Skip to content

Jégkocka készítő tesztek

Valószínű, hogy sokan még nem gondoltatok arra, hogy milyen jól jönne egy jégkocka készítő az otthonotokban. Mások talán igen, de nem vettek, mert nem tartják hasznos terméknek. Az igazság az, hogy egy ilyen készülék -az otthoni hordozható modellekről beszélünk- jó alternatíva. Az ok? Biztosítja, hogy mindig legyen jég, és ne függjünk az üzletekben és kereskedelmi felületeken árult zacskóktól.

Működése nem különösebben bonyolult, és néhány perc alatt a jégkockák készen állnak a fogyasztásra, vagy a fagyasztóban való tárolásra, ha máskor szeretnénk felhasználni őket. Van azonban egy fontos árnyalat, amit figyelembe kell venni. Méretük és alakjuk nem olyan, mint az általunk megszokott jégkockáké: golyóra hasonlítanak, ezért kisebbek, bár lehetőségünk van különböző méretek között választani.

A legjobb jégkocka készítő gépek

Gorenje IMC1200B

A Gorenje IMC1200B készüléket otthoni vagy kisebb irodai használatra ajánlják. A készülék 12 kg jég előállítására képes 24 óra alatt, így elegendő mennyiségű jég állítható elő a szükségleteknek megfelelően. A gép 1,2 kg jég tárolására képes, így elegendő helyet biztosít a kész jég tárolására is.

A Gorenje IMC1200B jégkocka készítő gép energiatakarékos, mivel A+ energiaosztályba tartozik, és 0,45 kWh energiát használ az előállított jégkockák kilogramjának elkészítéséhez. A gép kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, amely hosszú élettartamot biztosít és könnyen tisztítható.

Gorenje jégkocka készítő
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

A Gorenje IMC1200B jégkocka készítő gép könnyen használható, és egy digitális kijelzővel rendelkezik, amely megmutatja az aktuális hőmérsékletet és az előállított jégkockák mennyiségét. A gépnek van egy beépített vízszintjelzője is, amely figyelmeztet, ha a vízszint túl alacsony, és fel kell tölteni a tartályt.

Összességében a Gorenje IMC1200B egy kiváló minőségű és megbízható jégkocka készítő gép, amely alkalmas otthoni vagy kisebb irodai használatra. Könnyen kezelhető és karbantartható, energiatakarékos, és elegendő mennyiségű jégkockát tud előállítani a szükségleteknek megfelelően.

Előnyei:

 • Könnyen kezelhető: Az IMC1200B kényelmes és egyszerű használata miatt ideális választás otthoni felhasználásra.
 • Gyors előállítás: A készülék gyorsan és hatékonyan előállítja a jégkockákat, így nem kell sokáig várni, amíg elég jégkocka áll rendelkezésre.
 • Különböző méretű jégkockák: Az IMC1200B lehetővé teszi a jégkocka méretének kiválasztását, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő méretet.

Hátrányai:

 • Méret: Az IMC1200B készülék elég nagy, ezért lehet, hogy nehéz megtalálni a megfelelő helyet a konyhában vagy más helyen az otthonban.

Siguro Ice Touch IM210

A Siguro Ice Touch IM210 egy modern és stílusos jégkocka készítő gép, amelyet az olasz Siguro cég gyárt. A készülék fő funkciója, hogy jégkockákat állítson elő különböző italokhoz, mint például a koktélokhoz és az üdítőkhöz.

A Siguro Ice Touch IM210 egy kis méretű jégkocka készítő gép, amely ideális kisebb helyekre, például az otthoni konyhapultra vagy az irodai asztalra. A készülék nagyon gyorsan képes előállítani a jégkockákat, mindössze 7-9 perc alatt, és 10-12 kg jég előállítására képes 24 óra alatt.

Siguro jégkocka készítő
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

A Siguro Ice Touch IM210 készülék modern kivitelezéssel rendelkezik, és egy intuitív érintőképernyős vezérlőfelületet használ, amely könnyen használható. A készüléknek van egy beépített vízszintjelzője is, amely figyelmeztet, ha a vízszint túl alacsony, és fel kell tölteni a tartályt.

