Skip to content

Szkennerek – a legjobbak – 2023

A szkennerek az informatika világában alapvető eszközök, amelyek lehetővé teszik a dokumentumok, fényképek és más fizikai anyagok digitalizálását. Ezek a készülékek az otthoni és irodai környezetben egyaránt elengedhetetlenek lettek a papíralapú dokumentumok hatékony digitalizálásához és kezeléséhez. A modern szkennertechnológia rohamos fejlődése új lehetőségeket teremtett azok számára, akiknek szükségük van a gyors, magas felbontású szkennelésre.

Epson Perfection V600 Photo

Az Epson Perfection V600 Photo egy asztali színes szkenner, amely 6 400 DPI felbontással és fejlett DIGITAL ICE technológiával rendelkezik. Gyors és hatékony módon szkenneli be a nyomtatott anyagokat, a negatívokat és a diákat is. A szkenner kényelmesen használható filmtartóval, amellyel bármilyen formátumú filmet beszkennelhetsz, beleértve a 30 mm-es filmtekercseket és a panorámafilmeket is. Emellett a változtatható méretű előnézeti ablak segítségével minden képrészletet megtekinthetsz.

Epson scanner
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Az Epson Perfection Photo V600 nyomtató további jellemzői közé tartozik az Epson ReadyScan LED technológia, amely lehetővé teszi az azonnali szkennelést bemelegedés nélkül. A DIGITAL ICE technológia segít eltávolítani a port és karcmentesíteni a fotókat és filmeket. Az Epson Matrix CCD technológia minden részletet rögzít, és a változtatható mérettel rendelkező előnézeti ablak kényelmesen megtekinthető. Ezenkívül lehetőség van többoldalas PDF dokumentumok beszkennelésére a szövegekben történő kereséshez.

A szkenner műszaki adatai a következők: tömeg: 4 kg, dokumentum maximális mérete: A4, síkágyas szkenner felbontása: 6400 x 9600 DPI, kapcsolat: USB. A szkenner típusa asztali és lapos, a színmélység 48 bit.

Az Epson Perfection V600 Photo egy kiváló választás, ha magas felbontású szkenneléseket és sokoldalú funkciókat keresel, ideértve a filmek és diákok digitalizálását is.

Canon ImageFORMULA P-208 II

A Canon ImageFORMULA P-208 II egy könnyen hordozható szkenner, amely rendkívül kompakt méretének és alacsony tömegének köszönhetően ideális megoldás otthoni és irodai használatra. Ez a szkenner nemcsak A4-es formátumot képes szkennelni, hanem igazolványokat és dombornyomott kártyákat is. A korábbi modellhez képest továbbfejlesztett felhasználói felülettel rendelkezik, amely segít az intuitív szkennelési folyamat során.

Canon szkenner
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Néhány fontos jellemzője:

 • 10 lapos lapadagoló (ADF)
 • Kétoldalas beolvasási sebesség: 16 kép/perc
 • A4-es fotók és dombornyomott kártyák szkennelése
 • Egyszerű csatlakozás és használat
 • Kompatibilis mind Mac, mind Windows rendszerekkel

Az integrált CaptureOnTouch szoftver lehetővé teszi a szkennelő gyors használatba vételét, anélkül, hogy külön driver vagy alkalmazás telepítése lenne szükséges. Ez a szoftver automatikusan felismeri a lapméretet, korrigálja a ferde szkennelési hibákat, és automatikusan felismeri a szöveget és a színeket. Ezáltal a szkennelési folyamat rendkívül egyszerűvé válik, és más számítógépeken is könnyen használható anélkül, hogy bonyolult beállításokat kellene végezni.

A mobil használatot segítő funkciók közé tartozik az e-mailbe vagy az Asztalra való szkennelés egy érintéssel, valamint a BizCard Reader applikáció, amely lehetővé teszi névjegyek szkennelését és importálását a kontaktfájlba. A szkenner támogatja az általánosan elterjedt USB 2.0 portot, ami egyszerű adatátvitelt és töltést tesz lehetővé, így teljesen mobilis marad.

Amennyiben azt szeretnéd, hogy bárhol szkennelhess, a Canon ImageFORMULA P-208 II-t kombinálhatod a választható WiFi WU10 egységgel és akkumulátorral. Így vezeték nélkül szkennelhetsz dokumentumokat okostelefonodra, tabletedre vagy asztali számítógépedre, és megoszthatod a szkennert egy felhasználói csoport tagjaival is hálózati szerver vagy otthoni csoport segítségével.

