Skip to content

Útmutató éjjeliszekrény vásárláshoz

Egy éjjeliszekrény vásárlása egyszerű feladatnak tűnhet, amíg nem bombáznak a méretek, minták, márkák és színek sokaságával. Attól függően, hogyan van berendezve a hálószoba, egyes éjjeliszekrények sokkal jobban illenek az ágy mellé, mint mások.

Az igazság az, hogy az éjjeliszekrények elengedhetetlenek. Szükséged lesz egy kis asztali lámpára, tollak vagy ceruzák, könyvek, ébresztőórák, papírzsebkendők, testápoló, ajakbalzsam, telefonok és egyéb elektronikai eszközök számára. Fontos abba belegondolni, hogy te miket fogsz ott tartani, és aszerint venni a számodra legjobb éjjeliszekrényt. Egyesek gyertyát vagy zseblámpát is elhelyezhetnek az éjjeliszekrényen arra az esetre, ha elmenne az áram. Amellett, hogy hasznosak, az éjjeliszekrények remek dekorációk is.

Párosítsd a tökéletes színt és dizájnt a szobád személyiségéhez. Az éjjeliszekrények a gyerekszobákban is hasznosak. Ha vendégszobák is vannak a házban, fontold meg egy szép éjjeliszekrény elhelyezését abban a szobában is. Na de most már nézzük meg, hogyan találod meg a tökéletes éjjeliszekrényt az igényeinek megfelelően.

ejjeliszekreny

1. Válaszd ki a megfelelő méretet

Ez talán a legfontosabb része annak, hogy megtaláljuk a megfelelő éjjeliszekrényt a hálószobába. Az éjjeliszekrénynek szépen el kell férnie az ágyad mellett.

Ideális esetben az éjjeliszekrény magasságának meg kell egyeznie a matrac magasságával. Magasan van az ágykeret a padlótól? Ha fel kell ugrani vagy kell másznod, hogy elérd az ágyat, akkor érdemesebb magas éjjeliszekrényt választani. A magas éjjeliszekrények több helyet is biztosítanak mint az átlag, ami általában 60-70 cm magasak. Ez az átlagos éjjeliszekrénymagasság, de szükség esetén lehet találni magasabb vagy rövidebb méreteket is.

Gondolj arra, hogy reggel mikor felkelsz az ágyból, vagy az éjszaka közepén fogsz nyúljni a fiókokért, amikor még annyira nem vagy ébren. Ezért mindennek könnyen hozzáférhetőnek kell lennie, ami a legfontosabb szempont éjjeliszekrény vásárlásnál. Vannak, akiknek baldachinos ágyuk van, amelyek alacsonyan vannak a földön, ezért az éjjeliszekrény magasságának is alacsonyabbnak kell lennie. Ilyen esetben mindenképp alacsonyabb éjjeliszekrényt javaslunk.

2. Színkoordináció

Ez egy másik nagyon fontos szempont a megfelelő éjjeliszekrény kiválasztásakor. Milyen színösszeállítás van a szobában? Olyan éjjeliszekrényt válaszsz, amely hasonló színű, mint az ágy vagy a többi kiegészítő? Ha nem szeretnéd, hogy az éjjeliszekrény az ágyhoz illeszkedjen, akkor mindenképpen olyan színt válassz, amely a szobában lévő komódhoz vagy szőnyeghez illik. Ez mind a jó színkoordináció része. Ha vannak olyan ágytakaróid, amelyek ugyanolyan színűek, próbáld meg azokhoz is illeszteni.

A szoba stílusától függően a sötét színeket más sötét színekkel, a világos színeket pedig más világos színekkel érdemes használni. Ha például a falaid fehérek, és az ágyad is fehér, talán megúszhatod egy élénksárga, kék vagy zöld éjjeliszekrénnyel.

