajdonság, amely a leginkább kiemelkedik ebből a bluetooth adapterből, a kompatibilitás. Lehetővé teszi a párosítást a Bluetooth technológiával rendelkező elektronikus eszközök túlnyomó többségével, például laptopokkal, táblagépekkel, számítógépekkel, telefonokkal és így tovább. 

Fő hátránya:

A felhasználók hiányolnak egy kapcsolót, amely lehetővé teszi az eszköz kikapcsolását, mivel ha nem használják, ki kell húzniuk a konnektorból.

Logitech bluetooth adapter
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Főbb jellemzők 

Csatlakoztathatóság

Ha keresel egy módot arra, hogy az okostelefonodon, laptopodon vagy táblagépeden tárolt hangot kiváló minőségben élvezhesd a hangszóróidon, és nem tudod, hogyan érheted el, akkor nem kell aggódnod, mert a technológia mindig minden helyzetre ad egy lehetőséget. A bluetooth adaptereket azért találták ki, hogy megkönnyítsék az életünket.

A Logitech Bluebox stabil és biztonságos kapcsolatot kínál minden Bluetooth-kompatibilis elektronikus eszközéhez olyan hangrendszerekkel, amelyek nem rendelkeznek Bluetooth-szal. Ez az eszköz a Bluetooth-kapcsolatot használja arra, hogy hídként szolgáljon a személyes készülékeid és a hangszóróid között.

Nagyfokú csatlakoztathatósága lehetővé teszi, hogy a beépített RCA-kábelnek és a hátoldalon található audiobemeneteknek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen audiorendszert, például otthoni sztereó rendszereket, PC-s hangszórórendszereket és AV-vevőkészülékeket használhass.

Hosszú akkumulátor-üzemidő és egyszerű csatlakoztatás

Telefonod, laptopod, táblagéped, iPod-od és minden Bluetooth technológiával felszerelt audioelektronikai eszköz könnyen párosítható a bluetooth adapterrel, mivel többpontos csatlakoztathatósággal rendelkezik, így egyszerre két eszközt is párosíthatsz. Hatótávolsága akár 15 méter is lehet, ami elegendő távolság ahhoz, hogy élvezhesd a kiváló minőségű akusztikát.

A párosítási technika egyszerű, csak lépj be a készülék menüjébe, és csatlakoztasd azt a Logitech Blueboxhoz. A későbbi csatlakozásokhoz pedig csak nyomd meg az adapteren lévő nagy gombot, és máris automatikus újracsatlakozásra kerül sor. Könnyen használható, problémamentes és gondtalan – ellentétben a piacon kapható hasonló modellekkel. 

Kompakt és kábelmentes

A Logitech Bluebox valóra váltja az álmot, hogy a laptopon, számítógépen vagy táblagépen tárolt filmeket meghallgathasd. Csatlakoztathatod otthoni hangszórórendszeredhez, mellyel kiváló minőségű vezeték nélküli hangzást kaphatsz.

Ez az adapter elegáns megjelenésű és kompakt testtel rendelkezik. Súlya mindössze 177 g, mérete pedig 15 x 11 x 5,2 cm, így nem kell sok hely ahhoz, hogy bárhová felszerelhesd, ráadásul teljesen kényelmesen mozgathatod és bárhová magaddal viheted, így akár barátaidnál is hallgathatsz zenét vagy nézhetsz filmeket. És ami a legjobb, hogy nem kell bosszantó és nehézkes kábelekkel bajlódnod.

A kényelem és a megtakarítás érdekében egy tápkábelt és egy RCA-3,5 mm-es audiokábelt is tartalmaz, így a zenéket, videókat vagy filmeket nagy tisztasággal hallgathatod kedvenc hangszóróidon. 

TP-Link UB400 Nano USB bluetooth adapter

Számítógéped Bluetooth-kapcsolatának javítása egyszerű lehet ezzel az USB adapterrel. Ráadásul az egyik legolcsóbb a listánkon.

Az UB400 előnye, hogy igazán kompakt. Mindössze 14,8 mm széles, így bedugva nagyon kevés helyet foglal. Ez azt jelenti, hogy nem zavar más portokat. És mivel az energiafogyasztása nagyon alacsony, nem befolyásolja a számítógép akkumulátorának élettartamát, ha csatlakoztatva van. 