A szkanner műszaki adatai a következők: szkenner felbontása 600 x 600 DPI, színmélység 24 bit, szkennelési sebesség 8 oldal per perc, csatlakozás USB, dokumentum maximális mérete A4. A szkanner szélessége 31,25 cm, mélysége 5,65 cm, magassága 4 cm, és súlya mindössze 0,6 kg.

Canon CanoScan LiDE 400

A Canon CanoScan LiDE 400 egy kompakt és stílusos szkenner, amely kiváló minőségű szkennelést tesz lehetővé otthoni felhasználók számára, különösen a legújabb USB-C számítógépek és laptopok tulajdonosai számára. Ez a szkenner 4800 x 480 dpi-es nagy felbontást kínál egy kompakt képérzékelővel (CIS), és belső színmélysége 48 bit, amely éles szövegfelvételt és tiszta, részletgazdag fényképeket biztosít.

CanonSlide
TERMÉK MEGTEKINTÉSE

Néhány fontos jellemzője:

 • Rendkívül gyors szkennelés: Az A4-es dokumentumok 300 dpi-nél való szkennelése mindössze 8 másodpercet vesz igénybe.
 • Egyszerű megosztás: A szkennelt dokumentumokat könnyen elküldheti OneDrive, GoogleDrive, Dropbox vagy Pixma Cloud linkekre, és aztán a Canon nyomtatójával telefonról vagy tabletről is kinyomtathatja.

A CanoScan LiDE 400 rendkívül helytakarékos, és elegáns megjelenéssel büszkélkedik. Az ultrakompakt designnak köszönhetően nem foglal sok helyet az asztalon, és elhelyezhető álló vagy fekvő helyzetben is. Az integrált, Z-alakú fedél még tovább növeli a kényelmet.

Az egyszerű kezelhetőség érdekében a CanoScan LiDE 400 rendelkezik előre beállított gombokkal, amelyek segítségével könnyedén vezérelhető. Az automatikus szkennelés módban felismeri az eredeti dokumentumot, és optimalizálja a beállításokat az eredeti irat típusa alapján. Továbbá könnyen létrehozhat többoldalas PDF fájlokat is.

A szkanner műszaki adatai a következők: szkenner felbontása 4800 x 4800 DPI, színmélység 48 bit, szkennelési sebesség 7,5 oldal per perc, csatlakozás USB, dokumentum maximális mérete A4. A szkanner szélessége 36,7 cm, mélysége 25 cm, magassága 4,2 cm, és súlya mindössze 1,5 kg.

A Szkennerek Vásárlásának Útmutatója: Hogyan Válasszuk ki a Megfelelő Szkennert?

Szkennerek olyan eszközök, amelyek segítségével digitalizálhatjuk papíralapú dokumentumokat, fényképeket és egyéb nyomtatott anyagokat. Legyen szó otthoni irodáról, iskolai projektekről vagy vállalkozásokról, egy jó minőségű szkanner segíthet hatékonyabban kezelni az információkat és megkönnyítheti a dokumentumok megosztását és tárolását. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mik a fontos tényezők, amiket figyelembe kell venni, amikor szkennert vásárolunk.

1. Szkennertípusok

Szkennerek különböző típusokban érhetők el, és az igényeinknek megfelelő típust kell választanunk. A következők a legelterjedtebb típusok:

 • Laposágyas szkennerek: Ideálisak könyvek, fényképek és egyedi méretű dokumentumok szkennelésére. A laposágyas szkennereknek magas a felbontása, de lassabbak lehetnek nagyobb mennyiségű dokumentum szkennelésekor.
 • Automatikus lapadagolós szkennerek: Ezek a szkennerek kifejezetten sokoldalúak, gyorsak és hatékonyak dokumentumok sorozatos szkennelésére. Ideálisak az irodai környezetekbe és a nagy mennyiségű papírmunka kezelésére.
 • Hordozható szkennerek: Kompakt és könnyű szkennerek, amelyek ideálisak útközbeni használatra vagy olyan helyeken, ahol nincs hozzáférés hagyományos szkennerekhez.

2. Felbontás

A felbontás a szkennelt kép minőségét határozza meg. Általában DPI (dot per inch) mértékegységben mérik. Minél magasabb a DPI, annál részletesebben és élesebben fog kinézni a szkennelt dokumentum. Általában a 300 DPI felbontás elegendő a legtöbb szkennelési feladathoz, de ha nagyobb méretű vagy magasabb minőségű szkenneléseket szeretnénk, akkor érdemes olyan szkennert választani, amely képes magasabb DPI-beállításokra.