Ezen kívül, a Siguro Ice Touch IM210 jégkocka készítő gép energiatakarékos, mivel A+ energiaosztályba tartozik, és csak 0,06 kWh energiát használ az előállított jégkockák kilogramjának elkészítéséhez. Ez azt jelenti, hogy nem csak környezetbarát, de segít is megtakarítani a villanyszámlán.

Összességében a Siguro Ice Touch IM210 egy nagyon modern és stílusos jégkocka készítő gép, amely nagyon gyorsan előállítja a jégkockákat és energiatakarékos is. Ideális választás lehet azoknak, akik egy modern és hatékony jégkocka készítőt keresnek otthonukba vagy kisebb irodájukba.

Előnyök:

 • Gyors és hatékony: A Siguro Ice Touch IM210 jégkocka készítő csak 7-9 perc alatt képes előállítani a jégkockákat, így nagyon hatékonyan tudsz jégkockákat készíteni, amikor csak szükséged van rájuk.
 • Könnyen kezelhető: Az érintőképernyős vezérlőfelület nagyon intuitív és könnyen kezelhető, így nem lesz nehéz a készüléket használni.
 • Kompakt méret: A Siguro Ice Touch IM210 jégkocka készítő kis mérete miatt könnyen elfér a konyhapulton vagy akár az irodai asztalon is.
 • Energiahatékony: A Siguro Ice Touch IM210 jégkocka készítő energiatakarékos, így segít a villanyszámla csökkentésében.
 • Stílusos megjelenés: A készülék modern és stílusos kialakítása nagyon vonzó lehet azok számára, akik a designra is odafigyelnek.

WPro ICM 101

A WPro ICM 101 egy otthoni jégkocka készítő gép, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen és gyorsan jégkockákat készítsenek. A gép körülbelül 10 perc alatt képes előállítani a jégkockákat, és egy adagban akár 12 darab jégkockát is képes készíteni.

A WPro ICM 101 jégkocka készítő 1,5 literes víztartállyal rendelkezik, amely elegendő vízmennyiséget tartalmaz ahhoz, hogy egyszerre több adag jégkockát is elő lehessen állítani. A készülék egyéb jellemzői közé tartozik az automatikus leállítás funkció, amely akkor működik, ha a víz elfogy, valamint a kivehető jégkocka tartály, amely könnyen tisztítható.

WPro ICM 101
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Előnyei:

 • Könnyű kezelhetőség: Az ICM 101 jégkocka készítőt egyszerű használni, és nem igényel különösebb karbantartást.
 • Kompakt kialakítás: A készülék nagyon kis helyet foglal el, így bármilyen konyhapulton vagy szekrényben elfér.
 • Két méretben készít jégkockát: Az ICM 101 két különböző méretű jégkockát is készít, ami lehetővé teszi, hogy igényeidnek megfelelően használd.
 • Energiahatékony: Az ICM 101 készülék energiatakarékos, és nem növeli a villanyszámládat.
 • Gyors: Az ICM 101 jégkocka készítő gyorsan elkészíti a jégkockákat, így nem kell sokáig várni, mielőtt használni tudod őket.
 • Ár: Rendkívül kedvező ár

Hátrányai:

 • Kis kapacitás: Az ICM 101 csak kisebb mennyiségű jégkockát tud előállítani, így nagyobb partikhoz vagy rendezvényekhez nem igazán ajánlott.
 • Kevésbé tartós: Az ICM 101 jégkocka készítő anyaga nem olyan erős, mint a nagyobb és drágább készülékeké, így nem annyira tartós.
 • Hangos: Az ICM 101 hangosabb, mint a nagyobb készülékek, ami zavaró lehet, ha a készülék működés közben van.

Klarstein On-The-Rocks 

A fogyasztók a Klarstein On The Rocks készüléket a piacon kapható legjobb jégkészítőnek minősítették. 

A 43,5×37,5×31,4 cm méretű és 9,3 kilogramm súlyú Klarstein jégkészítő 2,1 literes víztartállyal rendelkezik. Amint megtöltjük, a 0,6 literes tartályba 6-12 perc után elkezdenek hullani a jégkockák. 