Másrészt kompatibilis a Windows 10 vagy annál újabb rendszerekkel, mivel a legtöbb esetben Plug & Play-nek minősül. Továbbá, ha az adatátvitel hatékonyságára összpontosítunk, meg kell említenünk, hogy ez egy Bluetooth 4.0 technológián alapuló modell, ami a jelenleg leggyorsabb USB-s adatátviteli sebességet biztosítja. 

USB bluetooth adapter
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Annak érdekében, hogy minden információ a kezedben legyen, mielőtt döntést hozol, összefoglaltuk neked a modell legfontosabb tulajdonságait.

Előnyök

Felhasználási lehetőségek: Ezt az adaptert PS4 játékvezérlők, Xbox One, fejhallgatók, nyomtatók és egyéb eszközök párosítására is használhatod, így nagyon sokoldalúnak tekinthető.

Plug & Play: Úgy tervezték, hogy egyszerű párosítást biztosítson Windows-kompatibilis eszközökön, a legtöbb esetben elkerülve az illesztőprogram telepítését.

Több eszközzel használhatod egyszerre: Egyszerre 7 eszközről tudsz átvitelt végezni, így elkerülheted a számítógép portjainak túlterhelését és csökkentheted a kábelek számát.

Alacsony energiafogyasztás: Az energiaigénye nagyon alacsony, így nem kell azzal foglalkoznod, hogy nagyon leszívná laptopod akkumulátorát. 

Hátrányok

Kompatibilitás: Ez a modell nem kompatibilis a Linux, Ubuntu és OS rendszerekkel, így más eszközt kell választanod, ha ilyen típusú szoftverekkel dolgozol a számítógépeden.

Bluetooth AUX adapter

Az Audio Cellularline vevő egy nagyszerű kiegészítő, amellyel autórádió, hangszóró vagy más, 3,5 mm-es jack csatlakozóval rendelkező eszköz Bluetooth-kapcsolatot létesíthetsz okostelefonodhoz. Ideális megoldás olyan okostelefonok számára, amelyek nem rendelkeznek 3,5 mm-es csatlakozóval, vagy bárkinek, akit zavarnak az állandó kábelcsatlakozások. Csak csatlakoztasd a 3,5 mm-es jack bementű audioeszközödhöz, és csatlakoztasd bluetooth-on keresztül okostelefonodhoz vagy táblagépedhez, és máris élvezheted a vezeték nélküli zenehallgatást.

AUX bluetooth adapter
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

A miniatűr kialakítás és az univerzális felhasználás miatt ez a Bluetooth adapter nagyszerű kiegészítője a mindennapi autózásnak. A Streaming Top Sound technológiának köszönhetően a vevőegység optimalizálja a hangátvitelt, így javítja a zenei reprodukció minőségét. Az Audio Quality Lab® (AQL) tanúsítvánnyal rendelkező Cellularline termékcsalád modern dizájnt, minőségi kivitelezést és hangzást kínál a legjobb zenehallgatási élmény érdekében.

USB bluetooth adapterek

Bluetooth adapter vásárlási útmutató 

Egy bluetooth adapterrel könnyen fenntarthatod a kapcsolatot az összes olyan eszközöddel, amelyek nem rendelkeznek beépített vezeték nélküli technológiával. A megfelelő kiválasztásához viszont vannak bizonyos információk, amiket tudni érdemes. Ezért hoztuk létre ezt az útmutatót, amiben összefoglaljuk a legjobb bluetooth adapter megvásárlásához szükséges információkat.

Funkcionalitás

A csatlakozási igényeidtől függően választhatsz egy egyszerű Bluetooth USB-adaptert, amelyet csatlakoztathatsz a számítógépedhez, abban az esetben ha nem rendelkezel ezzel a rendszerrel integráltan. Így szinkronizálni tudod a tabletteddel vagy az okostelefonoddal, hogy videókat, fényképeket vagy dokumentumokat továbbíthass ezen eszközök között.