3. Képformátumok és Fájlméretek

A legtöbb szkanner lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző képformátumokat (pl. JPEG, TIFF, PDF) válasszanak a szkennelt dokumentumok számára. Gondoskodjunk róla, hogy a kiválasztott szkenner támogatja azokat a formátumokat, amelyekre szükségünk van. Emellett fontos megfontolni a fájlméreteket is, különösen, ha nagy mennyiségű dokumentumot tervezünk digitalizálni.

4. Csatlakozók és Kompatibilitás

Győződjünk meg róla, hogy a választott szkenner kompatibilis a számítógépünkkel vagy más eszközeinkkel. A legtöbb szkanner USB-porton keresztül csatlakozik a számítógéphez, de vannak vezeték nélküli opciók is. Tekintettel arra, hogy milyen operációs rendszert használunk (pl. Windows, macOS), ellenőrizzük, hogy a szkanner támogatja-e azt a platformot.

5. Szkennelési Sebesség

Ha sok dokumentumot kell gyorsan digitalizálni, fontos a szkennelési sebesség. Az automatikus lapadagolós szkennerek általában gyorsabbak a laposágyas szkennerekhez képest, de ennek ára is lehet.

6. Szoftverek és Funkciók

Néhány szkannerhez különféle szoftverek és extra funkciók járnak, mint például szövegfelismerés (OCR), dokumentumkezelési szoftverek vagy automatikus képszabályozás. Ezek a funkciók jelentősen javíthatják a digitalizálási folyamat hatékonyságát.

7. Ár és Garancia

Ne feledkezzünk meg az árról és a garanciáról sem. Használjuk ki az online véleményeket és összehasonlító oldalakat, hogy megtaláljuk az adott modellhez legjobban illeszkedő árat és garanciát.

8. Környezetbarát Szkenner

Ha környezettudatosan szeretnénk választani, keressünk olyan szkennert, amely energiahatékony, és használt anyagokból készült.

A szkanner vásárlása előtt alaposan gondolkozzunk el az igényeinken és a felhasználási módunkon. Egy jó minőségű szkanner hosszú távú befektetés lehet, amely megkönnyíti a dokumentumok kezelését és a digitalizálás folyamatát. Ne feledkezzünk meg a személyes preferenciáinkról és azokról a speciális funkciókról, amelyek a munkánkat hatékonyabbá tehetik.

Válasszuk ki a szkennert gondosan, hogy a legjobb eredményeket érhessük el, és élvezhessük a digitalizálás előnyeit!

Gyártók

Az Epson és a Canon két elismert és jól ismert gyártó a szkenneriparban, amelyek kiváló minőségű szkennertermékeket kínálnak a felhasználók számára. Mindkét vállalat hosszú múltra tekint vissza, és elkötelezett a kiválóság és az innováció mellett. Az alábbiakban részletesebben ismertetjük mindkét gyártó szkennertermékeivel és hozzáállásával kapcsolatos kulcsfontosságú jellemzőket:

Epson

 1. Magas Felbontás és Professzionális Minőség: Az Epson szkennertermékei híresek a magas felbontásukról és a professzionális minőségükről. Széles skálán találhatók meg a felbontások, így a felhasználók számára lehetőségük van választani a szükséges felbontásnak megfelelően.
 2. Kiváló Szkenner Technológiák: Az Epson szkennerek számos fejlett technológiával rendelkeznek, például az Epson ReadyScan LED technológiával, amely azonnali szkennelést biztosít bemelegedés nélkül. Emellett a DIGITAL ICE technológia segít a por és karcok eltávolításában a szkennelt képekről és filmekről.
 3. Sokoldalú Funkciók: Az Epson szkennertermékei sokoldalúak és alkalmasak különféle feladatokra, beleértve a filmek és diák digitalizálását is. Támogatják a többoldalas szkennelést és lehetőséget biztosítanak a szöveges keresésre a PDF dokumentumokban.
 4. Felhasználóbarát Kezelőfelület: Az Epson szkennertermékeket felhasználóbarát kezelőfelület jellemzi, amely lehetővé teszi az egyszerű használatot és a könnyű beállításokat.