Ezt a készüléket nagyon könnyű kezelni, mivel háttérvilágítású, LED-es fényekkel ellátott kezelőpanellel rendelkezik, így mindig egyértelműek a funkciók és az állapotkijelzők. Az átlátszó fedél megkönnyíti az elkészítendő jég mennyiségének kiszámítását. 

Klarstein On-The-Rocks 
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

A Klarstein On The Rocks jégkészítővel három különböző jégméret közül választhatsz, ezen felül naponta akár 10 kilogramm jeget is képes készíteni, amennyiben a tartály tele van vízzel. A műanyaggal bevont szivattyúrendszer antibakteriális anyagból készült, így nem lesz gondod a fertőzésekkel vagy a jég ízével. 

Teljesítménye 120 W, és automatikusan kikapcsol, ha a jégtartály megtelt, vagy a víztartály kiürült. Piros figyelmeztető jelzéssel is rendelkezik, ha kevés a víz, és villogó LED-del, ha a jégkockatartály megtelt. Tartalmaz egy jégkanalat is a jég tálalásához, valamint egy öntisztító programot, amikor a gépet tárolni szeretnéd.

Előnyei:

 • Gyors és hatékony: A Klarstein On-The-Rocks gyorsan és hatékonyan készít jégkockákat, amelyeket rövid időn belül használhatsz.
 • Nagy kapacitás: A gép nagy kapacitással rendelkezik, így akár 15 kg jégkockát is készíthetsz vele egyetlen nap alatt.
 • Könnyen használható: A gép egyszerűen kezelhető, és a készülék tetején lévő vezérlőpanelen könnyen beállíthatod a kívánt jégkocka méretét és mennyiségét.
 • Könnyen tisztítható: A Klarstein On-The-Rocks könnyen tisztítható, és a jégkockatartályat és a jégkockakészítő gépet is könnyen eltávolíthatod a tisztítás során.

Hátrányai:

 • Nagy méret: A gép nagy mérete miatt nem ideális kis konyhákban vagy szűk helyeken.
 • Hangos: A jégkockakészítő gépek általában hangosak, és a Klarstein On-The-Rocks sem kivétel.
 • Ár: Az On-The-Rocks ára magasabb lehet, mint más jégkockakészítők ára, így lehet, hogy nem megfizethető mindenki számára.

Útmutató jégkocka készítő vásárlásához

A jégkocka alakja

Gondolkodtál már azon, hogy milyen típusú jégre van szüksége? Ne feledd, hogy számos fajta, forma és méret létezik, nem csak a tipikus jégkockák vagy hengerek. Most már sokféle típus létezik, és mindegyik típus meghatározott dolgokra használható. Ebben az értelemben a gépet aszerint kell kiválasztanod, hogy milyen jeget szeretnél készíteni:

Kocka

Ez a legnépszerűbb és leggyakrabban használt fajta, különösen bárokban, éttermekben és gyorséttermekben. Ez az a tipikus kocka alakú forma, amellyel a jégre asszociálunk (nem véletlenül a nevéből is adódik), és valószínűleg azért, mert amellett, hogy minden felhasználásra alkalmas, lassan olvad és gyorsan hűl, így nagyon gyorsan előállítható.

A piacon kapható különböző gépek nagyon kis méretben, akár 6 grammos, de akár 240 grammos méretben is előállíthatják. Ez a tartomány nagymértékben függ a gép típusától, összetettségétől és minőségétől.

Henger

Ez a fajta jég általában egy nagy jégtömbből készül, amelyet lekaparnak, hogy ilyen puha lapokat készítsenek, amelyeket könnyen össze lehet nyomni és formázni, hogy egyfajta jégágyat készíthess. Ezért olyan gyakori, hogy a szupermarketek halas részlegén és más olyan területeken találkozhatunk velük, ahol szintén alacsony hőmérsékleten kell tartani az árut. Az orvosi iparban és a laboratóriumokban is használják őket.

A csaposok is gyakran használják őket italok és koktélok készítéséhez, mivel lágyabbak, így jobban felbonthatók és keverhetők keverőkkel. Ezáltal a pengék is kevésbé sérülnek és kevésbé terhelődnek, ami ideális, ha kis méretű turmixgépeket használunk.