Másrészt, ha a hálószobád sötét színvilágú, használhatsz fekete, sötétbarna vagy más hasonló színeket. Többféle fafajta létezik, amelyek különböző színekben kaphatók, ezért próbáld meg összehangolni a fa színét a szoba egyéb fa tárgyaival.

ejjeliszekreny

3. Mire fogod használni?

Az éjjeliszekrényeket különböző célokra lehet használni. Vannak, akik elsősorban dekorációs céllal vásárolják meg őket, míg mások valójában a funkcionalitás miatt szeretnének éjjeliszekrényt. Gondold át, mire fogod használni vásárlás előtt. Sok helyre lesz szükséged, hogy elhelyezhesd a gyertyákat, könyveket, papírokat vagy más tárgyakat?

Talán olyan fiókokra van szüksége, amelyek elég mélyek ahhoz, hogy különböző dolgokat, például a kedvenc éjszakai olvasnivalóid tárolhasd. Egyesek még mentolos cukorkákat és rágcsálnivalókat is tartanak az éjjeliszekrény fiókjaiban.

Vedd figyelembe a lámpa méretét, ha úgy döntesz, hogy lámpát is fogsz tartani éjjeliszekrényeden. Egy lámpa a felület nagy részét elfoglalhatja, ami arra kényszeríti, hogy a holmijának egy részét a fiókokban helyezze el. Az olyan holmik, mint az olvasószemüveg, a kis könyvek és a távirányítók nagyon gyakoriak az éjjeliszekrények tetején.

A legtöbb éjjeliszekrény 2 vagy 3 fiókkal rendelkezik. Gondold át, hogy milyen dolgokra van szükséged az éjszaka folyamán, és onnan kiindulva hozz döntést.

4. Éjjeliszekrény minták

Nagyon sok lehetőség közül választhatsz, amikor a tökéletes éjjeliszekrényt keresed. A lebegő éjjeliszekrények, a skandináv, a lógó éjjeliszekrények, a rétegelt lemez, a vintage és a fadobozok közül. Ha modern dizájnt szeretnél, próbáld ki a skandináv, lebegő vagy függő éjjeliszekrényeket. Ezek az éjjeliszekrények lényegesen kisebbek, mint az átlagos éjjeliszekrények. Elfér bennük néhány könyv, papírzsebkendő és egyéb apró szükségleti cikk.

A függő éjjeliszekrények nem lesznek olyan tartósak, mint a hagyományos éjjeliszekrények, ezt tartsd szem előtt. A lebegő éjjeliszekrények a falba vannak építve, és van egy nyílásuk, amelybe a készleteket helyezheted el. A skandináv éjjeliszekrények négy lábon állnak, és 2 fiókkal vagy rekesszel rendelkeznek.

A skandináv éjjeliszekrények kicsit nagyobbak, mint más modern formatervezésűek, de úgy készültek, hogy elegánsan mutassanak a szoba sarkában. Nem fognak nagyon kilógni a sorból, és nem túl sok tárgynak tervezték őket.

Az éjjeliszekrények, a rétegelt lemezből készült éjjeliszekrények és a fából készült ládák hagyományosabbak. Ezek a hagyományos éjjeliszekrények különböző fafajtákat használnak. A rétegelt lemez nem olyan erős, mint az éjjeliszekrényhez általában használt fa.

5. Éjjeliszekrény-párok

Ez a következő szempont, amelyet figyelembe kell venni az éjjeliszekrény kiválasztásakor. Olyanra lesz szükséged, amelyik két oldalt két éjjeliszekrényből álló párban érkezik?

Az, hogy két párból álló éjjeliszekrényt válassz-e vagy sem, a helytől függ a szobán belül. Az ágyad a szoba sarkában van, a falnak támasztva? Általában a két éjjeliszekrényt az ágy mindkét oldalára szokták tenni, különösen azoknál, akik nem egyedülállóak.

Mások úgy döntenek, hogy a másik éjjeliszekrényt dekorációnak is használják. Elvárható, hogy a két éjjeliszekrényt az ágy ellentétes oldalára helyezd, de nem muszáj. Ha csak egy éjjeliszekrényt szeretnél, akkor a másikat a ház egy másik szobájába használhatod.

A legtöbbször olyan éjjeliszekrénypárokat fogsz találni, amelyeknél mindkettő kis méretű. Egy nagyméretű éjjeliszekrény valószínűleg nem lesz párban.

Ha esetleg szükséged lenne még otthonodban valamire, nézz körül itt:

Otthon