Canon

 1. Kompakt és Stílusos Kialakítás: A Canon szkennertermékek rendkívül kompaktak és stílusosak, így nemcsak kiváló teljesítményt, hanem esztétikus megjelenést is nyújtanak az otthoni vagy irodai környezetben.
 2. Gyors és Egyszerű Használat: A Canon szkennertermékek kiváló sebességgel rendelkeznek, és egyszerűen kezelhetők. Az egygombos vezérlés és az automatikus szkennelési módok lehetővé teszik a felhasználók számára a gyors és egyszerű szkennelést.
 3. Mobil Használat: Néhány Canon szkenner támogatja a vezeték nélküli szkennelést és a mobil eszközökkel való együttműködést, ami különösen praktikus lehet a mobil munkavégzés során.
 4. Integrált Szoftverek: A Canon szkennertermékek gyakran integrált szoftverekkel érkeznek, amelyek megkönnyítik a szkennelési folyamatot és a dokumentumok kezelését.

Mindkét gyártó rendkívül megbízható és minőségi szkennertermékeket kínál, és a választás az egyéni igényektől és preferenciáktól függ. Az Epson és a Canon is elkötelezett a felhasználók kiszolgálása mellett, és folyamatosan fejleszti termékeit, hogy megfeleljenek a változó igényeknek és technológiai fejlesztéseknek a szkenneriparban.


Szkanner Vásárlás GYIK – Minden, amit Tudni Szeretnél

1. Milyen típusú szkennert érdemes választani otthoni használatra?

Otthoni használatra általában laposágyas vagy hordozható szkennert érdemes választani. A laposágyas szkennerek alkalmasak fényképek, dokumentumok, és kisebb méretű tárgyak szkennelésére. A hordozható szkennerek könnyűek és kompaktok, így könnyen magunkkal vihetjük őket útközbeni használathoz.

2. Milyen felbontást válasszak a szkenneléshez?

Általában a 300 DPI (dot per inch) felbontás elegendő a legtöbb otthoni szkennelési feladathoz. Ha magasabb minőségű szkenneléseket szeretnél, például fotók digitalizálását, akkor választhatsz magasabb DPI-t, például 600 vagy 1200 DPI-t.

3. Hogyan válasszam ki a megfelelő csatlakozót?

A legtöbb szkanner USB-porton keresztül csatlakozik a számítógéphez. Győződj meg róla, hogy a szkanner kompatibilis az operációs rendszerrel (pl. Windows vagy macOS), és hogy van-e szükség külön illesztőprogram telepítésére.

4. Mi az a szövegfelismerés (OCR), és miért fontos?

Az OCR (Optical Character Recognition) egy olyan technológia, amely lehetővé teszi a szkennernek, hogy a szkennelt szöveget szöveges formátumba alakítsa. Ez rendkívül hasznos, mert lehetővé teszi a keresést a szkennelt dokumentumokban, és könnyen szerkeszthetővé teszi a szöveget.

5. Milyen szoftvereket és funkciókat érdemes keresni a szkannerrel?

Néhány szkannerhez különféle szoftverek és funkciók járnak, például dokumentumkezelési szoftverek, képszabályozás és javítás, valamint automatikus dokumentumlapadagoló. Az igényeidnek megfelelően válassz olyan szkannert, amely rendelkezik a számodra fontos funkciókkal.

6. Mennyire fontos a szkanner sebessége?

A szkanner sebessége különösen fontos, ha nagy mennyiségű dokumentumot kell digitalizálni. Az automatikus lapadagolós szkennerek általában gyorsabbak a laposágyas szkennerekhez képest.

7. Mennyibe kerül egy jó minőségű szkanner?

A szkannerek ára széles skálán mozog, attól függően, hogy milyen funkciókkal és minőséggel rendelkeznek. Olcsóbb laposágyas szkennerek már 50-100 dollártól elérhetők, míg a professzionális irodai szkennerek több száz vagy több ezer dollárba kerülhetnek.

8. Hogyan lehet megőrizni a szkannerem teljesítményét?

A szkanner megfelelő karbantartása rendkívül fontos. Rendszeresen tisztítsd meg a szkenner üvegét, ellenőrizd a szkennerelemek állapotát, és frissítsd az illesztőprogramokat. Ha gondoskodsz róla, hogy a szkannered jól karbantartott és naprakész legyen, hosszú ideig hatékonyan fog működni.

Ezek a kérdések és válaszok segítenek eligazodni a szkanner vásárlásának folyamatában. Ne feledd, hogy a választás során vegyél figyelembe mindent, az igényeidtől és a felhasználási módodtól kezdve az árig és a kiegészítő funkciókig. Egy jó minőségű szkanner lehetővé teszi, hogy hatékonyabban kezeld a dokumentumaidat és könnyebben digitalizáld a szükséges anyagokat.

Ami még érdekelhet:

Videokamerák

Diktafonok

GPS nyomkövetők