Nugget vagy koktéljég

A reszelt jég tömörödik, hogy hengeres vagy szögletes formájú kis nuggetseket alkosson, amelyek például jégkrém vagy turmixok készítéséhez jól jönnek. És talán már láttál is ilyet, különösen, ha jártál már kórházban, mivel gyakran adják a betegeknek, hogy hidratáltak maradjanak.

Hasonlóképpen, mivel nagyon jól tudnak formálódni a felülethez, tökéletesek a végtagokra és más testrészekre jól illeszkedő borogatások készítéséhez.

Koktélokban is használják őket, például a híres Mojito elengedhetetlen nélküle.

Félhold

Egyik oldala lapos, a másik pedig ívelt, mintha egyfajta félholdat alkotna, és széles körben használják koktéloknál és italok felszolgálásánál, mivel az ívelt forma lehetővé teszi, hogy az ital lecsússzon a jégen a pohárba. A jég előállításának módja miatt ez is elég kemény jég, kevés ásványi anyaggal, így kevesebb időbe telik az olvadása.

Gömb

Lassan eléggé megfelelő alternatívájává válnak a nagy jégkockák hagyományos formájának, mivel ezek a gömbök nagyon lassan olvadnak, és elég gyorsan lehűlnek. Nagyon szilárd és ellenálló maggal rendelkeznek, ezért sokkal jobban megmaradnak.

Golyó

Gyorsabban készül, mint a hagyományos jégkocka, ezért általában puhább és könnyebben olvad vagy törik a turmixgépekben stb. Előállítása meglehetősen egyszerű, mivel egyszerűen fogjuk a göngyölt jeget, és egy kerek formába tömörítjük.

Gourmet stílus

Kialakításuknak köszönhetően nagyon kemény jeget eredményeznek, amely nagyon lassan olvad, és ezért hajlamos hosszú ideig kitartani. Hengeres alakjukról ismerhetők fel, meglehetősen kiemelkedő peremmel és egy kis mélyedéssel vagy bemélyedéssel az alján.

Henger, szív és csillag

Ezek speciális formák, amelyeket annak idején a japán Hoshizaki márka népszerűsített. Ezek a normálistól eltérő formájúak, így olyan bárokban vagy helyeken találkozhat velük, amelyek egy kicsit ki akarnak tűnni a konkurenciától, és valami mást vagy tematikusat kínálnak.

Slush jég

A Slush-jég nem közvetlenül a slush-ból készül, hanem kész jégkockákból indul ki, amelyeket egy jégzúzógépen keresztülvisznek, amely a kívánt állagúra őrli őket.

Pelyhesített jég

Ez a reszelt jég egyik változata, ezért sokan egyszerűen ugyanolyan típusnak tekintik őket. A lényeg az, hogy a leghidegebb jégként emelkedik ki, amely akár -12 ºC-os hőmérsékleten is kialakul. Ennek köszönhetően nagyon erős és vastag jég is, amely sokáig kitart, mielőtt elolvadna.

A jégkocka készítők típusai

A második lépés a jó választáshoz az, hogy tudd, milyen típusú jégkocka készítők kaphatók a piacon. Túl azon, hogy több vagy kevésbé drágák, jó, ha tisztában vagy az egyes típusok jellemzőivel, és tudod, hogyan válassz az otthonodban rendelkezésre álló helynek, az elkészítendő jég mennyiségének megfelelően, és még azt is, hogy szükséged van-e tárolásra a jég számára.

Nézzük meg a létező típusokat.

Beépíthető gépek

Ez a típus inkább a kis helyen, például a munkalap alatt vagy a munkalap tetején elhelyezett jégkocka készítőkhöz kapcsolódik. Ezért kisebb méretűek és kapacitásúak, mint más típusú gépek, és nem állítanak elő egyszerre nagy mennyiségű jeget.

Beépíthetőek, mivel már eleve tartalmaznak egy tárolórekeszt. Otthoni használatra a legjobb választás, bár mindig érdemes alaposan megvizsgálni a jégkészítés sebességét és a tárolókapacitást.

Moduláris gépek

Nagyobbak, mint a beépíthetőek, és ez a géptípus sokkal több jeget állít elő sokkal gyorsabban, hogy megfeleljen a rendszeresen nagy mennyiségű jeget igénylő vállalkozások, bárok, éttermek vagy akár szállodák igényeinek.