Vagy akár vásárolhatsz egy fejlettebb, kettős adaptert, amely vevőként és adóként is működik, és lehetővé teszi, hogy Bluetooth-kapcsolatot biztosíts olyan készülékekkel, amelyek nem rendelkeznek vele, például a TV. Így kedvenc műsorodat vezeték nélküli fejhallgatón hallgathatod, vagy szinkronizálhatod autód audiorendszerét, hogy lejátszási listátad mobiltelefonodról játszhasd le.

A bluetooth adapterek összehasonlításakor ezt az elvet figyelembe véve választhatod ki azt, amelyik megfelel a te csatlakozási igényeidnek.

Kialakítás

Az adapterek kialakítása a funkciójuknak megfelelően változik. Azaz a számítógépes adapterek aprók és észrevehetetlenek, míg a kettős adapterek nagyobbak, és modern, korszerű kialakításukkal tűnnek ki. Így illeszkednek az elektronikus eszközökhöz esztétikailag is. 

Többféle modell közül választhatod ki az ízlésednek és igényeidnek megfelelőt, amelyek közül a kocka vagy ovális típusok nagyon modernek és elegánsnak. Legtöbbjük fényes fekete vagy matt színben kapható, színes fényes részletekkel.

Ár

Minden fogyasztó számára, akár szakértő, akár nem, az árfaktor meghatározó tényező, és a sok lehetőség megtekintése után normális, hogy az első dolog, amit megnéz, hogy mennyibe kerül. És amikor részletes összehasonlítást végzel, látni fogod, hogy az árak és a formatervezési minták is sokfélék.

Minden költségvetésre van valami. Nyilvánvaló, hogy a költségek közvetlenül attól függnek, hogy ez egy egyszerű számítógépes adapter, vagy vevőként és adóként is működik. Azt javasoljuk, hogy amellett, hogy olcsó-e vagy sem, ellenőrizd a márka hírnevét is ugyanis néha sokkal jobb, ha márkás terméket vásárolsz, és egy kicsit többet fizetsz. Így nyugodt lehetsz, hogy minőségi berendezést kapsz, amely kiállja a használatot, nem úgy mint a legolcsóbb termékek, amik gyakran vásárlás után hamarosan a szemétben végzik.

Az akkumulátor élettartama

Ha úgy döntesz, hogy bluetooth adaptert vásárolsz az audiorendszered bővítése vagy az eszközeiddel való streaming céljából, akkor meg kell győződöd arról, hogy hosszú élettartamú akkumulátorral rendelkezik az eszközöd, és gyorsan töltődik, hisz a bluetooth kapcsolat elég energia igényes.

A piacon vannak kiváló minőségű, nagy teljesítményű adapterek, amelyek akkumulátora akár 10 órányi folyamatos használatot is kibír, és gyors feltöltési sebességgel rendelkezik. Vannak olyanok is, amelyek kevesebb mint 8-6 órát bírnak. Mielőtt választasz, gondolkozz el azon, hogy hogyan fogod használni, és mekkora üzemidőre van szükséged, mert nyilvánvaló, hogy az ilyen típusú specifikációk hatással vannak a készülék végső árára.

Az egyszerű adapterek esetében nincs szükségük más hálózati áramra, mint amit közvetlenül a számítógéptől kapnak. Ezért, ha úgy döntesz, hogy ilyen típusú adaptert vásárolsz, ügyelj arra, hogy a készülék minimális energiafogyasztása ne befolyásolja a készülék akkumulátorának fogyasztását.

Csatlakoztathatóság és hatótávolság

Ami a hatótávolságot illeti, ez márkától és modelltől függően változik. Találhatsz olyan adaptereket, amelyek 10 m-es hatótávolságon belül hatékonyan működnek, ami elegendő távolság a vezeték nélküli egér vagy headset, valamint a játékkonzol távirányítójának használatához. A Bluetooth technológia fejlődésével a 3.0-nál magasabb verziójú adapter vásárlását javasoljuk, amely gyorsabb adatátviteli sebességet, valamint jobb hanghűséget és hangminőséget biztosít.

A magasabb interfésszel rendelkezők nagyobb kapcsolati stabilitást és jelentős energiamegtakarítást biztosítanak. Továbbá, mielőtt döntenél a piacon kapható legjobb bluetooth adapter mellett, ellenőrizd, hogy könnyen használható-e, és hogy a párosítási sebesség elég gyors-e ahhoz, hogy párosodjon az eszközökkel, és kellemes kapcsolati élményt nyújtson. 