A tárolórekesz nem tartozék. Általában külön kell megvásárolni, és amellett, hogy nagy kapacitással rendelkezik, a jeget ténylegesen előállító rész alapjául is szolgál. Alakjuk miatt általában függőleges kivitelben készülnek, úgy, hogy felfelé foglalják el a helyet, és ne legyenek annyira útban az oldalukon, így a maradék rendelkezésre álló helyet másra használhatod.

A jégkocka készítő gépek mérete és kapacitása

Mielőtt bármilyen jégadagolót vásárolnál, mert olcsónak találta, vagy mert egyszerűen csak megtetszett egy adott modell, gondold át, mire van szükséged, mekkora hely áll rendelkezésedre, és hányan vannak otthon. Ezután dönthetsz olyan alapvető dolgokról, mint a méret és a kapacitás:

Méret

Az első dolog az, hogy valóban tudd, mekkora hely áll rendelkezésedre a gép elhelyezéséhez otthonodban. De ne csak szemmel, hanem fogj egy mérőszalagot, és pontosan mérd le, hogy a pult fölé vagy alá fér-e, vagy egy függőleges kialakítású modell jobban megfelel-e neked.

Sok esetben azt is meg kell néznie, hogy a gép átfér-e az épület ajtaján, a lépcsőn vagy a liftben, a folyosókon stb.

Kapacitás

A kapacitást illetően közvetlenül át kell gondolnod, hogy hány ember van otthon, és kik fogják fogyasztani a jeget, hogy legyen elképzelésed a ténylegesen szükséges kapacitásról. Ez arra az esetre vonatkozik, ha a gépet otthoni használatra tervezték, de ha vállalkozásodhoz keresel gépet, ne feledd, hogy egy bár igényei nem azonosak egy étterem vagy akár egy szupermarket igényeivel, amelynek laminált jégre van szüksége az élelmiszereket tartalmazó vitrinekhez.

Nos, ha vállalkozásához keresel gépet, és nincs szükséged túl nagy mennyiségre, akkor választhatsz egy beépíthető gépet is, de ha valami nagyobb léptékű vagy fogyasztású dologról van szó, akkor a legjobb, ha moduláris modelleket választasz.

A jégkocka készítő elhelyezése és telepítése

Miután tudod, hogy mennyi hely áll rendelkezésedre, és milyen méretekkel rendelkezik az új jégkészítő géped, néhány más dolgot is figyelembe kell vennie a helyszínnel kapcsolatban. Nem elég, hogy megfelel a kívánt méreteknek.

A légáramlás

Ezek a készülékek alapvetően olyanok, mint egy hűtőszekrény, hiszen pontosan hűtőgépek. Ezért a készülék oldalain és hátulján legalább 15 cm-es helyet kell biztosítanod, hogy a túlmelegedés elkerülése érdekében megfelelő szellőzést biztosíts.

Ezért a mérőszalaggal a vásárlás előtt mért méretekhez add hozzá ezt a 15 cm-t.

Szobahőmérséklet

A helyiség, ahol a jégkocka készítőt elhelyezed, szintén közvetlen hatással van a teljesítményére. Ha markáns változások vannak, akár a hőmérséklet emelkedik, akár csökken, az befolyásolhatja az általa előállított jég mennyiségét, valamint azt, hogy a már elkészített jég mennyi ideig marad jó állapotban a tárolórekeszben.

Az ideális mindig az, hogy a készüléket a lehető legstabilabb körülmények között tartsuk, kerüljük a hirtelen hőmérsékletváltozásokat, és természetesen kerüljük a közvetlen napfényt. Érdekes tény azonban, hogy nem szükséges a gépeket alacsony hőmérsékletű helyekre tenni abban a reményben, hogy ez felgyorsítja a folyamatot vagy jobb jeget eredményez, mivel ez nem így van. Egyszerűen csak arra kell törekedni, hogy állandó hőmérsékletet tartsunk fenn, hogy a gép alkalmazkodjon és stabilan működjön.

Telepítés és elhelyezés

Egy ilyen háztartási jégkocka készítő beszerelése nem túl bonyolult, de ha te nem vagy túl ügyes, és a modell, amelynek megvásárlása mellett döntött, moduláris típusú, vagy automatikus vízbe- és -kimenettel rendelkezik, célszerű szakember segítségét kérni a beszereléshez.

 Az ilyen típusú gépeknek szükségük van a lakás vízhálózatához való csatlakozásra, valamint megfelelő áramellátásra. Mindezt pedig a készülékhez közel 1 méteres körzetben kell elvégezni.

Egyébként, ha kézi vízfeltöltéssel és vízleeresztéssel rendelkező gépről van szó, akkor egyszerűen csak be kell helyezni a helyére, és máris használhatod. Ez nem túl bonyolult.

Hozzáférhetőség

Egy másik alapvető szempont, amelyet bármilyen jégkocka készítő telepítése előtt figyelembe kell venni, a hozzáférhetőség, vagyis az, hogy hogyan lehet hozzáférni, miután a gép befejezte a jégkészítést, és a tárolórekeszben van elhelyezve. Fontos, hogy könnyen elérhető legyen, hogy ne essen ki, vagy ne jelentsen kellemetlenséget minden alkalommal, amikor jégre van szükséged.

Arra is ügyelned kell, hogy a tárolórekesz megfelelő hőmérsékletű legyen, mivel a jég könnyen elolvad, ha a külső hőmérséklet magas. Ne feledd, hogy a külső hőmérséklet nem lehet sem túl magas, sem túl alacsony.

Végül egy másik tipp, hogy a jég tovább tartson: a jeget ne a kezeddel, hanem egy fém fogóval vedd ki a jégtartóból. Ez nem csak azért van így, mert nem higiénikus kézzel csinálni, hanem azért is, mert a kezünkkel gyorsabban olvad a jég.

Hűtőanyagok és energia

Minden gépnek más a kapacitása és a specifikációja, ezért a modellek között mindig lehetnek különbségek a felhasznált hűtőközegek, sőt még az elektromos csatlakozás típusában is.

Hűtőanyagok

Bár minden jégkocka készítő hűtőközegeket használ, a hűtőközegek különböző típusai léteznek, amelyek modellenként és minőségüktől, valamint a légkörre gyakorolt hatásuktól függően változhatnak. Az első használt hűtőközegek a CCF-ek voltak, amelyekről kiderült, hogy nagyon negatív hatással vannak az ózonrétegre, és amelyeket felváltottak a fluorozott szénhidrogének. Ez utóbbiak azonban szintén kisebb, de negatív hatással bírnak.

Ezért ezeket nagyrészt felváltották a fluorozott szénhidrogének, amelyek sokkal környezetbarátabbak, és nem termelnek annyi üvegházhatású gázt. A probléma az, hogy ezeknek a gépeknek a karbantartása kényesebb, mivel gyúlékony gázokról van szó, így folyamatos ellenőrzésre és gondozásra van szükségük.

Energia

Érdemes megjegyezni, hogy általában az ipari vagy moduláris modellek azok, amelyek valamilyen, a megszokottól eltérő elektromos csatlakozással rendelkeznek. Ezek a modellek néha egyfázisú vagy háromfázisú csatlakozókkal rendelkeznek, amelyekhez speciális, szakemberek által készített illesztések szükségesek.

Ha ügyes vagy, megpróbálkozhatsz vele, nem rendkívül bonyolult. A helyzet az, hogy trükkös, mert ha nem jól csinálod meg a csatlakozást, akkor a gép nem működik megfelelően, és végül tönkremehet, vagy a háztartási elektromos rendszerben lehet probléma vagy baleset.

Olyan tényezők, amelyeket szintén figyelembe kell vennie vásárlás előtt

Most, hogy már ismered ezeket a jégkocka készítőkkel kapcsolatos konkrétabb részleteket, itt az ideje, hogy azokról az egyéb szempontokról is beszéljünk, amelyek sokat számítanak egy jégkockakészítő vásárlásakor.

Ár

Nem titok, hogy mindenki mindig a legjobb ár-érték arányt keresi. Vagyis nem akarunk sok pénzt költeni, de azt sem szeretnénk, ha egy megfizethető, de használhatatlan gépet kapnánk.