Hogyan kell használni a bluetooth adaptert

Ahhoz, hogy MP3 zenét játszhass le egy olyan eszközön, ami erre nem képes, nincs szükséged USB-portra. Egy ilyen adapterrel össezkötheted régi hi-fidet telefonoddal, így azt játszhat le, amit csak akarsz. Ha már vásároltál egy ilyen eszközt, de nem tudod, hogyan kell használni, ez az útmutató segít neked, hogy helyesen járj el, így gond nélkül lejátszhatod kedvenc fájljaidat egy analóg hifin.

Ellenőrizd a bluetooth adapter csatlakoztathatóságát

Az adapter modelljétől függően érdemes ellenőrizni a készülék csatlakozóit. Sok modell tartalmaz RCA, 3,5 mm-es segédkábel-csatlakozókat, USB-t, ha modernebb berendezésekről van szó, és még sok mást is. Így megtudhatod, mennyire sokoldalú az adaptered, és milyen audioeszközökkel párosíthatod Bluetooth-on keresztül.  

Csatlakoztasd a bluetooth adaptert a kívánt berendezéshez

A bluetooth adapter csatlakoztathatóságától függően bármilyen audioberendezést, hangszórót, fejhallgatót és egyéb digitális rendszereket, például számítógépeket, táblagépeket, laptopokat, mobiltelefonokat és egyéb digitális rendszereket csatlakoztathatsz.

Bármilyen analóg audioberendezés csatlakoztatása esetén (RCA)

Keresd meg a bluetooth adapter RCA-kapcsolatát, amely két csatlakozóból áll, egy fehérből és egy pirosból, és csatlakoztassa a sztereóból származó RCA-kábeleket a bluetooth adapter RCA-kapcsolataihoz. Válaszd ki a sztereórendszer RCA funkcióját.

MP3-lejátszó vagy fejhallgató csatlakoztatása esetén

Keresd meg a bluetooth adaptereden az AUX névvel azonosított csatlakozót, amely egy 3,5 mm-es jack dugós kábelcsatlakozó.

INsert  ilyet ide

USB-s digitális eszköz csatlakoztatása esetén

Keresd meg a bluetooth adapter USB-csatlakozóját, és csatlakoztasd azt egy USB-kábelen keresztül bármely olyan eszközhöz, amely ezt támogatja. Ezután csatlakoztasd az USB-kábel másik végét a párosítani kívánt eszközhöz. Számos olyan bluetooth adapter modell létezik, amely lehetővé teszi többféle eszköz egyidejű párosítását.

A bluetooth adapterhez csatlakoztatott eszköz párosítása

Ha például mobiltelefonodról zenét szeretnél hallgatni a kívánt hifin, akkor párosítani kell a hifit. Ehhez be kell kapcsolnia a bluetooth adaptert, a hangrendszert és a mobiltelefont. Ezután aktiválni kell a Bluetooth funkciót, meg kell keresni az új készüléket, és párosítani kell az újonnan csatlakoztatott audiorendszerrel. Egyes modelleknél előfordulhat, hogy a rendszer jelszót kér. Mindenképp érdemes elolvasni a használati utasítást, de ne aggódj, nem egy ördöngős feladat. 

A kívánt zenei fájl lejátszása

Válaszd ki a párosított készüléken lejátszani kívánt MP3-fájlt a mobiltelefonodról, és működtesd azt a mobiltelefonodról az általad választott zenei alkalmazáson keresztül. Ez a fájl ezután lejátszásra kerül a hangrendszeren. Végezd el a szükséges hangerő- és hangbeállításokat, és már élvezheted is a zenét.

Abban az esetben, ha fejhallgatót használsz a hívások fogadásához

Párosíthatod az autórádiót, hogy a mobiltelefonodról származó zenét az autórádión hallgathasd. Ha hívást fogadsz, válaszolhatsz a hívásra, és hallgathatod a beszélgetést az autórádión.