Alapvetően az otthoni használatra tervezett modellek ára 30 000 ft és 80 000 ft között van, de akár 100 000 ft-ig is elmehet. Az igazság azonban az, hogy 30 és 80 000 ft közöttiek közötti tartományban lévők a legtöbb otthonban bőven elegendőek a használatra. Van egy budget modell is listánkon, ami 10 000 ft alatt van: WPro ISM 101.

Ezekkel valószínűleg elég jég lesz ahhoz, hogy megossz egy italt a partnerével, vagy akár arra az esetre is, ha meghívod néhány barátodat vacsorára otthonodba. Mindig ellenőrizd azonban a készülék kapacitását és azt, hogy egy-egy adag jégkocka mekkora mennyiséget tud készíteni.

Stílus

Manapság a legtöbb kapható jó minőségű jégkocka készítő általában elég menő dizájnnal rendelkezik rozsdamentes acél kivitelben, valamint fekete, fehér vagy szürke kivitelben.

Mindezek a lehetőségek eléggé szabványosak és könnyen elérhetők, de előfordulhat, hogy más színű, például piros vagy kék színű modellel is találkozunk, amelyek jól működnek a kicsit színesebb konyhákban.

Nem csak a színt, hanem a formát is figyelembe kell venned, mivel vannak nagyon szögletes formájú és éles sarkokkal rendelkező gépek, valamint olyanok, amelyek kerekebbek és kissé folyékonyabb kialakításúak. Az biztos, hogy mindenki számára van valami.

Egyszerűség

Mint minden más termék esetében, ha túl bonyolult a használata, akkor nem akarod majd annyiszor használni. Ezért a jégkészítő gépeknek könnyen használhatónak kell lenniük, és könnyen hozzáférhető lehetőségekkel kell rendelkezniük, mint például az időzítő beállítása, a jég típusának és méretének kiválasztása vagy a be- és kikapcsolás.

Az egyszerűség egyben könnyű tisztíthatóságot is jelent. Még ha azt is gondolod, hogy egyszerűen csak vizet használnak, és ezért nem koszolódnak, tévedsz. A víz mindig hordozhat ásványi anyagokat, például vízkő vagy valamilyen, a tisztítási és tisztítási folyamat során használt adalékanyagot. A helyzet az, hogy ez mindig maradványokat hagy a szűrőkben és a gépek egyéb részeiben, ezért időről időre meg kell tisztítanod őket, hogy a jég mindig tökéletes legyen.

Ezért fontos, hogy a gépnek legyenek olyan kivehető részei, amelyekhez könnyen hozzáférhetsz az alapos tisztításhoz.

Tartósság

Mindig igyekszünk meggyőződni arról, hogy jó minőségű, jó specifikációkkal rendelkező modellt vásárolunk, amelyről tudjuk, hogy hosszú ideig fog tartani. De mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a gép idő előtt tönkremegy egy hiba vagy gyártási hiba miatt. Ilyen esetekben mindig elengedhetetlen a megbízható garancia és a hivatalos műszaki szerviz.

Ennek ellenére minden jégkocka készítőnek, amelyik méltó arra, hogy bekerüljön az otthonodba, legalább 3 évig problémamentesen és komoly karbantartás nélkül kell működnie. Mindaddig, amíg körülbelül havonta egyszer tisztítod, nem lehet semmi problémája.

A víz újrahasznosítása

A múltban a legtöbb adagolónak elavult rendszere volt, ahol az olvadt jégvizet a tartályban hagyták, és ki kellett önteni, különben kockáztatta a gép károsodását. Ma már az új modellek újrahasznosítják azt, így könnyedén újrahasznosíthatod a víz liternyi mennyiségét, anélkül, hogy annyit kellene újratöltenie a gépet, vagy állandóan kiönteni az olvadt jégvizet.

Az a jó, hogy az új modellek többsége tartalmazza ezt a funkciót.

Vízfeltöltés

A moduláris gépeknél közvetlen csatlakozást biztosítanak a háztartási vízhálózathoz. A beépített és háztartási modellek túlnyomó többségében azonban kézzel kell pótolni a tiszta vagy szűrt vizet.

A jégkocka készítő működése

Egy jégkocka készítő egy olyan eszköz, amelynek célja, hogy fagyasztott vizet formáljon jégkockákká. Általában háztartási vagy kereskedelmi használatra készülnek, és sokféle típus létezik, de az alapvető működési elvük nagyjából azonos.

A jégkocka készítők általában tartályokból állnak, amelyekben a víz tárolható, valamint hűtőegységből, amely befagyassza a vizet. A legtöbb készülékben van egy kis huzalból vagy műanyagból készült kosár, amelyet a vízzel töltött tartályba helyeznek. A kosárba általában körülbelül 12-16 jégkocka fér el, bár ez változhat a készüléktől függően.

Amikor a készüléket bekapcsolják, a víz az általában alul elhelyezett tartályból a kosárba kerül. A hűtőegység fagyasztja a vizet, amíg az meg nem keményedik, majd a kosarat általában egy villanymotor mozgatja, hogy a kész jégkockák kiessenek belőle. Ezután a folyamat ismétlődik, és a készülék újabb jégkockákat készít.

A jégkocka készítők általában egyszerűen kezelhetők, és általában egy hőmérséklet-szabályozóval rendelkeznek, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a jégkockák nagyságát vagy mennyiségét beállítsa. Néhány készülék automatikus üzemmódban is működhet, amelyben a készülék automatikusan kikapcsol, amikor a kosár megtelt jégkockákkal, vagy amikor a vízszint túl alacsony.

Gyakran ismételt kérdések

1. A jégkocka készítők leállnak, ha megteltek?

Igen, a legtöbb jelenlegi modell, legyen az a legolcsóbb vagy akár a csúcsmodell, rendelkezik valamilyen automatikus leállító rendszerrel. Az olcsóbb modellek esetében ez a rendszer egyfajta kábel, amely a jéghez ér, és amikor az eléri a tetejét, a kábel aktivál egy érzékelőt, amely kikapcsolja a gépet, és leállítja a jég előállítását.

2. Szükségük van valamilyen lefolyóra?

A legtöbb modellnek, amelyet a munkalap alá telepítenek, szüksége van valamilyen lefolyóra, ahogyan a nagy moduláris gépeknek is. Érdemes megjegyezni, hogy a fejlettebb és drágább modellek képesek a jeget fagyasztva tartani és megakadályozni, hogy megolvadjon, így ezeknek nincs szükségük semmiféle lefolyóra.

A normál beépített modelleknél kézzel kell a vizet leengedni.

3. Mekkora legyen egy jégkocka készítő?

Az éttermek jellemzően körülbelül 700 gramm jég fogyasztásával terveznek vendégenként, míg a bárok vagy más, margaritákat és egyéb koktélokat felszolgáló helyek körülbelül 1,5 kg-os fogyasztással terveznek vendégenként. Ez kétszer ennyi.

Otthoni felhasználás esetén könnyen gondolkodhatunk legfeljebb 700 grammban.

4. A jégkocka készítők szivárogtatják a vizet?

Egy jégkocka készítő gép nem szivároghat, de idővel és különböző okok miatt előfordulhat vízszivárgás. Ezekben az esetekben meg kell nézni a gépet, szét kell szerelni a kivehető részeket, és ellenőrizni kell minden olyan alkatrészt vagy tartályt, amely esetleg túlcsordul és szivárog. Ha nem találsz semmi hibát, jobb, ha felveszed a kapcsolatot a műszaki szervizzel.

5. Sok áramot használnak?

Az igazság az, hogy jelentős kiadást generálhatnak, különösen, ha minden nap használod őket. A legmodernebb modellek azonban általában nagyon energiatakarékosak, és kevesebbet fogyasztanak, mint a korábbiak. Így továbbra is élvezheted őket, és elfelejtheted az idegesítő jégkockatartókat.

6. Mennyi ideig tart egy jégkocka készítőnek jeget készíteni?

A jégkocka készítőknek van egy úgynevezett termelési ciklusa. A jó minőségű modellek másfél óránként körülbelül 10 kockát állítanak elő, ez körülbelül 130 kockát jelent naponta. Természetesen ez a jégtartálytól és a gép pontos ciklusidejétől függően változik.

Ami még érdekelhet:

A legjobb sörcsapok

Iskolatáska elsősöknek

A legjobb mennyezeti ventillátorok