A legnépszerűbb márkák

A bluetooth adapter egy olyan kis berendezés, amely bármely számítógép USB-portjába illeszthető, és amelynek funkciója a különböző eszközök párosítása még akkor is, ha az egyik nem működik Bluetooth-technológiával. Ha helyesen szeretnéd kiválasztani ezt a terméket, fontos tudni, hogy ki a gyártó, ezért áttekintjük a felhasználók szerint a két legjobb márkát.

Kensington

Ezt a márkát 35 évvel ezelőtt hozták létre, és azóta folyamatosan fejlődik, a technológiai megoldások óriási választékát kínálva a felhasználók számára. Mára elérte azt a termékkatalógust, amely anélkül, hogy túl széles lenne, olyan modelleket kínál, amelyek magas szintű minőséget és modernizálást biztosítanak a funkciók és a szerkezet tekintetében.

A Kensingtonra jellemző, hogy olyan számítógépes és vezeték nélküli eszközöket kínál, mint például Bluetooth adapterek, töltők laptopokhoz, táblagépekhez és mobiltelefonokhoz, kiegészítők, fejhallgatók, videó adapterek, USB meghajtók, vezeték nélküli kártyák, többek között, mindig arra törekedve, hogy a digitális környezetben végzett feladatokhoz mindig a megfelelő eszköz álljon rendelkezésre.

A márka a pozicionálás érdekében különböző célokra összpontosított, amelyeknek tulajdonítja a siker receptjét. Termékeiket mérnöki stratégiákkal úgy alakítják ki, hogy a lehető legmagasabb szintű kompatibilitást érjék el más eszközökkel. Másrészt fejlett ipari szinttel rendelkeznek annak érdekében, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsák, minden egyes termék minőségét különböző teszteken keresztül mérik, magas szintű ügyfélszolgálatot nyújtanak, és minden terméket a legbiztonságosabb módon csomagolnak a szállítás során.

Logitech

Logitech egy svájci-amerikai számítástechnikai hardver- és szoftvercég, amelyet széles körben elismernek a számítógépes perifériák és kiegészítők vezető szolgáltatójaként a világon. A cég széles körű termékkínálattal rendelkezik, beleértve a billentyűzeteket, egerek, webkamerákat, hangfalakat, fejhallgatókat, játékvezérlőket, okos otthoni eszközöket és még sok más terméket.

A Logitech termékek magas minőséget, megbízhatóságot és innovatív tervezést kínálnak, amelyeket a fogyasztók és az üzleti felhasználók egyaránt nagyra értékelnek. A Logitech vállalat egyik célkitűzése a környezetbarát és fenntartható megoldások keresése, amelyekkel az ügyfelek még hatékonyabban tudnak dolgozni és szórakozni.

TP-Link

A TP-Link egy világszerte ismert vezeték nélküli hálózati eszközöket gyártó márkaneve. A vállalat 1996-ban alakult Kínában, és azóta folyamatosan bővült, az általuk kínált termékek száma és típusa széleskörű. A TP-Link célja, hogy megbízható és innovatív hálózati megoldásokat nyújtson a felhasználók számára.

A TP-Link termékek között szerepelnek vezeték nélküli routerek, switchek, adapterek, hubok, IP-kamerák, valamint kábel- és DSL-modemek. A vezeték nélküli routerek széles választéka áll rendelkezésre, amelyek eltérő árakon és funkciókon alapulnak. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a termékeinek biztonságára, így számos biztonsági funkcióval van ellátva, például tűzfalakkal és VPN-kapcsolatokkal.

Termékeik rendkívül könnyen beállíthatóak és használhatóak. A vállalat gyakran frissíti a firmware-jét, hogy javítsa a termékeinek teljesítményét és javítsa azok biztonságát. Az okos otthonok iránt érdeklődőknek a TP-Link további termékeket kínál, például okos konnektorokat és okos lámpákat.

A TP-Link termékeinek előnyei közé tartozik a megbízhatóság és az ár-érték arány. A vállalat a termékeinek minőségét és megbízhatóságát bizonyító nagyon jó visszajelzéseket kapott a felhasználóktól és az iparági szakértőktől. Emellett a TP-Link termékei általában kedvező áron kaphatóak, ami megfizethetőbbé teszi azokat az átlagos felhasználók számára.

Ami még érdekelhet:

Legjobb kültéri kamerák

Telefon időseknek

Legjobb bluetooth hangszóró